Senior Jurist – VD&P Juristen (Venture Group)

Ter uitbreiding van het team juristen zijn wij op zoek naar een Senior Jurist voor de juridische tak van de Venture Group, een holdingmaatschappij van een groep bedrijven met zeer uiteenlopende activiteiten.

Als jurist bij VD&P speel je een belangrijke rol bij het verstrekken van juridisch advies en ondersteuning aan de cliënten. Ze ondersteunen veel MKB bedrijven, o.a. een aantal grote partijen in de automotive branche, op breed juridisch gebied. De vragen vanuit de klanten variëren sterk: van het geven van advies bij een overname, een arbeidsrechtelijke zaak tot het voorbereiden van een gerechtelijke procedure met betrekking tot een leaseauto. Daarnaast ondersteun je de gehele Venture Group holding bij diverse adviesvraagstukken.

Je werkzaamheden omvatten o.a.:

 • het uitvoeren van juridisch onderzoek en het opstellen van gedegen juridische analyses;
 • adviseren van cliënten over diverse juridische vraagstukken en het bieden van praktische oplossingen;
 • vertegenwoordigen van cliënten in gerechtelijke procedures en geschillen;
 • bijhouden van relevante wetswijzigingen en jurisprudentie om cliënten adequaat te kunnen adviseren;
 • samenwerken met collega’s binnen het juridische team en incasso team om samen de beste resultaten te bereiken voor onze cliënten.

Jouw profiel

 • WO opgeleid met minimaal 8 tot 10 jaar relevante werkervaring;
 • Je bent inhoudelijk en analytisch sterk, pragmatisch en oplossingsgericht;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
 • Goed in staat mee te denken en mee te bewegen met de ondernemers;
 • Collega’s omschrijven jou als een open, toegankelijk en een positief persoon. 

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende functie binnen een dynamische, platte en informele organisatie. De standplaats is Genemuiden waar je komt te werken in een geheel vernieuwd hoofdkantoor met moderne faciliteiten. We zijn flexibel wat betreft thuiswerken en op kantoor. Daarnaast omvatten de secundaire arbeidsvoorwaarden o.a.:

 • een goed salaris, in overeenstemming met je kennis, ervaring en potentie;
 • een prima pensioenregeling;
 • 8 % vakantiegeld en 27 vakantiedagen op basis van 40 uur per week;
 • een laptop en mobiele telefoon van de zaak;
 • een leaseauto volgens de leaseregeling van Venture Group.

Je werkomgeving

VD&P juristen BV is een dynamisch juristenkantoor en incassobureau, gespecialiseerd in debiteurenbeheer, incasso, het innemen van leaseobjecten en juridische advisering en procesvoering. Als een incasso moet worden vervolgd met een gerechtelijke procedure, dan geven wij daar onmiddellijk invulling aan. We adviseren tevens op diverse rechtsgebieden, zoals arbeidsrecht, huurrecht, contractenrecht en vennootschapsrecht. We staan voor deskundigheid, efficiency en betrokkenheid.


Advocaat IE – A’dam / Den Haag

In verband met de groei van hun internationale IE-praktijk ondersteunen wij op dit moment Valegis Advocaten bij hun zoektocht naar een Advocaat-medewerk(st)er IE.

Het kantoor

Valegis Advocaten is een jong en ondernemend kantoor, met vestigingen in Den Haag en Amsterdam. Het team bestaat uit 14 enthousiaste advocaten die, net als hun cliënten, ondernemend zijn en uitdagingen niet uit de weg gaan.

Ze werken voor ondernemingen in binnen- én buitenland. Ze combineren de know how en expertise van ‘de grote kantoren’ (waar veel van de mensen afkomstig van zijn) met de korte lijnen en werksfeer van een middelgroot kantoor: “the best of both worlds” wat ons betreft. Ze adviseren ondernemers over hun dagelijkse activiteiten en assisteren bij procedures, waar die nodig of onvermijdelijk zijn op ondernemingsrecht, arbeidsrecht, vastgoedrecht, IE-recht, privacyrecht en franchiserecht.

Wie zoeken wij?

Op onze ideale kandidaat de volgende kenmerken van toepassing:

 • ervaring opgedaan bij een (middel)groot advocatenkantoor of bij een op ondernemers gericht middelgroot kantoor;
 • ondernemend en enthousiast;
 • duidelijke focus op intellectuele eigendom en evt. ook privacyrecht;
 • thuis in de proces- en/of de adviespraktijk;
 • in staat voorkomende kwesties zowel zelfstandig als in teamverband te behandelen;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden, beheerst Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift;
 • ‘hands on’ mentaliteit;
 • gevoel voor humor, collegialiteit staat hoog in het vaandel.

