Kandidaat-notaris ondernemingsrecht (Corporate/M&A)

Positie in het kort:

 • Kandidaat-notaris ondernemingsrecht;
 • Medior/Senior (tot 8 jaar ervaring);
 • Minimaal 32 uur (in overleg max. 1 dag p/wk vanuit huis);
 • Competitief salaris plus bonusregeling;
 • Pensioenregeling.

Jouw rol

In de veelzijdige rol van kandidaat-notaris ondernemingsrecht vervul je een belangrijke taak voor onze internationale cliënten. Je adviseert breed over wet- en regelgeving, begeleidt projecten, beoordeelt juridische documentatie en stelt deze op. Zo nodig sluit je hiervoor aan bij (board)meetings van onze cliënten waarbij je tevens strategisch advies verleent en betrokken bent bij de totstandkoming van besluitvorming. Jouw juridische advisering strekt zich uit tot het opzetten van entiteiten, corporate reorganizations, group restructurings, aandelen- en kapitaal transacties, het opzetten van joint-ventures, juridische fusies en splitsingen, overnames, corporate governance en corporatie housekeeping. Om deze rol te kunnen vervullen, is het essentieel dat je gemotiveerd, communicatief vaardig en scherp bent en goed zelfstandig kunt werken.

Het betreft een nieuwe functie waarbinnen veel ruimte bestaat voor eigen inbreng en cliëntencontact. Je werkt intensief samen met juridische en fiscale collega’s binnen Taxture en het Andersen Global netwerk. Je signaleert kansen en risico’s, bepaalt gezamenlijk de koers en stuurt waar nodig bij. Met je diensten help je collega’s en cliënten bij het oplossen van juridische vraagstukken en de implementatie van transacties.

Omdat het een vrij jong juridisch team betreft, is het belangrijk dat je mee wilt denken over het beleid, de ontwikkeling, de verbetering en de toekomst van de afdeling en dat je energie krijgt van de uitbouw daarvan, dat je flexibel weet om te gaan met geboden kansen en ontwikkelingen, daadkrachtig bent en breed inzetbaar.

Jouw profiel

 • Starter, of tot 8 jaar werkervaring als kandidaat-notaris (bij voorkeur in de ondernemingsrechtpraktijk);
 • (Afhankelijk van de ervaring) waarnemingsbevoegd;
 • Affiniteit met het ondernemingsrecht (Corporate/M&A);
 • Enthousiast en creatief;
 • Daadkrachtig en ondernemend;
 • Cliënt- en servicegericht;
 • Sociaalvaardig en een teamplayer;
 • Communicatief vaardig in het Nederlands en het Engels;
 • Scherpe en commerciële mindset;
 • In staat zelfstandig te werken en verantwoordelijkheid te nemen.

Het aanbod

 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Een fijne werkplek in een modern kantoor op de Zuidas aan de kant van het Olympisch stadion);
 • De mogelijkheid om in overleg maximaal 1 dag in de week thuis te werken;
 • Afwisselend werk binnen een interdisciplinaire en professionele organisatie;
 • Een internationale setting;
 • Samenwerking binnen een wereldwijd netwerk;
 • Mogelijkheid tot tijdelijk werken vanuit een van de buitenlandse Andersen kantoren;
 • Een goede interne opleiding in een dynamische werkomgeving;
 • Groeiperspectief in salarisschalen en naar een notarispositie;
 • Grote internationale cliënten en mooie projecten;
 • Directe en korte lijnen, open communicatie en een transparante organisatie;
 • Ruimte voor inbreng, persoonlijke groei en ontwikkeling.

Meer over onze opdrachtgever:

Taxture heeft als top-tier boetiekkantoor op de Zuidas een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van fiscale dienstverlening aan multinationals en andere (al dan niet beursgenoteerde) bedrijven met een internationaal DNA die via of vanuit Nederland willen opereren. Met ruim 50 specialisten bedient Taxture een portefeuille grote internationale cliënten die actief zijn in de industriële en technische sector, de bouw, de farmaceutische sector, het bankwezen en de transport en logistiek, alsmede een aantal grote family-offices en private equity funds.

