Juridisch secretaresse – Amsterdam, 30-40 uur p/w

Wieringa Advocaten is een middelgroot kantoor waar hartelijke collegiale informele verhoudingen centraal staan. Een kantoor waar je je zelf kan en mag zijn en waar respect voor elkaar hoog in het vaandel staat. Ze organiseren geregeld sociale en sportieve uitjes voor alle medewerkers.

Wat ga je doen?

Je werkt als juridisch secretaresse mee in de dagelijkse praktijk van ongeveer 5 advocaten, draagt zorg voor efficiënt agendabeheer en het plannen en voorbereiden van afspraken en vergaderingen. Je zorgt voor correcte dossieropbouw in het DMS-systeem en behandelt de daarbij behorende inkomende en uitgaande stukken, je maakt maandelijks de declaraties aan in Legal Sens en verzendt deze aan cliënten. Je behandelt veel verschillende zaken tegelijkertijd en verwerkt deze zelfstandig. In dat kader wordt van jou een grote mate van nauwkeurigheid, zelfstandigheid en flexibiliteit verwacht.

Jouw profiel

Een enthousiaste collega voor een team van 5 secretaresses die ervoor zorgt dat voor zijn/haar advocaten alles op rolletjes loopt. Je hebt HBO werk en denkniveau. Daarnaast heb je enige ervaring als juridisch secretaresse of juridisch medewerker, bij voorkeur binnen de advocatuur of de zakelijke dienstverlening. Je bent een teamplayer, die ook in staat is zelfstandig te werken en taken naar eigen inzicht te prioriteren. Je bent proactief, stressbestendig, flexibel, ook voor wat betreft het inspringen bij en overnemen van taken van collega’s. Verder beheers je de Nederlandse taal uitstekend en de Engelse taal goed in woord en geschrift en beheers je het MS Office pakket.

Het aanbod

 • Een marktconform salaris, afhankelijk van leeftijd, opleiding en werkervaring;
 • Werktijden van 09.00 tot 17.30 uur met een uur pauze (flexibiliteit wordt wel verwacht bij urgente zaken);
 • Elke dag lunch volledig verzorgd door kantoor;
 • 27 vakantiedagen en vanaf 40 jaar elke 5 jaar een extra dag erbij;
 • Goede pensioenregeling;
 • Dertiende maand;
 • Volledige reiskosten op basis van 2e klas indien woonachtig buiten Amsterdam;
 • Een warme collegiale werksfeer in een prachtig gebouw aan het IJ.

Advocaat Ondernemingsrecht – Utrecht, 32-40 uur

Als Advocaat Ondernemingsrecht bij Watermill Tax & Legal (Utrecht) werk je voor vermogende particulieren, bekende (familie)bedrijven en vastgoedontwikkelaars aan uitdagende zaken in het brede ondernemingsrecht. Denk aan kwesties rondom bestuurders- en beroepsaansprakelijkheid, geschillen tussen aandeelhouders, overnamegeschillen en conflicten naar aanleiding van commerciële contracten of geleverde producten. Daarnaast komen ook vragen rondom arbeidsrecht, vastgoed (koop/huur) en incasso regelmatig aan bod.

Naast adviseren en procederen over geschillen, bestaat een belangrijk deel van de praktijk uit het begeleiden van bedrijfsovernames en het adviseren over ondernemingsrecht, contracten en samenwerkingen. Op dit moment zijn we op zoek naar iemand die in ieder geval ervaring heeft in de procespraktijk, maar het is goed mogelijk om dat desgewenst te combineren met de transactiepraktijk. We gaan daarover graag met je in gesprek.

Waarom bij Watermill?

De arbeidsmarkt voor ondernemingsrechtadvocaten is goed: je kunt bij allerlei kantoren aan de slag. Uiteraard krijg je ook bij ons uitstekende arbeidsvoorwaarden, daar komen we vast wel uit. Het is vooral belangrijk dat je gelukkig wordt van je werk(omgeving) en dat je werk te combineren is met de rest van je leven. We vertellen je daarom graag wat meer over de voordelen van werken als advocaat bij Watermill:

 • Veel flexibiliteit, waardoor deze baan goed te combineren is met bijvoorbeeld een gezin of nevenfunctie;
 • Ruimte om eigen accenten te leggen in de praktijk en daarop door te ontwikkelen;
 • Een mooi klantenpakket als basis voor de verdere uitbouw van de juridische praktijk;
 • De combinatie met de fiscale praktijk geeft een leuke dynamiek (fiscalisten denken anders dan advocaten) en geeft inhoudelijk vaak een voorsprong: voor overleg over financiële of fiscale aspecten hoef je maar een deur verder te lopen;
 • Een klein en informeel team met een prettige werksfeer, waarin je jezelf kunt zijn.