Samen met het ondernemingsrechtteam, waar het driekoppige IE-team deel van uitmaakt, bouw je verder mee aan de groei van de nationale en internationale praktijk.

Waarom Valegis?

Bij Valegis krijg je een uitstekende verdere opleiding, met de mogelijkheid tot verdere specialisatie. Een plezierige, open en informele werksfeer waar veel ruimte is voor persoonlijke en professionele groei. Ze werken met een jong team en zijn werkzaam vanuit het centrum van Den Haag en Amsterdam (Zuid). De praktijk is gevarieerd met gerenommeerde cliënten uit binnen- en buitenland. Je krijgt veel vrijheid en daarmee ook verantwoordelijkheid en we verwachten daarom ook een hoge mate van assertiviteit en zelfwerkzaamheid. Reacties voor beide vestigingen (Amsterdam en Den Haag) zijn welkom.


Juridisch Adviseur Aanbesteden en contracten

Wij zoeken een Juridisch Adviseur Aanbesteden en contracten die de inkoopadviseurs, contractmanagers en partners van gevraagd én ongevraagd advies voorziet.

EEN BIJZONDERDE BAAN, OMDAT…

Jij je mag buigen over uiteenlopende vraagstukken den de juiste juridische ondersteuning biedt als het om aanbestedingen gaat. Het is daarbij mooi meegenomen dat je ten minste aanbestedingsrecht als vak hebt gehad. Ervaring met aanbestedingsrecht is niet noodzakelijk, wel een pré.

Tot je takenpakket behoort o.a.:

 • adviseren over het inkoopbeleid en afwijkingen daarvan;
 • adviseren bij, door ondernemers gestelde, juridische vragen;
 • beoordelen van en grote diversiteit contracten en aanbestedingsdocumenten;
 • het opstellen van interne formats en het vastleggen en verbeteren van onze werkprocessen.

“Als jurist denk ik ook op strategisch niveau mee bij aanbestedingen van onze partners. Zij nemen soms heel vroeg in het proces als contact met me op over een mogelijke aanbesteding. Ik geef ze advies en vertel ze wat juridisch wel en niet mogelijk is. Dit zijn hele diverse vraagstukken!” – Anna (34), Juridisch adviseur aanbesteden.

WAAROM ZOU JE VOOR SHARED SERVICE CENTER KIEZEN?

De arbeidsvoorwaarden worden door de medewerkers als heel goed beoordeeld. Wij bieden je namelijk:

 • Goede arbeidsvoorwaarden en een mooi salaris van max. €5725,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 11, cao SGO). Dit is exclusief een volledige reiskostenvergoeding en een individueel keuzebudget van 17,05% van je maandsalaris. Dit kun je ook gebruiken voor bijvoorbeeld het kopen van extra vakantie-uren, fitness, studiekosten of de aanschaf van een fiets;
 • Een moderne werkplek in het Provinciehuis, in het hart van Zwolle. Met een groen park de binnenstad en een winkelstraat om de hoek. En werk je liever thuis? Dan krijg je een budget mee om je thuiskantoor comfortabel in te richten;
 • Het vertrouwen van Ons en de vrijheid om je eigen agenda in te delen en te werken waar jij wilt. Zo zorgen we samen voor een goede balans tussen werk en privé;
 • Een functie voor 28 uur per week, maar meer of minder uren is bespreekbaar;
 • Een overzichtelijke werkomgeving, waar we samenwerken voor verschillende opdrachtgevers. Dat maakt het werk afwisselend en dynamisch.

Je bent onderdeel van een inkooporganisatie met een duidelijke visie, maar dat betekent niet dat er geen ruimte is voor innovatieve ideeën. We waarderen het als je meebouwt aan onze groeiende organisatie! Jij hebt een scherp oog voor wat beter kan in onze organisatie, wij hebben aandacht voor jou als professional en jouw ontwikkeling.

WAT VRAGEN WE?

 • Je hebt een afgeronde wo-opleiding Nederlands recht waarbij je minimaal het vak aanbestedingsrecht hebt gevolgd;
 • Minimaal 2 jaar werkervaring in een juridische functie (ervaring met aanbestedingsrecht is een pre);
 • Je vertaalt juridische uitgangspunten naar de praktijk en zoekt naar mogelijkheden om de wensen van onze partners te realiseren;
 • Je bent proactief en relatiegericht en het hart voor de publieke zaak;
 • Je bent een meedenker maar geen meeloper en je bent in staat vakkundig te adviseren.

