Fake facts: de inzet van een interim legal is duur

Wil je een vacature door ons laten invullen? Neem vrijblijvend contact op. We horen graag meer over de specifieke wensen en denken met je mee.

Mail ons: w.gentenaar@tplegal.nl

Probleem

Het is nagenoeg onmogelijk dat je eigen juridische afdeling over alle benodigde en up to date specifieke kennis beschikt, dan wel de capaciteit heeft om continu alle werkdruk aan te kunnen.

Waarom?

Binnen het juridische speelveld volgen ontwikkelingen elkaar in rap tempo op: de crisismaatregelen, veranderingen in de wet- en regelgeving, toenemende eisen en voorwaarden van klanten om zaken te (blijven) doen en minder mobiliteit op de arbeidsmarkt.

Dilemma

Wil je als organisatie al deze ontwikkelingen goed en adequaat opvolgen, dan legt dat een behoorlijke druk op de juridische bezetting. Een extra Legal Counsel aannemen is een optie, maar is de behoefte structureel? En sluit de vraag aan expertise nù ook aan op de wensen in de toekomst?  Kortom, een lastige situatie. Je hebt overwogen een freelancer in te huren, maar die hanteren ook een uurtarief van ver boven de 100,00 EUR. En dat is veel geld.

Maar is dat zo?

Nee. Het wordt wel veel gezegd en nagepapegaaid, maar zelden onderbouwd met feiten. Terwijl het simpel in kaart brengen van alle betrokken kosten vrij snel duidelijk maakt, dat het inhuren van een interim legal een verantwoorde investering is. Zelfs de inzet van een interim Legal voor 6-9 maanden levert meer direct rendement op dan het recruiteren van een nieuwe Legal Counsel. De budgettaire impact van een interimmer versus een vaste kracht is namelijk minder groot, zowel in tijd als in risico’s.

De feiten

Laten we de kosten van een vaste medewerker eens op een rijtje zetten. Om te beginnen hebben we het recruitmentproces, incl. eventueel assessment. Een succesvol proces neemt gemiddeld 2 tot 3 maanden in beslag alvorens de nieuwe medewerker start. We behoeven vervolgens niemand uit te leggen, dat de totale kosten van een medewerker vanaf dag één aanzienlijk zijn: bruto salaris, werkgeverslasten, pensioen, 13e maand en/of bonus, leaseauto, opleidingen, collectieve verzekeringen, verzuim…

En dan biedt een goede werkgever zijn nieuwe medewerker bij aanvang vrijwel altijd een gedegen maar meestal ook vrij lang inwerktraject. Let wel, een belangrijke en zeer zinvolle investering, maar als gevolg levert de medewerker niet direct een bijdrage aan het oplossen van de werkdruk of implementatie van de nieuwe wetgeving. Kortom: wel de nodige kosten maar geen directe opbrengsten.

Dan de interim oplossing. Wanneer je duidelijk weet wat de wensen zijn als het gaat om de benodigde kennis, ervaring en vaardigheden, inhoud van de werkzaamheden, duur, gewenst resultaat èn bandbreedte qua (marktconform) tarief kunnen wij snel schakelen: binnen 1-2 dagen ontvang je een selectie van beschikbare kandidaten.

Naast aantoonbare expertise, beschikken zij over het gedrag en de vaardigheden die passen bij de moderne, ondernemende interim professional: proactieve personen met aanpassingsvermogen, die snel kunnen schakelen en beslissingen durven nemen. Die meedenken en -bewegen met de business. En daarmee toegevoegde waarde leveren aan jou als opdrachtgever.

De voordelen van een interim op een rijtje

  •       Zelfstandige professionals die vanaf dag één productief zijn;
  •       Geen grote investering in tijd of energie vooraf;
  •       Flexibele inzet (16-40 uur p/w), makkelijk opzegbaar of eenvoudig te verlengen.

Binnen een korte tijd de juiste kandidaat vinden die de werkdruk meteen kan verlagen, is waar T&P Legal goed in is.

Meer weten?

Bel of mail geheel vrijblijvend Willem Gentenaar: 06 – 12 97 68 93 of w.gentenaar@tplegal.nl

Geïnteresseerd?

Willem Gentenaar
Adviseur / Partner
0612976893 w.gentenaar@tplegal.nl