Jurist Bestuursrecht – sociaal domein (32 – 36 uur per week)

Blik op Werk is op zoek naar een Jurist Bestuursrecht die ervaring heeft met complexe juridische vraagstukken en affiniteit heeft met het sociaal domein. Kernwoorden: inhoudelijk sterk, communicatief, pragmatisch, zelfstandig.

Wat ga je doen?

De juristen van Blik op Werk zijn dagelijks bezig met verschillende dossiers en vraagstukken. Zij spelen een belangrijke rol in de toekenning of intrekking van de keurmerken die Blik op Werk uitgeeft. Onafhankelijke auditoren voeren inhoudelijke en financiële inspecties uit op onze keurmerken. Als keurmerkhouders niet aan de normen blijken te voldoen, voer jij hierover gesprekken met hen. Je bereidt beslissingen over intrekkingen voor en legt deze ter besluitvorming bij de bestuurder.

Er ligt daarnaast nog veel ander werk, zoals het behandelen van bezwaarschriften en WOO-verzoeken. Als Jurist Bestuursrecht werk je ook mee aan de jaarlijkse update van de handleidingen van Blik op Werk, waarin alle normen voor onze keurmerken staan beschreven, en aan beleidsstukken en modellen die collega’s in hun dagelijkse werk voor de keurmerken gebruiken. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies over de toepassing van de Algemene wet bestuursrecht binnen de organisatie.

Je werkt nauw samen met je collega-jurist. Ook met de andere afdelingen van Blik op Werk heb je veel contact. Je rapporteert aan de manager Kwaliteit en Bedrijfsvoering.

Blik op Werk: Kwaliteitsinstituut voor duurzame participatie

Een inclusieve samenleving waarin iedereen deelneemt – daar geloven wij in en daar werken wij aan. Dat doen we door dienstverleners te ondersteunen die zich richten op inburgeren, arbeid, werkvermogen en loonwaarde. Blik op Werk wil een toonaangevend kwaliteitsinstituut zijn dat keurt, signaleert en adviseert op het gebied van duurzame participatie.

Wat vragen wij?

 • Je hebt een hbo- of wo-opleiding Nederlands recht.
 • Je hebt 3-7 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol of als jurist binnen een gemeente, provincie, waterschap of (semi-)overheid.
 • Je beschikt over praktische kennis m.b.t. de Algemene wet bestuursrecht en hebt ervaring met het zelfstandig opstellen van primaire besluiten en het behandelen van bezwaarschriften.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in het persoonlijk contact met stakeholders, collega’s en bestuurder, als in het schrijven en redigeren van beslissingen en beslissingen op bezwaren, voorstellen en correspondentie.
 • Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen, bent omgevingsbewust en verbindend.
 • Je hebt een praktische inslag en weet prioriteiten te stellen.
 • Kennis en ervaring op het gebied van privacywetgeving (AVG) is een pré.

Het aanbod

 • Een uitdagende en afwisselende baan in een hecht team met ruimte voor eigen initiatief.
 • Inhoudelijke uitdaging en ruimte om jezelf te ontwikkelen.
 • Een dienstverband van tussen de 32 en 36 uur per week.
 • Een bruto maandsalaris van tussen de € 3.706,70 en € 5.512,52. Definitieve inschaling vindt plaats op basis van opleiding en werkervaring.
 • Een induvidueel keuzebudget van 3,82% van je salaris, in te zetten voor extra verlof (72 uur) of extra salaris (€ 141,56 – € 210,52 per maand).
 • 25 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Naast vakantiegeld krijg je een 13e maand, een goede pensioen- en reiskostenregeling en een collectieve korting op je ziektekostenverzekering.

Incasso Jurist – zelfstandig, oplossend vermogen

Je bent als zelfstandig opererende Incasso Jurist verantwoordelijk voor de volledige behandeling en afhandeling van de procedures en de executies. Binnen het team (5 FTE) draag je de verantwoordelijkheid voor een optimaal kwalitatieve aanpak van de juridische dossiers.

Wat ga je doen?

