Werving & selectie

Wil je een vacature door ons laten invullen? Neem vrijblijvend contact op. We horen graag meer over de specifieke wensen en denken met je mee.

Mail ons: w.gentenaar@tplegal.nl

Werving en Selectie voor de legal sector

Bij T&P Legal geloven we dat de juiste kandidaat vinden verder gaat dan kijken naar het CV en de ambities. Want wat gebeurt er wanneer het karakter van de kandidaat niet past bij het team? Wat gebeurt er wanneer er iemand wordt aangenomen die niet blijkt te kunnen groeien en ontwikkelen met het bedrijf? Meestal betekent dit dat het dienstverband niet van lange duur is, en het Werving en Selectie proces weer van voren af aan kan worden begonnen. Soms na een paar maanden al. Dat willen wij voorkomen. Door de zorgvuldig vormgegeven selectieprocedure zorgen wij ervoor dat wij een kandidaat vinden die op alle niveaus klikt met uw organisatie. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat Werving en Selectie een transparant en soepel proces is. Daarom nemen wij enkel Werving & Selectie aanvragen in behandeling waarvan wij het idee hebben dat we u voor die functie ook daadwerkelijk de best beschikbare jurist uit de markt kunnen aanbieden.

Werkwijze voor opdrachtgevers

Wat de werkwijze van T&P Legal onderscheidend maakt:

 1. We nemen in een persoonlijk gesprek zorgvuldig de functie-eisen en de gewenste persoonlijke eigenschappen en vaardigheden met je door. Daarbij staan we stil bij de strategie en cultuur van je organisatie en, meer specifiek, afdeling en collega‘s. We voorzien de selectiecriteria van wegingsfactoren en leggen deze vast voor gebruik tijdens de procedure middels een feedbackformulier.
 2. Op basis van het gedefinieerde functieprofiel inventariseren wij de beschikbaarheid van geschikte kandidaten uit ons bestand en ons eigen netwerk; parallel plaatsen wij kosteloos de vacature op onze eigen website, op specialistische websites en via diverse social media, om een volledig beeld van de kandidatenmarkt te verkrijgen.
 3. Na een zorgvuldige selectie op basis van ‘kunnen, willen, zijn’ spreken wij een ruime selectie aan potentiële kandidaten telefonisch en nodigen wij de best passende en meest gemotiveerde kandidaten uit voor een persoonlijk onderhoud.
 4. Vervolgens stellen wij een selectie van 2-4 meest geschikte kandidaten aan je voor middels hun eigen CV, aangevuld met een korte persoonlijke profielschets door T&P Legal.
 5. Gedurende de gespreksrondes bewaken wij de voortgang en onderhouden wij regelmatig contact met zowel jou als de kandidaten. Indien gewenst dan wel nodig ondersteunen wij de gesprekken mb.t. de arbeidsvoorwaarden en trekken wij een aantal referenties na.

 

En onderscheidend voor de kandidaat:

 1. Wij gaan verder dan CV en zakelijke ambities: we geloven dat alleen wanneer je persoonlijke drijfveren en gedragskenmerken worden meegenomen, jij een baan vindt die bij je past.
 2. Door een grondig vraaggesprek krijgen niet alleen wij, maar ook jijzelf meer inzichten in je drijfveren, motivatie en persoonlijkheidskenmerken die je kunnen helpen in je carrière.
 3. We helpen je graag uitvinden wat voor jou de beste stap is in je carrière op dit moment. Jij komt het meest tot je recht wanneer je op de juiste plek zit, op het juiste moment.
 4. Wanneer we je koppelen aan een organisatie, doen wij dat niet zomaar. Wij zijn langs geweest bij het bedrijf, hebben de sfeer geproefd en weten welke ontwikkelingen spelen binnen het bedrijf en de afdeling. Wanneer we je koppelen, weten we zeker dat jij daar past.
 5. We bouwen een band op met onze kandidaten, en zijn vaak nog jarenlang daarna op de hoogte van waar je mee bezig bent, en welke stappen je in je carrière wil maken.

Veelgestelde vragen over Werving & Selectie

 • Q:Wat zijn de kosten?
  A:

  Wij werken op een no cure, no pay basis. Ons honorarium in geval van een Werving & Selectie bemiddeling bedraagt normaliter standaard 25 % van het bruto-jaarsalaris van de bemiddelde kandidaat, vermeerderd met vakantiegeld, pensioenbijdragen en eventuele vaste onkostenvergoedingen en bonussen.