Advocaat-medewerker Arbeidsrecht (4e – 7e jaars)

Een interessante positie voor een gedreven Advocaat-medewerker Arbeidsrecht. Alle gelegenheid voor de opbouw van een eigen praktijk binnen de ruime en brede (internationale) klantenkring.

Je werkomgeving

Kwaliteit, snelheid en maatwerk zijn typerend voor de werkwijze van Wieringa Advocaten, passie voor het vak centraal. Internationaal georiënteerd, maar met een stevige fundering in de Nederlandse bodem. Het kantoor kenmerkt zich door de korte lijnen en hartelijke collegiale verhoudingen: advocaten zijn makkelijk en direct benaderbaar. Wanneer nodig wordt er hard gewerkt, maar is er is ook bewust ruimte voor ontspanning.

Binnen de praktijkgroep Arbeidsrecht bieden zij een breed spectrum aan, onder andere op het gebied van (collectief) ontslagrecht, (onrechtmatige) concurrentie en geheimhouding, cao- en medezeggenschapsrecht, bijzondere arbeidsverhoudingen, overgang van onderneming, gelijke behandeling, detachering en arbeidstijden- en arbeidsomstandigheden. Wieringa heeft Nederlandse en internationale cliënten, waarbij ze eveneens samenwerken met verschillende ‘best friends’ advocatenkantoren in andere landen. Een uitdagende, diverse en internationale praktijk dus.

Jouw profiel

Je hebt tussen de 3 en 8 jaar ervaring als advocaat in het arbeidsrecht; kwaliteit en creativiteit in het belang van de cliënt staan bij jou altijd voorop. Wij verwachten van een advocaat initiatief, daadkracht, scherpte en een no-nonsense werkhouding. Sterk op de inhoud maar altijd met de focus op het resultaat. We maken graag kennis met mensen die over de nodige zelfstandigheid beschikken, maar die tegelijkertijd willen leren en openstaan voor debat. Die overzicht hebben, een zaak kunnen inschatten en oplossingen aandragen. Met scherpte op het juridische vlak, zonder daarbij het belang van de cliënt uit het oog te verliezen.

Kernwoorden: analytisch, gedreven, overtuigend, humor, flexibel, oplossingsgericht, kwaliteit, zelfstandig en met commercieel gevoel.

Je kent de cliënten waarvoor je werkt en kent niet alleen de details van een bepaalde opdracht, maar de ins en outs van de gehele zaak, waarbij je ook kunt meedenken over de aanpak en strategie. Je kunt altijd binnenlopen bij een collega, of die nu stagiaire, medewerker of partner is, om te overleggen of om te brainstormen. Wij zijn een platte en open organisatie waar we eenieder gelijk behandelen.

Wat krijg jij van Wieringa Advocaten?

Wij bieden jou een mooie baan in een prachtig kantoor aan het IJ met ontwikkelingsmogelijkheden en een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket. Denk dan aan een goede pensioenregeling en een volledige reiskostenvergoeding, 27 vakantiedagen, gratis lunch, activiteiten door het jaar heen en natuurlijk een prachtig kersfeest.


Jurist – allround huisjurist MKB

Zelfstandige en veelzijdige positie voor een Jurist die zich de komende jaren wil blijven ontwikkelen als allround huisjurist voor ondernemers binnen het MKB.

De functie

Je kijkt als het ware in keuken van een groot aantal MKB ondernemingen. Zij betrekken jou bij allerhande juridische zaken en verwachten van jou dat jij hun adviseert: flexibel, pragmatisch en resultaatgericht.

Een belangrijk onderdeel van je werk is het opstellen en het beoordelen van  overeenkomsten.  Dat varieert van firma-aktes en aandeelhoudersovereenkomsten, tot samenwerkingsovereenkomsten en allerhande commerciële contracten. Je geeft adviezen in allerlei civiel-, arbeids- en ondernemingsrechtelijke zaken. Ook begeleid je overnametransacties.

Je werkomgeving

Van Braak Juristen verricht allerhande juridische diensten voor mkb-bedrijven. Voor veel ondernemers zijn wij de huisjurist. We werken samen met Van Braak Accountants, een organisatie met 225 werknemers verspreid over 11 vestigingen.

Het is een zelfstandige en veelzijdige functie, waarbij je veel contacten hebt met de cliënten, accountants en fiscalisten.  De werkomgeving is plezierig, open en informeel. Je komt te werken vanuit één of meerdere vestigingen van Van Braak Accountants.