Gewenst profiel

Jij bent een advocaat met minimaal drie jaar relevante werkervaring. Je levert graag kwaliteit, maar bent ook in staat om snel te schakelen en knopen door te hakken. Je hebt het vermogen om zelfstandig op te treden als adviseur voor de ondernemer: dat gaat verder dan het maken van een mooi processtuk! Je hebt er plezier in om mee te bouwen aan de uitbouw van de praktijk, waarvoor door het bestaande netwerk van kantoor al een mooie basis ligt, en de versterking van het inhoudelijk profiel.

Er is veel ruimte om de functie in te vullen zodat deze goed bij jouw situatie en voorkeuren aansluit. Neem daarom gerust contact op om hierover door te praten, ook als je profiel niet helemaal bij de vacature aansluit. We staan bijvoorbeeld ook open voor een parttime-advocaat. Kortom: we zijn benieuwd naar jouw ideeën over de invulling van deze rol!


Advocaat IE – A’dam / Den Haag

In verband met de groei van hun internationale IE-praktijk ondersteunen wij op dit moment Valegis Advocaten bij hun zoektocht naar een Advocaat-medewerk(st)er IE.

Het kantoor

Valegis Advocaten is een jong en ondernemend kantoor, met vestigingen in Den Haag en Amsterdam. Het team bestaat uit 14 enthousiaste advocaten die, net als hun cliënten, ondernemend zijn en uitdagingen niet uit de weg gaan.

Ze werken voor ondernemingen in binnen- én buitenland. Ze combineren de know how en expertise van ‘de grote kantoren’ (waar veel van de mensen afkomstig van zijn) met de korte lijnen en werksfeer van een middelgroot kantoor: “the best of both worlds” wat ons betreft. Ze adviseren ondernemers over hun dagelijkse activiteiten en assisteren bij procedures, waar die nodig of onvermijdelijk zijn op ondernemingsrecht, arbeidsrecht, vastgoedrecht, IE-recht, privacyrecht en franchiserecht.

Wie zoeken wij?

Op onze ideale kandidaat de volgende kenmerken van toepassing:

 • ervaring opgedaan bij een (middel)groot advocatenkantoor of bij een op ondernemers gericht middelgroot kantoor;
 • ondernemend en enthousiast;
 • duidelijke focus op intellectuele eigendom en evt. ook privacyrecht;
 • thuis in de proces- en/of de adviespraktijk;
 • in staat voorkomende kwesties zowel zelfstandig als in teamverband te behandelen;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden, beheerst Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift;
 • ‘hands on’ mentaliteit;
 • gevoel voor humor, collegialiteit staat hoog in het vaandel.

Samen met het ondernemingsrechtteam, waar het driekoppige IE-team deel van uitmaakt, bouw je verder mee aan de groei van de nationale en internationale praktijk.

Waarom Valegis?

Bij Valegis krijg je een uitstekende verdere opleiding, met de mogelijkheid tot verdere specialisatie. Een plezierige, open en informele werksfeer waar veel ruimte is voor persoonlijke en professionele groei. Ze werken met een jong team en zijn werkzaam vanuit het centrum van Den Haag en Amsterdam (Zuid). De praktijk is gevarieerd met gerenommeerde cliënten uit binnen- en buitenland. Je krijgt veel vrijheid en daarmee ook verantwoordelijkheid en we verwachten daarom ook een hoge mate van assertiviteit en zelfwerkzaamheid. Reacties voor beide vestigingen (Amsterdam en Den Haag) zijn welkom.


Jurist – allround huisjurist MKB

Zelfstandige en veelzijdige positie voor een Jurist die zich de komende jaren wil blijven ontwikkelen als allround huisjurist voor ondernemers binnen het MKB.