 • Telefonisch en schriftelijk contact met klanten (nationaal en internationaal) omtrent het opstarten van een procedure en de procedures die worden gevoerd;
 • Onderhouden van contact met de deurwaarders, advocaten, debiteuren en rechtbanken inzake procedures en executies;
 • Het inhoudelijk behandelen van gerechtelijke procedures d.m.v. het opstellen van dagvaardingen, conclusies, aktes en het voorbereiden en behandelen van mondelinge behandelingen bij de rechtbank;
 • Adviseren van Accountmanagers Incasso inzake juridische vraagstukken;
 • Proactief de nieuwste veranderingen op het gebied van wet- en regelgeving bijhouden alsmede het vertalen van nieuwe wet- en regelgeving naar de Accountmanagers;
 • Schriftelijk en telefonisch contact met (inter)nationale debiteuren inzake de lopende gerechtelijke procedures en executies;
 • Klachtenbehandeling en afhandeling.

Jouw competenties:

 • Plannen: je beschikt over een sterk organisatorisch vermogen en overziet de totale workload en de bijbehorende deadlines die hiermee samenvallen;
 • Analytisch vermogen: je bezit het vermogen om efficiënt situaties te kunnen analyseren en deze informatie te beoordelen op hoofd- en bijzaken en hierop op juiste wijze te acteren;
 • Oplossingsgericht: je blijft niet hangen in het probleem maar verlegt de focus snel naar het zoeken van passende oplossingen;
 • Empathisch vermogen: Je bent in staat je te verplaatsen in en ondersteunen van anderen, je houdt hierbij rekening met de belangen van anderen. Je stelt je sensitief op;
 • Overtuigingskracht: je bent in staat de klant en de rechtbank te overtuigen met betrekking tot de gewenste oplossing / uitspraak;
 • Stressbestendig: je herkent stressfactoren en kan hierop adequaat reageren en sturen. Je maakt deze bespreekbaar door het proces met anderen te analyseren. Je plant en structureert voor jezelf en anderen op een dusdanige manier dat stress wordt voorkomen.
 • WO werk- en denkniveau.

Verder is een minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie wenselijk, alsmede een uitstekende spreek- en schrijfvaardigheid in het Nederlands en Engels.

Waarom kiezen voor TKB?

Voor jouw ontwikkeling:
naast de kennis en kunde van jouw ervaren naaste collega’s hebben alle TKB’ers onbeperkt toegang tot een online leer platform. Wil je in de toekomst een cursus of opleiding volgen die aansluit bij jouw ontwikkelbehoefte en die van TKB? Dan regelen we dat.

Voor de goede sfeer:
TKB is een dynamisch en trots bedrijf met korte lijnen waar geen dag hetzelfde is. Je kunt echt impact hebben. Er wordt hard gewerkt en met elkaar gelachen. Op zijn tijd drinken ze een borrel of vieren een feestje. En uiteraard hebben ze oog voor het lief & leed van onze collega’s.

Voor de ontspanning:
ze sturen je 25 dagen per jaar op vakantie, bieden je om de week een stoelmassage aan en je werkt in een mooie kantooromgeving. Een lekkere broodlunch, fruit en regelmatig een andere snack staan voor je klaar. Tevens vinden zij mentale gezondheid erg belangrijk.

Voor de beloning:
als Incasso Jurist bieden ze een salaris tussen de € 3.200,00 en € 5.500,00 euro bruto per maand (uiteraard afhankelijk van ervaring en kennis), reiskostenvergoeding, thuiswerkvergoeding en bijbehorend moderne pensioensregeling. Ook hebben ze een aantrekkelijk leasefietsregeling, mocht je liever op de fiets komen in plaats van met het OV of de auto.

Uiteraard stellen ze een laptop beschikbaar waarmee je zowel op kantoor als thuis kunt werken. Bij TKB werken ze hybride: dat betekent een combinatie tussen werken op kantoor en thuiswerken. Jouw inwerktraject vindt op kantoor plaats. Daarna heb je dus de mogelijkheid om thuis te werken, maar verwachten ze je 3 dagen per week op kantoor om de TKB vibe te behouden. Uiteraard ben je altijd welkom om vaker naar kantoor te komen.


Faillissementsmedewerker – zelfstandig, pro-actief (0.8 fte)

Wij zoeken een zelfstandige Faillissementsmedewerker voor de insolventiepraktijk van Wieringa Advocaten (A’dam), een middelgroot kantoor dat zich kenmerkt zich door de korte lijnen en hartelijke collegiale verhoudingen: advocaten zijn makkelijk en direct benaderbaar.