Jouw profiel

 • Je hebt een afgeronde universitaire studie Nederlands recht en een aantal jaren werkervaring als jurist binnen de zakelijke dienstverlening.
 • Je bent in staat om zowel mondeling als schriftelijk helder te communiceren.
 • Je bent proactief, neemt je verantwoordelijkheid en bent dienstbaar.
 • Je hebt een sterk wens je de komende jaren te blijven ontwikkelen.
 • Je wilt een bijdrage leveren aan de verdere groei van ons kantoor.

Het aanbod

 • Een zelfstandige, veelzijdige functie met alle ruimte voor verdere ontwikkeling.
 • Je werkt veel samen met accountants en fiscalisten en bouwt daarbij je eigen klantenkring op.
 • Je klanten betreffen ondernemers uit allerlei branches.
 • Je krijgt goede begeleiding en veel studiemogelijkheden.
 • Je kunt werken vanuit één of meerdere vestigingen: Veenendaal, Drachten,  Holten, Marum of Zuidbroek.
 • Je krijgt een meer dan marktconform salaris, aangevuld met een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Het salaris is afhankelijk van je werkervaring (range: € 3.500 tot € 8.000).

Advocaat-medewerker M&A – internationaal georiënteerd

Your goal. Our drive. Als ambitieus kantoor van advocaten, fiscalisten en notarissen helpt BUREN ondernemingen, instellingen en investeringsfondsen bij het realiseren van hun doelen. Maar jouw doel vinden zij net zo belangrijk. Als medewerker wil jij jezelf ontwikkelen binnen een dynamische organisatie waar ambitie en ondernemerschap oprecht gestimuleerd worden. Bij BUREN bieden we je daar de ideale omgeving voor.

BUREN Den Haag zoekt per direct een:

Advocaat-medewerker M&A (4e tot 7e jaars) 

Bij BUREN houden ze van ondernemen. Medewerkers krijgen dan ook alle ruimte om hun expertise en ondernemerschap te ontwikkelen. Als medewerker weet je precies waar de kansen liggen en hoe je jouw kennis en kunde het beste inzet. Jij maakt deel uit van het M&A team en je werkt ook samen met collega’s van andere afdelingen als de omvang en/of complexiteit van de opdracht daarom vraagt. Zo wordt het beste in elkaar naar boven gehaald en wordt de hoge kwaliteit van de brede dienstverlening gegarandeerd.

Ervaring en skills

Wij zijn op zoek naar een sterke persoonlijkheid die naast goede analytische vaardigheden, een goed cijfermatig inzicht en een commerciële instelling ook over een goed gevoel voor humor en relativeringsvermogen beschikt en dienstverlenend is ingesteld. Met een positieve instelling werk je doelgericht aan praktische oplossingen en draag je bij aan het ondernemende karakter van ons kantoor. Qua achtergrond heb jij 4-8 jaar werkervaring als advocaat en heb je ervaring met (internationale) M&A. Verder ben je internationaal georiënteerd. Je beschikt dan ook over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

Wat bieden we jou?

Wij geven je de kans om jezelf te ontwikkelen binnen een hele interessante en gevarieerde praktijk. De sfeer bij BUREN is informeel en je krijgt veel ruimte om een goede balans tussen werk en privé te creëren. Verder kun je rekenen op:

 • een marktconform salaris;
 • uitstekende beloningsvoorwaarden;
 • 26 vakantiedagen en 8% vakantietoeslag;
 • reiskostenvergoeding vanaf 10 km enkele reis;
 • mogelijkheden tot het volgen van een opleiding en/of cursus(sen);
 • een stimulerende omgeving om te ondernemen;
 • ontspanning in de vorm van leuke uitjes/activiteiten;
 • en een prachtige bar om aan het einde van de werkweek te ontladen.

Over BUREN

BUREN is een onafhankelijk, internationaal opererend kantoor met vestigingen in Amsterdam, Beijing, Den Haag, Luxemburg en Shanghai. Wij behoren met ruim 70 juridische experts en een grote groep van enthousiaste collega’s tot de top van middelgrote kantoren in Nederland. Om die positie verder uit te bouwen investeren wij veel tijd en energie in het opleiden en begeleiden van talent, en in het onderhouden van onze open, ongedwongen en ondernemende bedrijfscultuur. Wij zijn ervan overtuigd dat een uitdagende maar plezierige werksfeer tot betere prestaties leidt.

Ons M&A team bedient vanuit onze kantoren in Den Haag en Amsterdam zowel nationale als internationale cliënten. Onze cliënten bestaan onder meer uit corporates, private equity, family offices, familiebedrijven en startups.