  Wanneer je ons het vertrouwen geeft en wij als bemiddelaar exclusief met je vacature aan de slag mogen gaan voor een periode van 3 maanden, kunnen we je een korting aanbieden en vragen wij concreet een honorarium van 20%.

  De fee wordt in rekening gebracht op de startdatum van de kandidaat. Het is mogelijk om de fee in termijnen te betalen.

 • Q:Hoe lang neemt de procedure in beslag?
  A:

  Gemiddeld neemt de procedure twee maanden in beslag.

 • Q:Werken jullie alleen maar op basis van exclusiviteit.
  A:

  Nee. Wanneer wij wel op basis van exclusiviteit kunnen werken, bieden wij een korting aan op onze gebruikelijke fee.

 • Q:Bieden jullie een garantie als de kandidaat binnen 3-6 maanden opstapt?
  A:

  Ja, wij bieden een garantie in dit soort gevallen.

“T&P Legal has done an excellent job to provide within an extremely limited time-frame an interim counsel. One of their qualities is that they are very good in understanding the company needs and are able to translate that by providing a candidate that has the right & cultural fit.”  – Orange Business Netherlands, mw. mr. K. (Karin) Hofland, Head of Legal Benelux, Central and Eastern Europe

Bekijk alle referenties

De onderscheidende methode van T&P Legal

KUNNEN

De capaciteiten en kennis die een kandidaat heeft. Dit is waar van oudsher op geselecteerd werd. Deze competenties zijn redelijk makkelijk aan te leren of te veranderen.

ZIJN

De kenmerken die in grote lijnen bepalen wie een persoon is. Deze kenmerken zijn niet of nauwelijks te veranderen. Volharding, leervermogen en weerbaarheid zijn voorbeelden van kenmerken die niet makkelijk aan te leren zijn, maar wel heel belangrijk bij een succesvol werkverband.

WILLEN

Deze factor heeft te maken met de drijfveren van de persoon, die een grote invloed hebben op de mate van succes binnen een bedrijf. Drijfveren zijn lastig in kaart te brengen, omdat ze niet waarneembaar zijn, en ze zijn nauwelijks te veranderen. Het is dus van belang dat de drijfveren van de kandidaat passen bij het bedrijf, anders is het werkverband geen lang leven beschoren.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Werving en Selectie op maat

Dienstverlening op maat staat bij ons centraal. Dit betekent dat wij er veel waarde aan hechten dat de door ons geleverde jurist niet alleen op juridisch inhoudelijk vlak maar ook op sociaal vlak goed aansluiting vindt binnen de organisatie. Om meer feeling te krijgen met de bedrijfscultuur van jullie organisatie of afdeling komen wij dan ook graag bij je op bezoek.

Naast het ‘proeven’ van de sfeer, observeren wij de interactie tussen medewerkers, en stellen wij vragen over de plannen en ontwikkeling van de organisatie. Daarnaast vragen wij naar de samenstelling en de karakters van het team waar de nieuwe medewerker deel van uitmaakt dan wel de collega’s waar hij of zij mee moet gaan werken. We geloven dat alleen wanneer een kandidaat op alle niveaus klikt met de organisatie, er een duurzaam werkverband tot stand komt dat beide partijen versterkt. Om dit te waarborgen, maken wij gebruik van de beproefde methode van ‘Willen, kunnen en zijn’.

Honorarium en garantie

T&P Legal streeft naar een langdurige samenwerking met haar klanten. Mede daarom heb je altijd contact met één contactpersoon vanuit T&P Legal die de kandidaat in kwestie zelf heeft gesproken en die je alles kan vertellen over diens expertise en achtergrond.

T&P Legal werkt op basis van ‘no cure no pay’, omdat we ervan overtuigd zijn dat we je altijd de beste jurist uit de markt kunnen leveren.

Ons honorarium in geval van een Werving & Selectie bemiddeling bedraagt normaliter standaard 25 % van het bruto-jaarsalaris van de bemiddelde kandidaat, vermeerderd met vakantiegeld, pensioenbijdragen en eventuele vaste onkostenvergoedingen en bonussen.

Wanneer je ons het vertrouwen geeft en wij als bemiddelaar exclusief met je vacature aan de slag mogen gaan voor een periode van 3 maanden, kunnen we je een korting aanbieden en vragen wij concreet een honorarium van 20%.