Mede door haar samenwerking binnen het wereldwijde Andersen Global netwerk van advocaten en belastingadviseurs weet Taxture in kennis en bereik te concurreren met de in Amsterdam gevestigde grote internationale kantoren. Van deze grote kantoren onderscheidt Taxture zich door haar persoonlijke aanpak en brede adviserende rol, waarbij de focus ligt op het toevoegen van waarde voor de client door een praktische benadering van de voorliggende fiscale, financiële en juridische uitdagingen en heldere communicatie.

Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag om juridische dienstverlening vanuit de markt en haar portefeuille en om haar samenwerking binnen het Andersen Global netwerk verder uit te kunnen bouwen, heeft Taxture naast haar fiscale afdeling een juridische afdeling opgezet met advocaten en (kandidaat-)notarissen. Vanuit deze interdisciplinaire samenwerking verleent Taxture aan haar cliënten full service fiscaal, financieel en notarieel-juridisch advies op maat en implementeert zij de voorgestelde structuren en transacties.

Om het juridische team verder uit te bouwen, zijn wij op zoek naar een startend kandidaat-notaris of een kandidaat-notaris tot 8 jaar ervaring in het ondernemingsrecht (Corporate/M&A) bij voorkeur opgedaan op een of meer van de grote kantoren en/of gerenommeerde boetiekkantoren. Ben je enthousiast, creatief en ondernemend, wil je onze internationale cliënten verder helpen en voldoe je aan onderstaand profiel, dan ben jij de kandidaat-notaris die Taxture zoekt!

 


Beginnend advocaat-medewerker / vergevorderd advocaat-stagiaire Arbeidsrecht

Ter uitbreiding van de florerende arbeidsrecht praktijk van Valegis Advocaten zoeken wij een beginnend advocaat-medewerker / vergevorderd advocaat-stagiaire arbeidsrecht.

Over Valegis

Valegis Advocaten is een jong en ondernemend advocatenkantoor, met vestigingen in Den Haag en Amsterdam. Ons team bestaat uit 13 enthousiaste advocaten die, net als onze cliënten, ondernemend zijn en uitdagingen niet uit de weg gaan.

Valegis werkt voor ondernemingen in binnen- én buitenland. Ze combineren de know how en expertise van ‘de grote kantoren’ met de korte lijnen en werksfeer van een middelgroot kantoor: “the best of both worlds” wat hun betreft.

Ze adviseren nationale en internationale organisaties (van grote retail-en franchiseketens tot kinderopvangorganisaties en goede doelen) en assisteren hen bij evt. procedures, waar die nodig of onvermijdelijk zijn. Dit doen zij op het gebied van het ondernemingsrecht, arbeidsrecht, privacy, vastgoedrecht, IE en franchising.

Wie zoeken wij?

Onze ideale kandidaat is reeds werkzaam binnen het arbeidsrecht, heeft daar een grote ‘liefde’ voor en wil zich daarin nog verder specialiseren. Hij of zij heeft/is:

 • circa 2 – 5 jaar relevante arbeidsrechtelijke werkervaring opgedaan, bij voorkeur bij een (middel)groot advocatenkantoor/arbeidsrechtelijk nichekantoor*;
 • pro-actief en enthousiast;
 • klantgericht en kan zich goed verplaatsen in de cliënt;
 • thuis in zowel de proces- als adviespraktijk;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse en goede beheersing van de Engelse taal (in woord en op papier);
 • ‘hands on’ mentaliteit;
 • in staat om op een heldere, duidelijke en praktische manier  te adviseren;
 • ‘lef’ om knopen door te hakken;
 • gevoel voor humor;
 • collegiaal.

* kandidaten die als bedrijfs-/ rechtsbijstandsjurist binnen het arbeidsrecht hebben gewerkt worden ook uitgenodigd te solliciteren, ook als ze nog niet in het bezit zijn van een stageverklaring).

Waarom Valegis?

Bij Valegis krijg je een uitstekende verdere opleiding, met de mogelijkheid tot verdere specialisatie. Ze hebben een plezierige, open en informele werksfeer met aandacht voor iedereen. De work-life balance is uitstekend.

Valegis werkzaam vanuit het centrum van Den Haag en vanuit Amsterdam (Zuid).