Legal Counsel – businesspartner binnen energietransitie

Minder CO2-uitstoot: dat is waar de energietransitie in de kern om gaat. GETEC helpt als energiepartner om op een rendabele manier nu sneller naar nul te gaan. Dat vraagt om een andere aanpak. En om medewerkers die net als zij geloven dat het anders moet, anders kan en daar vol voor willen gaan. Heb jij meer in je? Bij GETEC krijg je de ruimte het te laten zien.

Wij zijn op zoek naar een Legal Counsel: zelfstandig, inhoudelijk sterk, pragmatisch en flexibel.

Wat je gaat doen

Als bedrijfsjurist ben je businesspartner op juridisch gebied en nauw betrokken bij alle vernieuwende en reguliere activiteiten aangaande het GETEC Platform en op- en rond hun chemiepark in Emmen. Je houdt je bezig met een scala aan werkzaamheden zoals:

 • het adviseren over en begeleiden van contracten en onderhandelingen met onze partners;
 • het beheer van de vennootschappen of joint ventures tot aan bestuursrechtelijke zaken met subsidieverleners en andere financiers;
 • je adviseert over diverse soorten contracten, onderhandelt namens het bedrijf en je stelt deze op;
 • je draagt zorg voor het ontwikkelen en onderhouden van juridische formats en regelingen, eventueel met ondersteuning van onze externe experts.

In jouw functie rapporteer je aan de General counsel Benelux. Je hebt daarbij een grote mate van zelfstandigheid en zult met name met het site management in Nederland van doen hebben.

Er staat veel te gebeuren. Het kan maar zo zijn, dat je vandaag bezig bent met de financiering van een project, de bouw van een nieuw magazijn en ineens wordt je vanuit jouw expertise betrokken bij een overname.

Wat wij van je vragen

Je combineert kwaliteit met gevoel voor commercie en kijkt vanuit jouw vakgebied met de business mee. Je houdt van afwisseling en bent in staat om kansen te zien maar ook het belang van de organisatie als geheel te bewaken. De door jou gegeven adviezen zijn praktisch, zodat jouw collega’s daar goed mee uit de voeten kunnen. Je bent enthousiast over jouw vak, bent leergierig en wilt deel uitmaken van het vaste team in Emmen. Verder:

 • ben je afgestudeerd jurist en hebt > vier jaar aantoonbare ervaring als bedrijfsjurist of als advocaat;
 • vormt ervaring met gevarieerde juridische ondersteuning in een corporate omgeving een pré;
 • heb je affiniteit met techniek, inkoop en met energierecht;
 • ben je bereid om tenminste 2 dagen (bij voltijd 3) per week op kantoor in Emmen te werken;
 • wil je jezelf verder ontwikkelen op het gebied van energie transitie;
 • is ervaring met turn-key projecten is handig.

Wat wij jou bieden

 • Een fulltime functie (32-40 uur), een afwisselend baan met een enorme groeipotentie;
 • Een aantrekkelijk salaris tussen de €70.000 en €80.000 per jaar;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een lease auto én een aantrekkelijk bonusregeling;
 • 30 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband;

GETEC is in Nederland een snelgroeiend bedrijf met een bewezen track record in rendabele energieoplossingen. Ze hebben een informele, no-nonsense manier van werken. Het resultaat telt, maar respect voor elkaar en een goede werksfeer vinden we minstens zo belangrijk. Klinkt dit als een functie voor jou? Dan wordt het tijd dat we je ontmoeten!


Jurist Bestuursrecht met inlevend vermogen

Ben je een jurist met actuele kennis van de Algemene wet bestuursrecht en draag je cultuur en met name (podium)kunst een warm hart toe? Dan is dit de baan voor jou!

Wat ga je doen?

Je zorgt ervoor dat de medewerkers de subsidieregelingen van het Fonds op een juridisch juiste manier uitvoeren. Je kijkt mee met de ontvankelijkheidstoets en coacht de medewerkers in het juist toepassen van de beoordelingscriteria. Soms lees je ook mee met adviesteksten. Met je begeleiding van medewerkers, heldere uitleg en kritische blik, zorg je dat de adviezen die wij hebben goed aansluiten bij ons instrumentarium. Als er bezwaren worden ingediend, beoordeel je de stukken, heroverweeg je het standpunt van het Fonds en doe je een voorstel voor een besluit op bezwaar die inhoudelijk recht doet aan de zaak en tegelijkertijd de bezwaarmaker betrokken meeneemt in onze overwegingen.

Als juridisch medewerker help je ook bij het opstellen van nieuwe regelingen en het wijzigen van bestaande regelingen. De juridisch medewerker voert ook overige zelfstandig taken uit waarbij juridische kennis benodigd is, zoals het opstellen van contracten en het afhandelen van auteursrechten.