De functie

Als Faillissementsmedewerker ben je onderdeel van het insolventieteam en werk je samen met de curatoren. Je werkzaamheden zijn uitdagend en gevarieerd en bestaan onder meer uit:

 • Het assisteren van onze curatoren bij nieuwe faillissementen; het aanleggen van een nieuw faillissementsdossier en het coördineren van diverse zaken;
 • Het voeren van de faillissementsadministratie, waaronder het verzorgen van belastingaangiften over de boedelperiode en het administreren van de boedelrekening;
 • Voorbereidende werkzaamheden voor het rechtmatigheidsonderzoek, waaronder onderzoek naar de gevoerde administratie;
 • Het in kaart brengen van crediteuren in de faillissementsadministratie en correspondentie met crediteuren;
 • Coördineren van het proces van verificatie van vorderingen en het opstellen van crediteuren- en/of uitdelingslijsten;
 • Behulpzaam zijn bij de (financiële) eindafwikkeling: begeleiding en controle afwikkeling crediteuren;
 • Het opstellen van (concept) faillissementsverslagen en het (concept) financieel eindverslag;
 • Assisteren bij debiteurenincasso en verkoop van activa;
 • Opstellen van faillissementsverslagen;
 • Bijwonen van besprekingen met bestuurders en andere betrokkenen bij faillissementen.

Gezocht profiel

Wij zoeken iemand met HBO-denk- en -werkniveau (bijvoorbeeld HBO-MER, HBO-Rechten). Omdat jij veel eigen verantwoordelijkheid krijgt, vragen wij bovenal een proactieve en positieve instelling en verantwoordelijkheidsgevoel. In verband met de inhoudelijke werkzaamheden (voeren van debiteuren- en crediteurenadministratie en het (voorbereiden van) rechtmatigheidsonderzoek strekt affiniteit met boekhouden tot sterke aanbeveling. Enige ervaring in de insolventiepraktijk is eveneens een pre. Je bent een teamplayer, die ook in staat is zelfstandig te werken en taken naar eigen inzicht te prioriteren. Je bent stressbestendig en flexibel en je beheerst de Nederlandse taal uitstekend en de Engelse taal goed in woord en geschrift.

Het aanbod

Wij bieden een hecht team en een fijne werkomgeving, waar groei, hoogwaardig werk en collegialiteit centraal staan. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en krijgt volop begeleiding. Wieringa biedt uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden aan inclusief elke dag een heerlijke lunch volledig verzorgd door kantoor, 27 vakantiedagen en een pensioenregeling.
Het bruto maandsalaris zal liggen tussen de € 3.500 – € 4.500 afhankelijk van leeftijd en ervaring.

Je werkomgeving

De werksfeer bij Wieringa Advocaten kenmerkt zich door een grote persoonlijke inzet, die gepaard gaat met een vriendschappelijke teamgeest. Centraal staat daarbij dat we allemaal op kwalitatief hoog niveau met ons vak, voor de cliënt en met de faillissementen bezig zijn. Je treft daarom bij ons geen onderlinge competitie, maar een werksfeer waarin iedereen vanuit zijn specifieke kennis en vaardigheden bijdraagt aan het beste resultaat. Wij streven er daarbij naar de inzet voor het werk niet ten koste te laten gaan van het leven buiten kantoor.

De Praktijkgroep Insolventierecht is één van de vier praktijkgroepen. Binnen de Praktijkgroep Insolventierecht zijn acht advocaten werkzaam, onder wie drie curatoren.


Vacature Advocaat Arbeidsrecht (6e – 9e jaars) – AantjesZevenberg Advocaten

Een interessante positie voor een zelfstandig Advocaat Arbeidsrecht, bij voorkeur met partnerambitie. Betreft een positie binnen een bestaande, brede praktijk met mooie cliënten en interessante zaken. Affiniteit met of interesse in civiele cassatie wordt gewaardeerd.

Je werkomgeving in het kort

AantjesZevenberg Advocaten (Rijswijk)is een niche kantoor met drie specialisaties: arbeidsrecht, letselschade en civiele cassatie. Al sinds 1986 staan we bekend als een toegankelijk en ter zake kundig advocatenkantoor. Met korte lijnen en duidelijke antwoorden. De acht advocaten kenmerken zich door hun heldere aanpak: betrokken, slagvaardig en efficiënt. Bedreven én gedreven.