De praktijk is gevarieerd met zeer interessante en aansprekende cliënten, uit binnen- en buitenland. Je krijgt veel vrijheid en daarmee ook verantwoordelijkheid en we verwachten daarom ook een hoge mate van initiatief, zelfwerkzaamheid en zelfstandigheid.

Door hun actieve lidmaatschap van PangeaNet, een internationaal netwerk van advocatenkantoren over de hele wereld, heb je volop kansen om voor (grote) internationale (werkgevers)cliënten te werken.

 


Senior Jurist – Rijksinspectie Digitale Infrastructuur

Wil jij bijdragen aan een veilig verbonden Nederland? En hou je ervan om je vast te bijten in complexe juridische en juridisch-bestuurlijke vraagstukken? Dan ben jij misschien de Senior Jurist die wij zoeken!

De functie

Als Senior Jurist behandel je complexe juridische en juridisch-bestuurlijke zaken van de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI). Het gaat om zaken met grote maatschappelijke belangen, niet zelden met een (geo-)politieke dimensie. Vanuit die context zorg je ervoor dat de besluiten en adviezen van juridisch uitstekende kwaliteit zijn. Om de functie succesvol te kunnen vervullen dien je daarnaast uitstekende soft skills te hebben. Het is van belang dat je “weet wat er speelt”, dat je je kunt inleven in de belangen van andere afdelingen, andere overheidsonderdelen en ondertoezichtgestelden. De Senior Jurist is er niet alleen om te toetsen of een aangedragen oplossing juridisch haalbaar is. Je bedenkt oplossingen voor maatschappelijke problemen. Dat doe je veelal in multidisciplinaire samenstellingen waarin out of the box denken en effectief kunnen beïnvloeden absoluut noodzakelijk zijn.

Als Senior Jurist ben je een echte teamspeler en heb je een verbindende rol binnen de RDI. Je bent benaderbaar en je denkt met collega’s mee over oplossingen voor juridische vraagstukken. In samenwerking met meer junior collega’s binnen het team juridische zaken weet je de juiste balans te vinden tussen het geven van ruimte en het leveren van inhoudelijke input.

Jouw pofiel

 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding Nederlands Recht, bij voorkeur met afstudeerrichting Staats- en bestuursrecht of Recht en ICT.
 • Je hebt ruime ervaring binnen het (economisch) bestuursrecht in een adviserende rol en ruime proceservaring bij de bestuursrechter.
 • Je beschikt over uitstekende soft skills, kunt goed samenwerken, bent overtuigend en kunt effectief beïnvloeden;
 • Je hebt ervaring met complexe juridische overheidsvraagstukken. Bij voorkeur complexe vraagstukken op het gebied van uitvoering- of toezicht;
 • Je bent analytisch sterk en je hebt ervaring met het behandelen van complexe juridische dossiers waarin tegengestelde belangen spelen;
 • Je bent bestuurssensitief en creatief in het bedenken van juridisch houdbare oplossingen voor maatschappelijke risico’s;
 • Je hebt aantoonbaar affiniteit met de onderwerpen waarmee de RDI zich bezighoudt.

We beseffen ons dat je profiel waarschijnlijk niet op alle bovenstaande punten aansluit. In deze functie bieden we je aan om hier naar toe te groeien. Als RDI hebben we een rijk pakket aan opleidingsmogelijkheden. Daarnaast bestaat het team uit hulpvaardige professionals. Samen kunnen we hierdoor een persoonlijk op maat gemaakt groeipad organiseren.

Over het RID en de afdeling JZ

De Rijksinspectie Digitale Infrastuctuur (RDI) staat voor een veilig verbonden Nederland. Cyberveiligheid, digitaal veilige apparatuur, kunstmatige intelligentie, 5G, energietransitie, digitale weerbaarheid en frequentiemanagement zijn de grote thema’s van vandaag en morgen. Bij de Rijksinspectie Digitale Infrastuctuur worden de wet- en regelgeving op deze – en nog veel meer – gebieden uitgevoerd. En houden ze er toezicht op dat iedereen zich aan de regels, eisen en voorwaarden houdt.

De rechtsgebieden die behoren tot het domein van de RDI, zijn specialistische terreinen waarin niet alleen kennis van het (Europese) recht nodig is, maar ook kennis van technologie, technologische ontwikkelingen, marktontwikkelingen, veilingmodellen en overige economische aspecten vereist is.

