De 5 voordelen van een interim legal professional

Wil je een vacature door ons laten invullen? Neem vrijblijvend contact op. We horen graag meer over de specifieke wensen en denken met je mee.

Bel ons op: 033 – 467 1001

Zoek een vacature

Vind
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments

We leven in bijzondere tijden. Het is in de 1e plaats vanzelfsprekend een gezondheidscrisis, maar de noodzakelijke maatregelen hebben een impact op bedrijven en hun bedrijfsvoering die zijn weerga niet kent.

En het gewenste licht aan het einde van de tunnel is nog niet zichtbaar. Aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid is voor veel ondernemingen noodzakelijk. Tijdelijke ondersteuning blijkt vaak wenselijk, soms zelfs noodzakelijk. Maar is de inzet van een ‘dure’ interimmer wel zinvol, welke voordelen levert mij dat als onderneming op?

Snelle invulling

Een sterke wens in te grijpen binnen processen en onderzoeken wat de juridische (on)mogelijkheden zijn, doet de behoefte ontstaan. En wanneer je de beslissing genomen hebt, wil je de extra kennis en capaciteit snel aan boord hebben: direct inzetbaar en direct productief. Binnen T&P Legal zijn we hieraan gewend en kunnen wij snel schakelen. Wij hanteren een efficiënt proces waarin we je binnen 1-2 dagen de best beschikbare interim jurist aanbieden tegen een scherp tarief. Zonder kosten vooraf: no cure no pay.

Actuele kennis

De interim juristen en advocaten die wij bemiddelen zijn ‘overtuigd’ zelfstandigen. Het zijn ondernemers die verantwoordelijkheid nemen en kwaliteit willen leveren. Als gevolg beschikken zij binnen hun vakgebieden continu over de benodigde, actuele kennis. Immers, dat is ook in hun eigen belang.

Juiste (persoonlijke) eigenschappen

Wij werken met een kern van 50-75 zelfstandige professionals. Mensen die ècht goed zijn in hun vak. Die naast aantoonbare ervaring beschikken over het gedrag en vaardigheden die passen bij de moderne interim professional: pro-actieve personen met aanpassingsvermogen, die snel kunnen schakelen en beslissingen durven nemen. Die meedenken en -bewegen met de business. En daarmee toegevoegde waarde leveren aan jou als opdrachtgever.

Direct productief en flexibel

Binnen gemiddeld één week na het gunnen van de opdracht gaat de interim professional aan de slag en is vanaf dag één productief. Er is geen lange inwerktijd. ‘Onze’ interim professionals kennen het klappen van de zweep en weten wat er van hen verwacht wordt.

Blijkt na verloop van tijd de duur van de opdracht anders te zijn dan initieel gedacht, kan de interim legal in goed overleg langer aan boord blijven of eerder stoppen. Flexibiliteit gegarandeerd dus.

Balans in het team

Freelancers zijn gewend snel de kern van een organisatie te begrijpen en zoals gezegd snel resultaten te realiseren. Anders dan de vaste medewerkers zijn zij daarbij minder geneigd rekening te houden met de gevoeligheden en politieke verhoudingen. En dat kan soms exact de impuls zijn die een afdeling nodig heeft.

Ook wanneer de werkdruk binnen een team steeds hoger oploopt, kan de komst van de interim professional dé oplossing zijn om de balans tussen werkdruk, teambuilding en privé weer te herstellen.

Meer weten over de voordelen van de inzet van een interim legal professional?

Bel of mail me geheel vrijblijvend: 06 – 12 97 68 93 / w.gentenaar@tplegal.nl

Fijne dag, Willem Gentenaar

 

 

Deel dit artikel

Geïnteresseerd?

Willem Gentenaar
Adviseur / Partner
Bel mij Mail mij

Overige Blogs