Jouw profiel

Je hebt tussen de 5 en 8 jaar ervaring als advocaat binnen het arbeidsrecht; kwaliteit en creativiteit in het belang van de cliënt staan bij jou altijd voorop. Wij verwachten van een advocaat initiatief, daadkracht, scherpte en een no-nonsense werkhouding. Sterk op de inhoud maar altijd met de focus op het resultaat. Met scherpte op het juridische vlak, zonder daarbij het belang van de cliënt uit het oog te verliezen.

Kernwoorden: analytisch, gedreven, overtuigend, humor, flexibel, oplossingsgericht, kwaliteit, zelfstandig en met commercieel gevoel.

Je kent de cliënten waarvoor je werkt en niet alleen de details van een bepaalde opdracht, maar de ins en outs van de gehele zaak, waarbij je ook kunt meedenken over de aanpak en strategie. Je kunt altijd binnenlopen bij een collega, medewerker of partner, om te overleggen of om te brainstormen.

Het aanbod

AantjesZevenberg Advocaat biedt jou een interessante, veelzijdige met perspectief en ontwikkelingsmogelijkheden plus uiteraard een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket. Salaris is (uiteraard) mede afhankelijk van kennis, kunde en potentie.


Senior Jurist – Rijksinspectie Digitale Infrastructuur

Wil jij bijdragen aan een veilig verbonden Nederland? En hou je ervan om je vast te bijten in complexe juridische en juridisch-bestuurlijke vraagstukken? Dan ben jij misschien de Senior Jurist die wij zoeken!

De functie

Als Senior Jurist behandel je complexe juridische en juridisch-bestuurlijke zaken van de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI). Het gaat om zaken met grote maatschappelijke belangen, niet zelden met een (geo-)politieke dimensie. Vanuit die context zorg je ervoor dat de besluiten en adviezen van juridisch uitstekende kwaliteit zijn. Om de functie succesvol te kunnen vervullen dien je daarnaast uitstekende soft skills te hebben. Het is van belang dat je “weet wat er speelt”, dat je je kunt inleven in de belangen van andere afdelingen, andere overheidsonderdelen en ondertoezichtgestelden. De Senior Jurist is er niet alleen om te toetsen of een aangedragen oplossing juridisch haalbaar is. Je bedenkt oplossingen voor maatschappelijke problemen. Dat doe je veelal in multidisciplinaire samenstellingen waarin out of the box denken en effectief kunnen beïnvloeden absoluut noodzakelijk zijn.

Als Senior Jurist ben je een echte teamspeler en heb je een verbindende rol binnen de RDI. Je bent benaderbaar en je denkt met collega’s mee over oplossingen voor juridische vraagstukken. In samenwerking met meer junior collega’s binnen het team juridische zaken weet je de juiste balans te vinden tussen het geven van ruimte en het leveren van inhoudelijke input.

Jouw pofiel

 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding Nederlands Recht, bij voorkeur met afstudeerrichting Staats- en bestuursrecht of Recht en ICT.
 • Je hebt ruime ervaring binnen het (economisch) bestuursrecht in een adviserende rol en ruime proceservaring bij de bestuursrechter.
 • Je beschikt over uitstekende soft skills, kunt goed samenwerken, bent overtuigend en kunt effectief beïnvloeden;
 • Je hebt ervaring met complexe juridische overheidsvraagstukken. Bij voorkeur complexe vraagstukken op het gebied van uitvoering- of toezicht;
 • Je bent analytisch sterk en je hebt ervaring met het behandelen van complexe juridische dossiers waarin tegengestelde belangen spelen;
 • Je bent bestuurssensitief en creatief in het bedenken van juridisch houdbare oplossingen voor maatschappelijke risico’s;
 • Je hebt aantoonbaar affiniteit met de onderwerpen waarmee de RDI zich bezighoudt.

We beseffen ons dat je profiel waarschijnlijk niet op alle bovenstaande punten aansluit. In deze functie bieden we je aan om hier naar toe te groeien. Als RDI hebben we een rijk pakket aan opleidingsmogelijkheden. Daarnaast bestaat het team uit hulpvaardige professionals. Samen kunnen we hierdoor een persoonlijk op maat gemaakt groeipad organiseren.