De RDI is verantwoordelijk voor veel verschillende terreinen en rechtsgebieden. We houden o.a. toezicht op en geven uitvoering aan de Telecommunicatiewet, Cyber Security Act, Radio Equipment Directive, EMC-Richtlijn, Wet beveiliging netwerk- en informatiesystemen, Wet informatie-uitwisseling bovengrondse en ondergrondse netten, Metrologiewet, Waarborgwet en de Wet Ruimtevaartactiviteiten.

Het team Juridische Zaken is onderdeel van de Directie Bestuur, Juridische Zaken en Communicatie. Het team Juridische Zaken stelt interventiebesluiten als lasten onder dwangsom en bestuurlijke boetes op, is verantwoordelijk voor juridische advisering, behandelt bezwaar- en beroepzaken en is verantwoordelijk voor de roadmap juridische kwaliteitszorg binnen de RDI. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor de afhandeling van Woo-verzoeken. Het team wordt aangestuurd door de teammanager JZ.

Binnen het team Juridische Zaken (circa 29 FTE) bestaan twee inhoudelijke clusters. De juristen en andere medewerkers van de afdeling werken voor beide clusters. Ieder cluster wordt inhoudelijk aangestuurd door een coördinerend jurist.

 


Advocaat / Partner Bestuursrecht

Wij komen graag in gesprek met een ervaren Advocaat Partner Bestuursrecht ter uitbreiding voor een middelgroot kantoor in Amersfoort, die op basis van kostendeling het kantoor komt versterken.

Het uitgangspunt van het kantoor is het verlenen van deskundige, gespecialiseerde juridische diensten met een pragmatische, oplossingsgerichte aanpak tegen concurrerende en transparante tarieven. De cliënten bestaan uit kleine en middelgrote ondernemingen, instellingen en particulieren.

Over je werkomgeving

Ariëns Advocaten in Amersfoort staat al meer dan 20 jaar garant voor kwalitatief hoogstaande en klantvriendelijke dienstverlening op het gebied van met name het arbeidsrecht, het ondernemingsrecht en het familie- en erfrecht. Werken bij Ariëns Advocaten betekent weinig hiërarchie, betrokken collega’s, veel flexibiliteit: als partner ben je verantwoordelijk voor je eigen werkdruk i.c. balans werk-privé.

Ondersteuning is prima verzorgd: een volledig geoutilleerd kantoor (inclusief secretariaat en boekhouding) met een informele en collegiale werksfeer en een aantrekkelijk en afwisselend cliëntenbestand in een modern kantoor in het centrum van Amersfoort. De huidige advocaten zijn gespecialiseerd op het terrein van het arbeidsrecht, ondernemingsrecht, contractenrecht, (internationaal) personen- en familierecht en erfrecht. Het kantoor is gemakkelijk bereikbaar met zowel het openbaar als eigen vervoer. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Het aanbod

Gezond kantoor met een duidelijke visie en ontwikkelstrategie. Aansluiten bij de maatschap is het uitgangspunt, integratie van een (deels) eigen praktijk vormt uiteraard geen probleem. Geboden worden o.a. aantrekkelijk lage kosten en een gezonde onderlinge betrokkenheid (op dit moment 6 advocaten).


Juridisch secretaresse – Amsterdam, 30-40 uur p/w

Wieringa Advocaten is een middelgroot kantoor waar hartelijke collegiale informele verhoudingen centraal staan. Een kantoor waar je je zelf kan en mag zijn en waar respect voor elkaar hoog in het vaandel staat. Ze organiseren geregeld sociale en sportieve uitjes voor alle medewerkers.

Wat ga je doen?

Je werkt als juridisch secretaresse mee in de dagelijkse praktijk van ongeveer 5 advocaten, draagt zorg voor efficiënt agendabeheer en het plannen en voorbereiden van afspraken en vergaderingen. Je zorgt voor correcte dossieropbouw in het DMS-systeem en behandelt de daarbij behorende inkomende en uitgaande stukken, je maakt maandelijks de declaraties aan in Legal Sens en verzendt deze aan cliënten. Je behandelt veel verschillende zaken tegelijkertijd en verwerkt deze zelfstandig. In dat kader wordt van jou een grote mate van nauwkeurigheid, zelfstandigheid en flexibiliteit verwacht.