Wie ben je?

Je bent een inlevende jurist. Je verwondert je over een vraag en gaat op zoek naar een passend en juridisch juist antwoord. Je kent de mogelijkheden en beperkingen van relevante wet- en regelgeving en weet deze zodanig toe te passen dat we onze aanvragers rechtmatig subsidie kunnen verstrekken. Als de regels dat niet toelaten, ben je in staat dit duidelijk en empathisch over te brengen. Je vindt het leuk om te schakelen tussen concrete vragen over een dossier, een bezwaarprocedure en het meedenken over een nieuwe regeling. Je neemt de tijd om na te denken, maar vertrouwt op je kennis en ervaring om daadkrachtig op te treden. Je schuwt daarbij niet om tijdig af te stemmen met je collega’s.

Wat neem je mee

 • Je beschikt over een afgeronde juridische opleiding op minimaal hbo-niveau in het werkgebied;
 • Je hebt actuele kennis op het gebied van de Algemene wet bestuursrecht;
 • Goede schrijfvaardigheid;
 • Kennis van subsidierecht is een pré;
 • Je bent ervaren in het geven van adviezen;
 • Goede analytische vaardigheden.

Wat we bieden

 • Een functie voor 32-36 uur per week;
 • Een maandsalaris in schaal 11 BBRA, vanaf € 3.608, afhankelijk van leeftijd én ervaring;
 • Een hybride werkomgeving: je werkt zowel thuis als op kantoor;
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een dertiende maand, vakantietoeslag en pensioen en goede thuiswerkfaciliteiten;
 • Uitstekende ontwikkelmogelijkheden;  
 • Een professionele en prettige werkcultuur; 
 •  Persoonlijk budget om podiumkunstvoorstellingen te bezoeken.

Je werkomgeving

Het Fonds Podiumkunsten is het cultuurfonds voor muziek, theater, muziektheater, dans en festivals in Nederland. Het Fonds geeft namens de Rijksoverheid ondersteuning aan elke vorm van professionele podiumkunst.

De organisatie zet zich in voor een levendig podiumkunstklimaat, dat zoveel mogelijk verschillende mensen aanspreekt en midden in de samenleving staat. Dat alles met oog voor kunstenaars en uitvoerenden uit diverse genres en generaties.

Het Fonds Podiumkunsten biedt meerjarige ondersteuning, diverse programmerings- en productiesubsidies, individuele bijdragen en programma’s om nieuwe initiatieven te stimuleren. Daarnaast houdt het Fonds zich bezig met de internationale promotie van de Nederlandse podiumkunsten.

Je gaat werken op de afdeling Juridische Zaken van het Fonds. Deze nu reeds bestaat uit een juridisch medewerker en het Hoofd Juridische Zaken.

De Fondsorganisatie bestaat uit ruim 70 vaste medewerkers en een omvangrijke pool van externe adviseurs. We geloven in de kracht van diversiteit van onder meer gender, leeftijd en culturele achtergrond.


(Aankomend) Notaris ondernemingsrecht – partnerpositie

Veelzijdige positie voor een (aankomend) Notaris Ondernemingsrecht. Alle ruimte voor initiatieven en eigen inbreng binnen een dynamische, internationale setting.

Vacature in het kort:

 • (Aankomend) notaris ondernemingsrecht;
 • Vanaf 8 jaar ervaring;
 • Fulltime (in overleg max. 1 dag p/wk vanuit huis);
 • Partnerpositie na benoeming;
 • Nader overeen te komen management fee;
 • Pensioenregeling;
 • Nader overeen te komen winstdeling;
 • Laptop en telefoon;
 • 25 vakantiedagen.

Je werkomgeving

Taxture heeft als top-tier boetiekkantoor op de Zuidas een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van fiscale dienstverlening aan multinationals en andere (al dan niet beursgenoteerde) bedrijven met een internationaal DNA die via of vanuit Nederland willen opereren. Met ruim 50 specialisten bedient Taxture een portefeuille grote internationale cliënten die actief zijn in de industriële en technische sector, de bouw, de farmaceutische sector, het bankwezen en de transport en logistiek, alsmede een aantal grote family-offices en private equity funds.

Mede door haar samenwerking binnen het wereldwijde Andersen Global netwerk van advocaten en belastingadviseurs weet Taxture in kennis en bereik te concurreren met de in Amsterdam gevestigde grote internationale kantoren. Van deze grote kantoren onderscheidt Taxture zich door haar persoonlijke aanpak en brede adviserende rol, waarbij de focus ligt op het toevoegen van waarde voor de client door een praktische benadering van de voorliggende fiscale, financiële en juridische uitdagingen en heldere communicatie.

Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag om juridische dienstverlening vanuit de markt en haar portefeuille en om haar samenwerking binnen het Andersen Global netwerk verder uit te kunnen bouwen, heeft Taxture naast haar fiscale afdeling een juridische afdeling opgezet met advocaten en (kandidaat-)notarissen. Vanuit deze interdisciplinaire samenwerking verleent Taxture aan haar cliënten full service fiscaal, financieel en notarieel-juridisch advies op maat en implementeert zij de voorgestelde structuren en transacties.

Om het juridische team nader vorm te geven, zijn wij op zoek naar een (aankomend) notaris met minimaal 8 jaar ervaring in het ondernemingsrecht (Corporate/M&A) opgedaan op een of meer van de grote kantoren en/of gerenommeerde boetiekkantoren. Ben je commercieel, creatief en ondernemend, wil je onze internationale cliënten met je kennis en ervaring verder helpen, volg je de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied op de voet en wil je het juridische team mee opleiden en aansturen, dan ben jij de (aankomend) notaris die Taxture zoekt!

Jouw rol

In de veelzijdige rol van (aankomend) notaris ondernemingsrecht vervul je een belangrijke taak binnen onze organisatie en voor onze internationale cliënten. Je krijgt veel vrijheid om de juridische afdeling mee uit te bouwen, nader vorm te geven en verder te professionaliseren. Daarbij is er veel ruimte voor eigen inbreng en initiatieven. Als (aankomend) notaris bedien je de kantoorcliënten breed en op het hoogste niveau en ben je tevens sparringpartner voor de andere verantwoordelijken binnen de organisatie. Je adviseert extern en intern over wet- en regelgeving, begeleidt projecten, beoordeelt juridische documentatie en stuurt aan. Om deze rol te kunnen vervullen, is het essentieel dat je gedreven, vakbekwaam, communicatief vaardig, ondernemend, pro-actief en analytisch sterk bent.

Het betreft een nieuwe standplaats met alle ruimte voor ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling. Je werkt intensief samen met juridische en fiscale collega’s binnen Taxture en het Andersen Global netwerk. Je zit direct bij de cliënten aan tafel, onderhoudt intensief het contact met hen, signaleert kansen en risico’s, bepaalt gezamenlijk de koers en stuurt waar nodig bij. Met je diensten help je collega’s en cliënten bij het oplossen van juridische vraagstukken en de implementatie van transacties.

Omdat het een vrij jong juridisch team betreft, is het belangrijk dat je in staat bent mee te denken over het beleid, de ontwikkeling, de verbetering en de toekomst van de afdeling en het kantoor en dat je energie krijgt van de uitbouw van de kantoorpraktijk, dat je flexibel weet om te gaan met geboden kansen en ontwikkelingen, daadkrachtig bent en breed inzetbaar.

Jouw profiel

 • (Aankomend) notaris met minimaal 8 jaar ervaring in het ondernemingsrecht (Corporate/M&A) opgedaan op een of meer van de grote kantoren en/of gerenommeerde boetiekkantoren;
 • Afgeronde beroepsopleiding Notariaat;
 • Waarnemingsbevoegd;
 • Gedegen kennis van het ondernemingsrecht in al haar facetten (Corporate/M&A);
 • Enthousiast en creatief;
 • Daadkrachtig en ondernemend;
 • Cliënt- en servicegericht;
 • Sociaalvaardig en een teamplayer;
 • Communicatief vaardig in het Nederlands en het Engels;
 • Scherpe en commerciële mindset;
 • Ondernemend en pro-actief;
 • Analytisch sterk en probleemoplossend vermogen.

Het is een pre (maar geen voorwaarde) als je tevens werkervaring hebt opgedaan in de commerciële vastgoedpraktijk (of het familierecht).

Het aanbod

 • Uitstekende primaire en secundaire partnervoorwaarden;
 • Een fijne werkplek in een modern kantoor op de Zuidas aan de kant van het Olympisch stadion);
 • De mogelijkheid om in overleg maximaal 1 dag in de week thuis te werken;
 • Afwisselend werk binnen een interdisciplinaire en professionele organisatie;
 • Een internationale setting;
 • Samenwerking binnen een wereldwijd netwerk;
 • Mogelijkheid tot acquisitie binnen het Andersen netwerk;
 • Een dynamische werkomgeving;
 • Goede externe opleiding (permanente educatie);
 • Een hecht en onderling betrokken team met een visie en missie;
 • Grote internationale cliënten en mooie projecten;
 • Directe en korte lijnen, open communicatie en een transparante organisatie;
 • Een cultuur van diversiteit en inclusiviteit;
 • Een hands-on werkmentaliteit;
 • Ruimte voor ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling.

