Wat maakt een interim legal professional goed?

Wil je een vacature door ons laten invullen? Neem vrijblijvend contact op. We horen graag meer over de specifieke wensen en denken met je mee.

Mail ons: w.gentenaar@tplegal.nl

Binnen het juridische speelveld blijft de behoefte aan tijdelijke extra kennis en capaciteit zich ontwikkelen. En met de toenemende vraag klinkt de roep om kwaliteit. Want hoe borg je als organisatie de kwaliteit van de interimmer? Wat is bepalend voor die kwaliteit? En waarin schuilt nu de kracht van de échte interim legal professional?

Het nu vraagt om aanpassingsvermogen

Binnen een organisatie kunnen legio redenen zijn voor een tijdelijke behoefte aan extra kennis of capaciteit. Denk bijvoorbeeld aan organisatieveranderingen, ziekte of andere interne en externe invloeden. Het inschakelen van een interim professional kan dan uitkomst bieden. Mits deze natuurlijk gepokt en gemazeld is in de huidige tijd.

Want anno 2024 dienen bedrijven zich steeds vaker real time aan te passen aan de veranderende markt. Het management moet onmiddellijk anticiperen op technologische ontwikkelingen en strategieën per direct doorvoeren. Zo is het nu. Het management van de toekomst draait om externe oriëntatie en flexibele organisaties.

Drijvende kracht achter noodzakelijke verandering

Dit alles vraagt het vermogen om flexibel mee te denken en waar nodig direct te schakelen. Niet geheel toevallig zijn het juist deze vaardigheden waar een interim legal professional in uitblinkt.

Als ervaren freelancer is hij gewend snel de kern van een organisatie te begrijpen, evenals de problemen die daarbij horen. Maar minder dan bij een vaste medewerker wordt zijn visie gekleurd door interne gevoeligheden en bedrijfspolitiek.

De door de wol geverfde interimmer richt zich op het behalen van het beste eindresultaat. Daarmee geeft hij het noodzakelijke verandertraject binnen een organisatie een extra impuls.

Daadkracht gekoppeld aan actuele kennis

Het doorvoeren van veranderingen vergt niet alleen aanpassingsvermogen, maar bovenal initiatief en daadkracht. Het vraagt om proactieve personen die meebewegen met de business en snel verantwoordelijkheid en beslissingen durven nemen.

Een ervaren interim professional weet zich op dit vlak vrijwel altijd te onderscheiden. Als zelfstandige is hij gewend om zichzelf op eigen initiatief continu te verbeteren om zo zijn wisselende opdrachtgevers de beste kwaliteit te kunnen bieden.

In de praktijk treedt de interim legal professional hierdoor veelal op als businesspartner en adviseert hij over de bedrijfsvoering. Simpelweg omdat hij vaker met dit bijltje heeft gehakt en met zijn actuele kennis weet hoe hij complexe problemen moet aanpakken en oplossen.

Hoe vind ik een goede interim legal professional?

Voor veel organisaties is het inschakelen van een interim professional een uitstekende oplossing. Actuele kennis en kunde aangevuld met de juiste attitude en vaardigheden; de interimmer levert naast de benodigde handjes de toegevoegde waar de moderne opdrachtgever naar op zoek is.

Maar hoe vind je nu zo’n professional die voldoet aan al je wensen en tegelijkertijd de organisatie een positieve prikkel geeft? Die niet alleen snel inzetbaar, maar nog belangrijker, ook vanaf de eerste dag productief is?

Voor het vinden van zo’n interim legal professional ben je bij T&P Legal aan het juiste adres. Wij werken met een kern van 50-75 écht goede zelfstandige professionals. Die al binnen een week na ontvangst van de opdracht aan de slag kunnen en geen lange inwerktijd nodig hebben.

Meer weten over ons netwerk aan interim professionals en onze rol als intermediair? Bel of mail voor een vrijblijvend gesprek naar Willem Gentenaar: 06 – 12 97 68 93 / w.gentenaar@tplegal.nl

Geïnteresseerd?

Willem Gentenaar
Adviseur / Partner
0612976893 w.gentenaar@tplegal.nl