Jouw profiel

Een enthousiaste collega voor een team van 5 secretaresses die ervoor zorgt dat voor zijn/haar advocaten alles op rolletjes loopt. Je hebt HBO werk en denkniveau. Daarnaast heb je enige ervaring als juridisch secretaresse of juridisch medewerker, bij voorkeur binnen de advocatuur of de zakelijke dienstverlening. Je bent een teamplayer, die ook in staat is zelfstandig te werken en taken naar eigen inzicht te prioriteren. Je bent proactief, stressbestendig, flexibel, ook voor wat betreft het inspringen bij en overnemen van taken van collega’s. Verder beheers je de Nederlandse taal uitstekend en de Engelse taal goed in woord en geschrift en beheers je het MS Office pakket.

Het aanbod

 • Een marktconform salaris, afhankelijk van leeftijd, opleiding en werkervaring;
 • Werktijden van 09.00 tot 17.30 uur met een uur pauze (flexibiliteit wordt wel verwacht bij urgente zaken);
 • Elke dag lunch volledig verzorgd door kantoor;
 • 27 vakantiedagen en vanaf 40 jaar elke 5 jaar een extra dag erbij;
 • Goede pensioenregeling;
 • Dertiende maand;
 • Volledige reiskosten op basis van 2e klas indien woonachtig buiten Amsterdam;
 • Een warme collegiale werksfeer in een prachtig gebouw aan het IJ.

Advocaat IE – A’dam / Den Haag

In verband met de groei van hun internationale IE-praktijk ondersteunen wij op dit moment Valegis Advocaten bij hun zoektocht naar een Advocaat-medewerk(st)er IE.

Het kantoor

Valegis Advocaten is een jong en ondernemend kantoor, met vestigingen in Den Haag en Amsterdam. Het team bestaat uit 14 enthousiaste advocaten die, net als hun cliënten, ondernemend zijn en uitdagingen niet uit de weg gaan.

Ze werken voor ondernemingen in binnen- én buitenland. Ze combineren de know how en expertise van ‘de grote kantoren’ (waar veel van de mensen afkomstig van zijn) met de korte lijnen en werksfeer van een middelgroot kantoor: “the best of both worlds” wat ons betreft. Ze adviseren ondernemers over hun dagelijkse activiteiten en assisteren bij procedures, waar die nodig of onvermijdelijk zijn op ondernemingsrecht, arbeidsrecht, vastgoedrecht, IE-recht, privacyrecht en franchiserecht.

Wie zoeken wij?

Op onze ideale kandidaat de volgende kenmerken van toepassing:

 • ervaring opgedaan bij een (middel)groot advocatenkantoor of bij een op ondernemers gericht middelgroot kantoor;
 • ondernemend en enthousiast;
 • duidelijke focus op intellectuele eigendom en evt. ook privacyrecht;
 • thuis in de proces- en/of de adviespraktijk;
 • in staat voorkomende kwesties zowel zelfstandig als in teamverband te behandelen;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden, beheerst Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift;
 • ‘hands on’ mentaliteit;
 • gevoel voor humor, collegialiteit staat hoog in het vaandel.

Samen met het ondernemingsrechtteam, waar het driekoppige IE-team deel van uitmaakt, bouw je verder mee aan de groei van de nationale en internationale praktijk.

Waarom Valegis?

Bij Valegis krijg je een uitstekende verdere opleiding, met de mogelijkheid tot verdere specialisatie. Een plezierige, open en informele werksfeer waar veel ruimte is voor persoonlijke en professionele groei. Ze werken met een jong team en zijn werkzaam vanuit het centrum van Den Haag en Amsterdam (Zuid). De praktijk is gevarieerd met gerenommeerde cliënten uit binnen- en buitenland. Je krijgt veel vrijheid en daarmee ook verantwoordelijkheid en we verwachten daarom ook een hoge mate van assertiviteit en zelfwerkzaamheid. Reacties voor beide vestigingen (Amsterdam en Den Haag) zijn welkom.


