Fake facts: de inzet van een interim legal is duur

Wil je een vacature door ons laten invullen? Neem vrijblijvend contact op. We horen graag meer over de specifieke wensen en denken met je mee.

Bel ons op: 033 – 467 1001

Zoek een vacature

Vind
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

Probleem

Het is nagenoeg onmogelijk dat je eigen juridische afdeling over alle benodigde en up to date specifieke kennis beschikt, dan wel de capaciteit heeft om continu alle werkdruk aan te kunnen.

Waarom?

Binnen het juridische speelveld volgen diverse ontwikkelingen elkaar in rap tempo op: onstuitbare technologische ontwikkelingen, even onstuitbare veranderingen in de wet- en regelgeving, toenemende eisen en voorwaarden van je klanten om zaken te (blijven) doen en een sterk veranderende arbeidsmarkt.

Dilemma

Wil je als organisatie al deze ontwikkelingen tijdig opvolgen en implementeren, dan legt dat een behoorlijke druk op de juridische bezetting. Een extra Legal Counsel aannemen is een optie, maar is de behoefte structureel en sluit zijn kennis en expertise aan op de wensen in de toekomst?  Kortom, een lastige situatie. Je hebt overwogen een zzp’er in te huren, maar die hanteren ook een uurtarief van ver boven de 100,00 EUR. Veel te duur dus.

Maar is dat zo?

Nee. Het wordt wel veel gezegd en gepapegaaid, maar zelden onderbouwd met feiten. Terwijl het simpel in kaart brengen van alle betrokken kosten vrij snel duidelijk maakt, dat het inhuren van een interim legal een verantwoorde investering is. Zelfs de inzet van een interim Legal voor 6-9 maanden levert meer direct rendement op dan het rekruteren van een nieuwe Legal Counsel. Of in managementtaal: de budgettaire impact van een interimmer versus een vaste kracht is minder groot, zowel in tijd als in risico’s.

De feiten

Laten we de kosten van een vaste medewerker eens op een rijtje zetten. Om te beginnen hebben we het recruitmentproces, incl. eventueel assessment. Een succesvol proces neemt gemiddeld 3 tot 4 maanden in beslag alvorens de nieuwe medewerker start. We behoeven vervolgens niemand uit te leggen, dat de totale kosten van een medewerker vanaf dag één aanzienlijk zijn: bruto salaris, werkgeverslasten, pensioen, 13e maand en/of bonus, leaseauto, opleidingen, collectieve verzekeringen, verzuim…

En dan biedt een goede werkgever zijn nieuwe medewerker bij aanvang vrijwel altijd een gedegen maar meestal ook vrij lang inwerktraject. Let wel, een belangrijke en zeer zinvolle investering, maar als gevolg levert de medewerker niet direct een bijdrage aan het oplossen van de werkdruk of implementatie van de nieuwe wetgeving. Kortom: wel de nodige kosten maar geen directe opbrengsten.

Dan de interim oplossing. Wanneer je duidelijk weet wat de wensen zijn als het gaat om de benodigde kennis, ervaring en vaardigheden, inhoud van de werkzaamheden, duur, gewenst resultaat èn bandbreedte qua (marktconform) tarief kunnen wij je binnen een paar dagen een selectie van beschikbare kandidaten aanbieden. Dat kan en mag je niet verwachten van je eigen HRM afdeling.

De voordelen van een interim op een rijtje

  •       Direct inzetbaar om de werkdruk te verlagen
  •       Gewend aan snel schakelen
  •       Geen grote (tijds- en energie-) investering vooraf

Binnen een korte tijd de juiste kandidaat vinden die de werkdruk meteen kan verlagen, is waar T&P Legal zich in specialiseert. Wij kunnen je helpen met het helder krijgen wat er precies gezocht wordt, en waar een Interimmer nog meer waarde zou kunnen toevoegen. Wanneer je vervolgens een keuze hebt gemaakt, maken we een afspraak over een uurtarief, incl. of excl. reiskosten. Binnen gemiddeld 1 tot 2 weken na het gunnen van de opdracht gaat de interim professional aan de slag en is deze productief. Geen lange inwerktijd en de kosten zijn derhalve transparant, ‘budgettair beheersbaar’. Blijkt na verloop van tijd de duur van de opdracht anders te zijn dan initieel gedacht, kan de interim legal in goed overleg langer aan boord blijven of eerder stoppen. Flexibiliteit gegarandeerd dus.

Kortom, de inzet van een interim legal is niet duur maar interessant. Zeker als je de goede vent of vrouw weet te vinden.

Meer weten?

Bel of mail geheel vrijblijvend Willem Gentenaar: 06 – 12 97 68 93 of w.gentenaar@tplegal.nl

Deel dit artikel

Geïnteresseerd?

Willem Gentenaar
Adviseur / Partner
Bel mij Mail mij

Overige Blogs