Over het RID en de afdeling JZ

De Rijksinspectie Digitale Infrastuctuur (RDI) staat voor een veilig verbonden Nederland. Cyberveiligheid, digitaal veilige apparatuur, kunstmatige intelligentie, 5G, energietransitie, digitale weerbaarheid en frequentiemanagement zijn de grote thema’s van vandaag en morgen. Bij de Rijksinspectie Digitale Infrastuctuur worden de wet- en regelgeving op deze – en nog veel meer – gebieden uitgevoerd. En houden ze er toezicht op dat iedereen zich aan de regels, eisen en voorwaarden houdt.

De rechtsgebieden die behoren tot het domein van de RDI, zijn specialistische terreinen waarin niet alleen kennis van het (Europese) recht nodig is, maar ook kennis van technologie, technologische ontwikkelingen, marktontwikkelingen, veilingmodellen en overige economische aspecten vereist is.

De RDI is verantwoordelijk voor veel verschillende terreinen en rechtsgebieden. We houden o.a. toezicht op en geven uitvoering aan de Telecommunicatiewet, Cyber Security Act, Radio Equipment Directive, EMC-Richtlijn, Wet beveiliging netwerk- en informatiesystemen, Wet informatie-uitwisseling bovengrondse en ondergrondse netten, Metrologiewet, Waarborgwet en de Wet Ruimtevaartactiviteiten.

Het team Juridische Zaken is onderdeel van de Directie Bestuur, Juridische Zaken en Communicatie. Het team Juridische Zaken stelt interventiebesluiten als lasten onder dwangsom en bestuurlijke boetes op, is verantwoordelijk voor juridische advisering, behandelt bezwaar- en beroepzaken en is verantwoordelijk voor de roadmap juridische kwaliteitszorg binnen de RDI. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor de afhandeling van Woo-verzoeken. Het team wordt aangestuurd door de teammanager JZ.

Binnen het team Juridische Zaken (circa 29 FTE) bestaan twee inhoudelijke clusters. De juristen en andere medewerkers van de afdeling werken voor beide clusters. Ieder cluster wordt inhoudelijk aangestuurd door een coördinerend jurist.

 


Beginnend advocaat-medewerker / gevorderd advocaat-stagiaire Arbeidsrecht

Ter uitbreiding van de internationale arbeidsrecht praktijk van Valegis Advocaten zoeken wij een beginnend advocaat-medewerker / gevorderd advocaat-stagiaire Arbeidsrecht.

Over Valegis

Valegis Advocaten is een jong en ondernemend advocatenkantoor, met vestigingen in Den Haag en Amsterdam. Ons team bestaat uit 13 enthousiaste advocaten die, net als onze cliënten, ondernemend zijn en uitdagingen niet uit de weg gaan.

Valegis werkt voor ondernemingen in binnen- én buitenland. Ze combineren de know how en expertise van ‘de grote kantoren’ met de korte lijnen en werksfeer van een middelgroot kantoor: “the best of both worlds” wat hun betreft.

Ze adviseren nationale en internationale organisaties (van grote retail-en franchiseketens tot kinderopvangorganisaties en goede doelen) en assisteren hen bij evt. procedures, waar die nodig of onvermijdelijk zijn. Dit doen zij op het gebied van het ondernemingsrecht, arbeidsrecht, privacy, vastgoedrecht, IE en franchising.

Wie zoeken wij?

Onze ideale kandidaat is reeds werkzaam binnen het arbeidsrecht, heeft daar een grote ‘liefde’ voor en wil zich daarin nog verder specialiseren. Hij of zij heeft/is:

 • circa 2 – 5 jaar relevante arbeidsrechtelijke werkervaring opgedaan, bij voorkeur bij een (middel)groot advocatenkantoor/arbeidsrechtelijk nichekantoor*;
 • pro-actief en enthousiast;
 • klantgericht en kan zich goed verplaatsen in de cliënt;
 • thuis in zowel de proces- als adviespraktijk;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse en goede beheersing van de Engelse taal (in woord en op papier);
 • ‘hands on’ mentaliteit;
 • in staat om op een heldere, duidelijke en praktische manier  te adviseren;
 • ‘lef’ om knopen door te hakken;
 • gevoel voor humor;
 • collegiaal.

* kandidaten die als bedrijfs-/ rechtsbijstandsjurist binnen het arbeidsrecht hebben gewerkt worden ook uitgenodigd te solliciteren, ook als ze nog niet in het bezit zijn van een stageverklaring).