Juridisch Adviseur Aanbesteden en contracten

Wij zoeken een Juridisch Adviseur Aanbesteden en contracten die de inkoopadviseurs, contractmanagers en partners van gevraagd én ongevraagd advies voorziet.

EEN BIJZONDERDE BAAN, OMDAT…

Jij je mag buigen over uiteenlopende vraagstukken den de juiste juridische ondersteuning biedt als het om aanbestedingen gaat. Het is daarbij mooi meegenomen dat je ten minste aanbestedingsrecht als vak hebt gehad. Ervaring met aanbestedingsrecht is niet noodzakelijk, wel een pré.

Tot je takenpakket behoort o.a.:

 • adviseren over het inkoopbeleid en afwijkingen daarvan;
 • adviseren bij, door ondernemers gestelde, juridische vragen;
 • beoordelen van en grote diversiteit contracten en aanbestedingsdocumenten;
 • het opstellen van interne formats en het vastleggen en verbeteren van onze werkprocessen.

“Als jurist denk ik ook op strategisch niveau mee bij aanbestedingen van onze partners. Zij nemen soms heel vroeg in het proces als contact met me op over een mogelijke aanbesteding. Ik geef ze advies en vertel ze wat juridisch wel en niet mogelijk is. Dit zijn hele diverse vraagstukken!” – Anna (34), Juridisch adviseur aanbesteden.

WAAROM ZOU JE VOOR SHARED SERVICE CENTER KIEZEN?

De arbeidsvoorwaarden worden door de medewerkers als heel goed beoordeeld. Wij bieden je namelijk:

 • Goede arbeidsvoorwaarden en een mooi salaris van max. €5725,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 11, cao SGO). Dit is exclusief een volledige reiskostenvergoeding en een individueel keuzebudget van 17,05% van je maandsalaris. Dit kun je ook gebruiken voor bijvoorbeeld het kopen van extra vakantie-uren, fitness, studiekosten of de aanschaf van een fiets;
 • Een moderne werkplek in het Provinciehuis, in het hart van Zwolle. Met een groen park de binnenstad en een winkelstraat om de hoek. En werk je liever thuis? Dan krijg je een budget mee om je thuiskantoor comfortabel in te richten;
 • Het vertrouwen van Ons en de vrijheid om je eigen agenda in te delen en te werken waar jij wilt. Zo zorgen we samen voor een goede balans tussen werk en privé;
 • Een functie voor 28 uur per week, maar meer of minder uren is bespreekbaar;
 • Een overzichtelijke werkomgeving, waar we samenwerken voor verschillende opdrachtgevers. Dat maakt het werk afwisselend en dynamisch.

Je bent onderdeel van een inkooporganisatie met een duidelijke visie, maar dat betekent niet dat er geen ruimte is voor innovatieve ideeën. We waarderen het als je meebouwt aan onze groeiende organisatie! Jij hebt een scherp oog voor wat beter kan in onze organisatie, wij hebben aandacht voor jou als professional en jouw ontwikkeling.

WAT VRAGEN WE?

 • Je hebt een afgeronde wo-opleiding Nederlands recht waarbij je minimaal het vak aanbestedingsrecht hebt gevolgd;
 • Minimaal 2 jaar werkervaring in een juridische functie (ervaring met aanbestedingsrecht is een pre);
 • Je vertaalt juridische uitgangspunten naar de praktijk en zoekt naar mogelijkheden om de wensen van onze partners te realiseren;
 • Je bent proactief en relatiegericht en het hart voor de publieke zaak;
 • Je bent een meedenker maar geen meeloper en je bent in staat vakkundig te adviseren.

Advocaat-medewerker Arbeidsrecht (4e – 7e jaars)

Een interessante positie voor een gedreven Advocaat-medewerker Arbeidsrecht. Alle gelegenheid voor de opbouw van een eigen praktijk binnen de ruime en brede (internationale) klantenkring.

Je werkomgeving

Kwaliteit, snelheid en maatwerk zijn typerend voor de werkwijze van Wieringa Advocaten, passie voor het vak centraal. Internationaal georiënteerd, maar met een stevige fundering in de Nederlandse bodem. Het kantoor kenmerkt zich door de korte lijnen en hartelijke collegiale verhoudingen: advocaten zijn makkelijk en direct benaderbaar. Wanneer nodig wordt er hard gewerkt, maar is er is ook bewust ruimte voor ontspanning.

