Nieuwe medewerker trekt zich terug – Interim oplossing

Wil je een vacature door ons laten invullen? Neem vrijblijvend contact op. We horen graag meer over de specifieke wensen en denken met je mee.

Mail ons: w.gentenaar@tplegal.nl

Vrijdagmiddag half vijf en mijn mobiel gaat, een onbekend nummer. Ik krijg de Senior Contract Manager van een organisatie die toonaangevend is op het gebied van aandrijf- en besturingstechniek aan de lijn. Hij stelt mij de vraag of ik hem uit de brand kan helpen. Hij is bezig aan zijn laatste weken en dacht maandag te kunnen beginnen met overdragen. Echter, de nieuwe man heeft zojuist bedankt voor de eer.

Directe ondersteuning vacature

Hoe snel kunnen wij de werving en selectie oppakken en hoe snel kan zijn manager kandidaten op gesprek verwachten? Na hem wat langer aangehoord te hebben en met wat gerichte vragen een wat beter beeld te hebben gekregen, luidde mijn advies dat ze ook goed geholpen zouden worden met de tijdelijke inzet van een interim Legal Counsel. Op deze manier zou er meer ruimte worden gecreëerd voor een adequate invulling van de vacature. Dat diende dan wel een wat meer ervaren man of vrouw te zijn dan het profiel van de vacature. Een persoon die thuis is binnen internationale contracten maar ook genoeg bagage heeft om binnen een breder juridisch spectrum als aanspreekpunt te fungeren. En daarnaast direct inzetbaar èn operationeel.

Binnen zeven dagen starten

Het letterlijk kennen van veel freelancers is één van onze krachten en de meesten houden ons op de hoogte van hun ontwikkelingen en beschikbaarheid. Dus na een korte inventarisatie kon ik gedurende het weekend gericht een aantal mensen benaderen en was ik op maandag in de loop van de dag in staat een selectie van een drietal passende, beschikbare interimmers aan te bieden. De Contract Manager besloot een tweetal kandidaten uit te nodigen voor een kennismaking en na een aansluitend gesprek met de manager was de keuze snel gemaakt. Precies zeven dagen na het eerste telefoontje is de kandidaat gestart.

Kwaliteit en direct productief

Nu pretenderen wij absoluut niet over heilige krachten te beschikken. Maar wij werken wel met een bestand van 50-75 interim juristen en advocaten die ècht goed zijn. Naast de aantoonbare expertise beschikken zij over het gedrag en de vaardigheden die passen bij de moderne, ondernemende interim professional. Pro-actieve personen met aanpassingsvermogen, die snel kunnen schakelen en beslissingen durven nemen. Die meedenken en -bewegen met de business. En daarmee toegevoegde waarde leveren aan jou als opdrachtgever.

Door onze tien jaar lange ervaring, kunnen wij vaak creatief meedenken in een oplossing. We hebben interim vacatures in heel veel verschillende posities, en weten bijvoorbeeld hoe we meer ruimte kunnen creëren wanneer er veel druk zit op het invullen van een vacature. Zo voorkomen we dat er gehaaste beslissingen worden gemaakt, wanneer dat niet nodig is.

Meer weten? Bel me gerust voor een vrijblijvend gesprek: 06 – 12 97 68 93.

 

Geïnteresseerd?

Willem Gentenaar
Adviseur / Partner
0612976893 w.gentenaar@tplegal.nl