Waarom Valegis?

Bij Valegis krijg je een uitstekende verdere opleiding, met de mogelijkheid tot verdere specialisatie. Ze hebben een plezierige, open en informele werksfeer met aandacht voor iedereen. De work-life balance is uitstekend.

Valegis werkzaam vanuit het centrum van Den Haag en vanuit Amsterdam (Zuid).

De praktijk is gevarieerd met zeer interessante en aansprekende cliënten, uit binnen- en buitenland. Je krijgt veel vrijheid en daarmee ook verantwoordelijkheid en we verwachten daarom ook een hoge mate van initiatief, zelfwerkzaamheid en zelfstandigheid.

Door hun actieve lidmaatschap van PangeaNet, een internationaal netwerk van advocatenkantoren over de hele wereld, heb je volop kansen om voor (grote) internationale (werkgevers)cliënten te werken.

 


Advocaat / Partner Bestuursrecht

Wij komen graag in gesprek met een ervaren Advocaat Partner Bestuursrecht ter uitbreiding voor een middelgroot kantoor in Amersfoort, die op basis van kostendeling het kantoor komt versterken.

Het uitgangspunt van het kantoor is het verlenen van deskundige, gespecialiseerde juridische diensten met een pragmatische, oplossingsgerichte aanpak tegen concurrerende en transparante tarieven. De cliënten bestaan uit kleine en middelgrote ondernemingen, instellingen en particulieren.

Over je werkomgeving

Ariëns Advocaten in Amersfoort staat al meer dan 20 jaar garant voor kwalitatief hoogstaande en klantvriendelijke dienstverlening op het gebied van met name het arbeidsrecht, het ondernemingsrecht en het familie- en erfrecht. Werken bij Ariëns Advocaten betekent weinig hiërarchie, betrokken collega’s, veel flexibiliteit: als partner ben je verantwoordelijk voor je eigen werkdruk i.c. balans werk-privé.

Ondersteuning is prima verzorgd: een volledig geoutilleerd kantoor (inclusief secretariaat en boekhouding) met een informele en collegiale werksfeer en een aantrekkelijk en afwisselend cliëntenbestand in een modern kantoor in het centrum van Amersfoort. De huidige advocaten zijn gespecialiseerd op het terrein van het arbeidsrecht, ondernemingsrecht, contractenrecht, (internationaal) personen- en familierecht en erfrecht. Het kantoor is gemakkelijk bereikbaar met zowel het openbaar als eigen vervoer. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Het aanbod

Gezond kantoor met een duidelijke visie en ontwikkelstrategie. Aansluiten bij de maatschap is het uitgangspunt, integratie van een (deels) eigen praktijk vormt uiteraard geen probleem. Geboden worden o.a. aantrekkelijk lage kosten en een gezonde onderlinge betrokkenheid (op dit moment 6 advocaten).


Advocaat IE – A’dam / Den Haag

In verband met de groei van hun internationale IE-praktijk ondersteunen wij op dit moment Valegis Advocaten bij hun zoektocht naar een Advocaat-medewerk(st)er IE.

Het kantoor

Valegis Advocaten is een jong en ondernemend kantoor, met vestigingen in Den Haag en Amsterdam. Het team bestaat uit 14 enthousiaste advocaten die, net als hun cliënten, ondernemend zijn en uitdagingen niet uit de weg gaan.

Ze werken voor ondernemingen in binnen- én buitenland. Ze combineren de know how en expertise van ‘de grote kantoren’ (waar veel van de mensen afkomstig van zijn) met de korte lijnen en werksfeer van een middelgroot kantoor: “the best of both worlds” wat ons betreft. Ze adviseren ondernemers over hun dagelijkse activiteiten en assisteren bij procedures, waar die nodig of onvermijdelijk zijn op ondernemingsrecht, arbeidsrecht, vastgoedrecht, IE-recht, privacyrecht en franchiserecht.

Wie zoeken wij?

Op onze ideale kandidaat de volgende kenmerken van toepassing:

 • ervaring opgedaan bij een (middel)groot advocatenkantoor of bij een op ondernemers gericht middelgroot kantoor;
 • ondernemend en enthousiast;
 • duidelijke focus op intellectuele eigendom en evt. ook privacyrecht;
 • thuis in de proces- en/of de adviespraktijk;
 • in staat voorkomende kwesties zowel zelfstandig als in teamverband te behandelen;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden, beheerst Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift;
 • ‘hands on’ mentaliteit;
 • gevoel voor humor, collegialiteit staat hoog in het vaandel.