Binnen de praktijkgroep Arbeidsrecht bieden zij een breed spectrum aan, onder andere op het gebied van (collectief) ontslagrecht, (onrechtmatige) concurrentie en geheimhouding, cao- en medezeggenschapsrecht, bijzondere arbeidsverhoudingen, overgang van onderneming, gelijke behandeling, detachering en arbeidstijden- en arbeidsomstandigheden. Wieringa heeft Nederlandse en internationale cliënten, waarbij ze eveneens samenwerken met verschillende ‘best friends’ advocatenkantoren in andere landen. Een uitdagende, diverse en internationale praktijk dus.

Jouw profiel

Je hebt tussen de 3 en 8 jaar ervaring als advocaat in het arbeidsrecht; kwaliteit en creativiteit in het belang van de cliënt staan bij jou altijd voorop. Wij verwachten van een advocaat initiatief, daadkracht, scherpte en een no-nonsense werkhouding. Sterk op de inhoud maar altijd met de focus op het resultaat. We maken graag kennis met mensen die over de nodige zelfstandigheid beschikken, maar die tegelijkertijd willen leren en openstaan voor debat. Die overzicht hebben, een zaak kunnen inschatten en oplossingen aandragen. Met scherpte op het juridische vlak, zonder daarbij het belang van de cliënt uit het oog te verliezen.

Kernwoorden: analytisch, gedreven, overtuigend, humor, flexibel, oplossingsgericht, kwaliteit, zelfstandig en met commercieel gevoel.

Je kent de cliënten waarvoor je werkt en kent niet alleen de details van een bepaalde opdracht, maar de ins en outs van de gehele zaak, waarbij je ook kunt meedenken over de aanpak en strategie. Je kunt altijd binnenlopen bij een collega, of die nu stagiaire, medewerker of partner is, om te overleggen of om te brainstormen. Wij zijn een platte en open organisatie waar we eenieder gelijk behandelen.

Wat krijg jij van Wieringa Advocaten?

Wij bieden jou een mooie baan in een prachtig kantoor aan het IJ met ontwikkelingsmogelijkheden en een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket. Denk dan aan een goede pensioenregeling en een volledige reiskostenvergoeding, 27 vakantiedagen, gratis lunch, activiteiten door het jaar heen en natuurlijk een prachtig kersfeest.


Jurist – allround huisjurist MKB

Zelfstandige en veelzijdige positie voor een Jurist die zich de komende jaren wil blijven ontwikkelen als allround huisjurist voor ondernemers binnen het MKB.

De functie

Je kijkt als het ware in keuken van een groot aantal MKB ondernemingen. Zij betrekken jou bij allerhande juridische zaken en verwachten van jou dat jij hun adviseert: flexibel, pragmatisch en resultaatgericht.

Een belangrijk onderdeel van je werk is het opstellen en het beoordelen van  overeenkomsten.  Dat varieert van firma-aktes en aandeelhoudersovereenkomsten, tot samenwerkingsovereenkomsten en allerhande commerciële contracten. Je geeft adviezen in allerlei civiel-, arbeids- en ondernemingsrechtelijke zaken. Ook begeleid je overnametransacties.

Je werkomgeving

Van Braak Juristen verricht allerhande juridische diensten voor mkb-bedrijven. Voor veel ondernemers zijn wij de huisjurist. We werken samen met Van Braak Accountants, een organisatie met 225 werknemers verspreid over 11 vestigingen.

Het is een zelfstandige en veelzijdige functie, waarbij je veel contacten hebt met de cliënten, accountants en fiscalisten.  De werkomgeving is plezierig, open en informeel. Je komt te werken vanuit één of meerdere vestigingen van Van Braak Accountants.

Jouw profiel

 • Je hebt een afgeronde universitaire studie Nederlands recht en een aantal jaren werkervaring als jurist binnen de zakelijke dienstverlening.
 • Je bent in staat om zowel mondeling als schriftelijk helder te communiceren.
 • Je bent proactief, neemt je verantwoordelijkheid en bent dienstbaar.
 • Je hebt een sterk wens je de komende jaren te blijven ontwikkelen.
 • Je wilt een bijdrage leveren aan de verdere groei van ons kantoor.