Buiten het werk om organiseren ze regelmatig sociale activiteiten (borrels, etentjes en uitjes). Zo gaan ze onder andere elk jaar met het hele bedrijf een aantal dagen ergens genieten in het buitenland. Voor partners bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse door Andersen Global georganiseerde sociale en/of vakinhoudelijke events.


Allround Legal Counsel – Internationale beheersmaatschappij

Werken in een dynamische werkomgeving met veel eigen verantwoordelijkheid & flexibiliteit? De ND Group, een internationale private equity en holdingmaatschappij, is op zoek naar een allround Legal Counsel.

Betreft een brede, zelfstandige functie waarbij je verantwoordelijk bent voor breed scala aan juridische aangelegenheden.

Je primaire taken & verantwoordelijkheden

 • Advies en ondersteuning van groep en holding bij alle ondernemingsrechtelijke vraagstukken (vennootschapsrecht) alsmede ondersteuning bij het borgen en uitvoeren van wettelijke vereisten (corporate governance).
 • Opstellen, beoordelen en uitonderhandelen van contracten, algemene voorwaarden, overeenkomsten en richtlijnen in het Nederlands en Engels, rekening houdend met de huidige juridische situatie.
 • Advies over algemene juridische kwesties, waaronder toezicht- en regelgevende kwesties, aansprakelijkheidskwesties, arbeids- en ondernemingsrechtelijke kwesties, gegevensbeschermingsrecht en commerciële rechtsbescherming.
 • Ondersteuning bij het opstellen van offertes, onderhandelen over contracten tot en met contractuitvoering.
 • Beheer en rapportage van claims en geschillen.
 • Correspondentie met autoriteiten, rechtbanken, contractuele en zakelijke partners, evenals het beheer en de ondersteuning van externe advocaten.
 • Voorbereiden van juridisch relevante informatie en doorgeven aan de groepsdirectie, aan de directie van de gelieerde ondernemingen alsmede aan collega’s met juridische taken.
 • Begeleiden en ondersteunen HR afdeling in Nederland

Jouw profiel

 • WO Rechten aangevuld met minimaal 3 tot 7 jaar relevante beroepservaring, bij voorkeur in een internationaal commercieel bedrijf of middelgroot advocatenkantoor;
 • Sterke analytische en conceptuele vaardigheden;
 • Zelfstandig en verantwoordelijk kunnen werken in complexe vraagstukken en deze snel doorgronden;
 • Zeer goede communicatie- en onderhandelingsvaardigheden, niet bang voor nieuwe zakelijke gebieden;
 • Loyaliteit en vertrouwen zijn voor jou vanzelfsprekend, ervaring met projectmanagement is een pré;
 • Hands-on, flexibel en een goed gevoel voor verhoudingen;
 • Je beschikt over lerend en aanpassend vermogen;
 • Je komt graag naar kantoor.

Je werkomgeving

Onze opdrachtgever de ND Group, opgericht in 2008, is een internationale private equity en holdingmaatschappij en gelooft in private equity met passie (https://www.nd.net)

Hun focus ligt niet alleen op onze portefeuille en technologie, maar ook op de mensen achter onze investeringen; wetende dat de toegevoegde waarde ligt in een management team met passie voor wat ze doen en betrokkenheid bij het bedrijf. Zij streven naar duurzame waarde op lange termijn en geven voorrang aan creativiteit en flexibiliteit, zowel bij de strategische besluitvorming als bij de investeringskeuzes.

Ze ondersteunen ondernemingen van elke omvang, in elke groeifase en in diverse sectoren. Met een solide portefeuille en een uitgesproken focus op technologie, logistiek, facility management, fintech, mobiliteit, duurzame energie en vastgoed is ND Group uniek gepositioneerd om groei te stimuleren en waarde op lange termijn te creëren.

Het aanbod

 • Een prima salaris (€ 4.000,00 – € 7.500,00) dat we afstemmen op jouw ervaring;
 • Een goede pensioenregeling en reiskostenregeling;
 • Een jaarcontract en de intentie om deze om te zetten naar een vast dienstverband;
 • Open, vriendelijke en dynamische bedrijfscultuur met platte hiërarchieën;
 • Moderne kantoorlocatie bij de luchthaven Eindhoven;
 • Een fulltime dienstverband (32-40 uur) met alle ruimte voor persoonlijk en inhoudelijke ontwikkeling.