Samen met het ondernemingsrechtteam, waar het driekoppige IE-team deel van uitmaakt, bouw je verder mee aan de groei van de nationale en internationale praktijk.

Waarom Valegis?

Bij Valegis krijg je een uitstekende verdere opleiding, met de mogelijkheid tot verdere specialisatie. Een plezierige, open en informele werksfeer waar veel ruimte is voor persoonlijke en professionele groei. Ze werken met een jong team en zijn werkzaam vanuit het centrum van Den Haag en Amsterdam (Zuid). De praktijk is gevarieerd met gerenommeerde cliënten uit binnen- en buitenland. Je krijgt veel vrijheid en daarmee ook verantwoordelijkheid en we verwachten daarom ook een hoge mate van assertiviteit en zelfwerkzaamheid. Reacties voor beide vestigingen (Amsterdam en Den Haag) zijn welkom.


Jurist – allround huisjurist MKB

Zelfstandige en veelzijdige positie voor een Jurist die zich de komende jaren wil blijven ontwikkelen als allround huisjurist voor ondernemers binnen het MKB.

De functie

Je kijkt als het ware in keuken van een groot aantal MKB ondernemingen. Zij betrekken jou bij allerhande juridische zaken en verwachten van jou dat jij hun adviseert: flexibel, pragmatisch en resultaatgericht.

Een belangrijk onderdeel van je werk is het opstellen en het beoordelen van  overeenkomsten.  Dat varieert van firma-aktes en aandeelhoudersovereenkomsten, tot samenwerkingsovereenkomsten en allerhande commerciële contracten. Je geeft adviezen in allerlei civiel-, arbeids- en ondernemingsrechtelijke zaken. Ook begeleid je overnametransacties.

Je werkomgeving

Van Braak Juristen verricht allerhande juridische diensten voor mkb-bedrijven. Voor veel ondernemers zijn wij de huisjurist. We werken samen met Van Braak Accountants, een organisatie met 225 werknemers verspreid over 11 vestigingen.

Het is een zelfstandige en veelzijdige functie, waarbij je veel contacten hebt met de cliënten, accountants en fiscalisten.  De werkomgeving is plezierig, open en informeel. Je komt te werken vanuit één of meerdere vestigingen van Van Braak Accountants.

Jouw profiel

 • Je hebt een afgeronde universitaire studie Nederlands recht en een aantal jaren werkervaring als jurist binnen de zakelijke dienstverlening.
 • Je bent in staat om zowel mondeling als schriftelijk helder te communiceren.
 • Je bent proactief, neemt je verantwoordelijkheid en bent dienstbaar.
 • Je hebt een sterk wens je de komende jaren te blijven ontwikkelen.
 • Je wilt een bijdrage leveren aan de verdere groei van ons kantoor.

Het aanbod

 • Een zelfstandige, veelzijdige functie met alle ruimte voor verdere ontwikkeling.
 • Je werkt veel samen met accountants en fiscalisten en bouwt daarbij je eigen klantenkring op.
 • Je klanten betreffen ondernemers uit allerlei branches.
 • Je krijgt goede begeleiding en veel studiemogelijkheden.
 • Je kunt werken vanuit één of meerdere vestigingen: Veenendaal, Drachten,  Holten, Marum of Zuidbroek.
 • Je krijgt een meer dan marktconform salaris, aangevuld met een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Het salaris is afhankelijk van je werkervaring (range: € 3.500 tot € 8.000).

Senior Legal Counsel – innovatieve, technische omgeving

The Senior Legal Counsel will be responsible for providing prompt and robust legal support and advice to the business to support the achievement of commercial and corporate objectives, while minimizing legal risks. This includes drafting, reviewing and negotiating contracts, advising the business on tender processes and participating in contractual negotiations with a range of international customers, suppliers, and partners in different sectors.

You will assist the worldwide projects before contract award, during contract execution and as from contract completion, including ensuring compliance with applicable laws and internal policies, existing regulatory frameworks and directing outside legal counsel. You can look forward to a varied role with visibility to management and to the enterprise office and with direct involvement in the business as the “go to” lawyer and advisor for all legal matters.