Het aanbod

 • Een zelfstandige, veelzijdige functie met alle ruimte voor verdere ontwikkeling.
 • Je werkt veel samen met accountants en fiscalisten en bouwt daarbij je eigen klantenkring op.
 • Je klanten betreffen ondernemers uit allerlei branches.
 • Je krijgt goede begeleiding en veel studiemogelijkheden.
 • Je kunt werken vanuit één of meerdere vestigingen: Veenendaal, Drachten,  Holten, Marum of Zuidbroek.
 • Je krijgt een meer dan marktconform salaris, aangevuld met een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Het salaris is afhankelijk van je werkervaring (range: € 3.500 tot € 8.000).

Advocaat-medewerker M&A – internationaal georiënteerd

Your goal. Our drive. Als ambitieus kantoor van advocaten, fiscalisten en notarissen helpt BUREN ondernemingen, instellingen en investeringsfondsen bij het realiseren van hun doelen. Maar jouw doel vinden zij net zo belangrijk. Als medewerker wil jij jezelf ontwikkelen binnen een dynamische organisatie waar ambitie en ondernemerschap oprecht gestimuleerd worden. Bij BUREN bieden we je daar de ideale omgeving voor.

BUREN Den Haag zoekt per direct een:

Advocaat-medewerker M&A (4e tot 7e jaars) 

Bij BUREN houden ze van ondernemen. Medewerkers krijgen dan ook alle ruimte om hun expertise en ondernemerschap te ontwikkelen. Als medewerker weet je precies waar de kansen liggen en hoe je jouw kennis en kunde het beste inzet. Jij maakt deel uit van het M&A team en je werkt ook samen met collega’s van andere afdelingen als de omvang en/of complexiteit van de opdracht daarom vraagt. Zo wordt het beste in elkaar naar boven gehaald en wordt de hoge kwaliteit van de brede dienstverlening gegarandeerd.

Ervaring en skills

Wij zijn op zoek naar een sterke persoonlijkheid die naast goede analytische vaardigheden, een goed cijfermatig inzicht en een commerciële instelling ook over een goed gevoel voor humor en relativeringsvermogen beschikt en dienstverlenend is ingesteld. Met een positieve instelling werk je doelgericht aan praktische oplossingen en draag je bij aan het ondernemende karakter van ons kantoor. Qua achtergrond heb jij 4-8 jaar werkervaring als advocaat en heb je ervaring met (internationale) M&A. Verder ben je internationaal georiënteerd. Je beschikt dan ook over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

Wat bieden we jou?

Wij geven je de kans om jezelf te ontwikkelen binnen een hele interessante en gevarieerde praktijk. De sfeer bij BUREN is informeel en je krijgt veel ruimte om een goede balans tussen werk en privé te creëren. Verder kun je rekenen op:

 • een marktconform salaris;
 • uitstekende beloningsvoorwaarden;
 • 26 vakantiedagen en 8% vakantietoeslag;
 • reiskostenvergoeding vanaf 10 km enkele reis;
 • mogelijkheden tot het volgen van een opleiding en/of cursus(sen);
 • een stimulerende omgeving om te ondernemen;
 • ontspanning in de vorm van leuke uitjes/activiteiten;
 • en een prachtige bar om aan het einde van de werkweek te ontladen.

Over BUREN

BUREN is een onafhankelijk, internationaal opererend kantoor met vestigingen in Amsterdam, Beijing, Den Haag, Luxemburg en Shanghai. Wij behoren met ruim 70 juridische experts en een grote groep van enthousiaste collega’s tot de top van middelgrote kantoren in Nederland. Om die positie verder uit te bouwen investeren wij veel tijd en energie in het opleiden en begeleiden van talent, en in het onderhouden van onze open, ongedwongen en ondernemende bedrijfscultuur. Wij zijn ervan overtuigd dat een uitdagende maar plezierige werksfeer tot betere prestaties leidt.

Ons M&A team bedient vanuit onze kantoren in Den Haag en Amsterdam zowel nationale als internationale cliënten. Onze cliënten bestaan onder meer uit corporates, private equity, family offices, familiebedrijven en startups.