To thrive in this role, you need to personify a rich combination of experience, knowledge, skills, and personal attributes.

Essential duties and responsibilities

Managing and addressing all of the legal needs of the Bollegraaf Group. This includes:

 • Working with business team members to negotiate and draft contracts of significant importance to the company, such as sales, distributor, partner store end license agreements;
 • Ensure that legal considerations, including mitigation of legal risks identified, are taken into account in operations, planning activities, contracting, new business/project development, including relations with relevant third parties;
 • Act as lead lawyer for substantial and complex Acquisition & Divestment and New Business Development projects;
 • Monitor relevant legal developments and communicate these to the business and functional Directorates;
 • Provide strategic advice to the business, including in relation to commercial and political matters, and act as a sounding board for key decisions and policy matters;
 • Work with commercial colleagues to develop the legal and commercial structure of the existing business activities and any new business opportunities that arise;
 • Negotiating and drafting all sorts of commercial contracts (tender contracts, engineering contracts, joint venture contracts, and share purchase agreements, etc.) and being responsible for the management of the legal side of those contracts;
 • Collaborate with senior stakeholders across multiple business and organizational lines
 • Maximize benefits and minimize risks that could represent any kind of loss to shareholders, while delivering the business objectives;
 • Propose strategies and provide legal support that enable safe, efficient and agile decisions in order to secure competitive advantages;
 • Commitment to the importance of integrity and compliance

The profile

In short: a balanced personality with a law degree and 7-10 years’ experience at a reputable company and/or law firm. The ability to understand business objectives, identify important issues, and manage negotiations to achieve the business goals: no ‘showstopper’.

Further:

 • Ability to analyze new laws and regulations for potential impacts on business goals and objectives;
 • The experience and attitude to work under tight deadlines and use independent judgment to conclude agreements within the company’s risk profile;
 • Proven experience managing multiple projects and conflicting demands;
 • Independent thinker and a strong sense of ownerhip;
 • Strong intrinsic motivation to develop oneself and to learn Bollegraaf’s businesses;
 • You have experience in aforementioned areas, preferably as a lawyer or in-house counsel in an international environment.
 • Fluent in English, fluency in an additional language (e.g. German, French) is preferred.

The offer

A challenging international role with direct involvement with the firm as the “go to” lawyer and advisor for legal matters.

An excellent package of employment conditions, including a gross annual salary of approximately 100- 120K, a pension scheme, an interesting bonus scheme and plenty of room for further professional development.

About Bollegraaf Group

The Bollegraaf Group is a world-leading expert in waste sorting and recycling. With more than 60 years of waste sorting experience, we have installed over 3500 recycling systems across Europe, America, Canada and Mexico and have built the largest MRFs (up to 70+ tons per hour) in the world. Bollegraaf’s world-class solutions for sorting and recycling household, commercial, construction & demolition and plastic waste, along with our innovative energy-from-waste technology, offers customers a larger recycling capacity, reduced labour and operational costs, a high-quality end product, and ultimately increased profits. The total service offered by Bollegraaf includes design, installation, training and unrivalled lifetime service and support.

The company is renowned for its innovative and reliable solutions and for the high quality of its products. Bollegraaf has proven itself as market leader in the industry. It invests in research into Robotica, and the development of advanced innovative technologies, which are essential to recycling and the circular economy. The primary objective for Bollegraaf is to provide first-class turnkey recycling solutions with the highest ROI (Return On Investment) for the customer.

The Bollegraaf Recycling Solutions Group was founded in the Netherlands in 1961 and comprises of the following companies: Bollegraaf Recycling Solutions B.V. and Lubo Sorting Systems B.V. The company also has several subsidiaries in Europe and has a stable international sales & aftersales organization. Bollegraaf operates in the USA and Canada with a different brand name, Van Dyk Recycling Solutions (VDRS), this joint venture is the exclusive distributor of Bollegraaf, Lubo and Tomra.

Interested?

T&P Legal supports the Bollegraaf Group in the recruitment and selection of the Senior Legal Counsel. If you are interested, we would like to receive your CV and motivation letter: w.gentenaar@tplegal.nl

You can of course also call Willem if you want more information: 06 – 12 97 68 93

Complete confidentiality of your response is of course guaranteed.