De functie

Je kijkt als het ware in keuken van een groot aantal MKB ondernemingen. Zij betrekken jou bij allerhande juridische zaken en verwachten van jou dat jij hun adviseert: flexibel, pragmatisch en resultaatgericht.

Een belangrijk onderdeel van je werk is het opstellen en het beoordelen van  overeenkomsten.  Dat varieert van firma-aktes en aandeelhoudersovereenkomsten, tot samenwerkingsovereenkomsten en allerhande commerciële contracten. Je geeft adviezen in allerlei civiel-, arbeids- en ondernemingsrechtelijke zaken. Ook begeleid je overnametransacties.

Je werkomgeving

Van Braak Juristen verricht allerhande juridische diensten voor mkb-bedrijven. Voor veel ondernemers zijn wij de huisjurist. We werken samen met Van Braak Accountants, een organisatie met 225 werknemers verspreid over 11 vestigingen.

Het is een zelfstandige en veelzijdige functie, waarbij je veel contacten hebt met de cliënten, accountants en fiscalisten.  De werkomgeving is plezierig, open en informeel. Je komt te werken vanuit één of meerdere vestigingen van Van Braak Accountants.

Jouw profiel

 • Je hebt een afgeronde universitaire studie Nederlands recht en een aantal jaren werkervaring als jurist binnen de zakelijke dienstverlening.
 • Je bent in staat om zowel mondeling als schriftelijk helder te communiceren.
 • Je bent proactief, neemt je verantwoordelijkheid en bent dienstbaar.
 • Je hebt een sterk wens je de komende jaren te blijven ontwikkelen.
 • Je wilt een bijdrage leveren aan de verdere groei van ons kantoor.

Het aanbod

 • Een zelfstandige, veelzijdige functie met alle ruimte voor verdere ontwikkeling.
 • Je werkt veel samen met accountants en fiscalisten en bouwt daarbij je eigen klantenkring op.
 • Je klanten betreffen ondernemers uit allerlei branches.
 • Je krijgt goede begeleiding en veel studiemogelijkheden.
 • Je kunt werken vanuit één of meerdere vestigingen: Veenendaal, Drachten,  Holten, Marum of Zuidbroek.
 • Je krijgt een meer dan marktconform salaris, aangevuld met een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Het salaris is afhankelijk van je werkervaring (range: € 3.500 tot € 8.000).

Advocaat-medewerker M&A – internationaal georiënteerd

Your goal. Our drive. Als ambitieus kantoor van advocaten, fiscalisten en notarissen helpt BUREN ondernemingen, instellingen en investeringsfondsen bij het realiseren van hun doelen. Maar jouw doel vinden zij net zo belangrijk. Als medewerker wil jij jezelf ontwikkelen binnen een dynamische organisatie waar ambitie en ondernemerschap oprecht gestimuleerd worden. Bij BUREN bieden we je daar de ideale omgeving voor.

BUREN Den Haag zoekt per direct een:

Advocaat-medewerker M&A (4e tot 7e jaars) 

Bij BUREN houden ze van ondernemen. Medewerkers krijgen dan ook alle ruimte om hun expertise en ondernemerschap te ontwikkelen. Als medewerker weet je precies waar de kansen liggen en hoe je jouw kennis en kunde het beste inzet. Jij maakt deel uit van het M&A team en je werkt ook samen met collega’s van andere afdelingen als de omvang en/of complexiteit van de opdracht daarom vraagt. Zo wordt het beste in elkaar naar boven gehaald en wordt de hoge kwaliteit van de brede dienstverlening gegarandeerd.

Ervaring en skills

Wij zijn op zoek naar een sterke persoonlijkheid die naast goede analytische vaardigheden, een goed cijfermatig inzicht en een commerciële instelling ook over een goed gevoel voor humor en relativeringsvermogen beschikt en dienstverlenend is ingesteld. Met een positieve instelling werk je doelgericht aan praktische oplossingen en draag je bij aan het ondernemende karakter van ons kantoor. Qua achtergrond heb jij 4-8 jaar werkervaring als advocaat en heb je ervaring met (internationale) M&A. Verder ben je internationaal georiënteerd. Je beschikt dan ook over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

Wat bieden we jou?

Wij geven je de kans om jezelf te ontwikkelen binnen een hele interessante en gevarieerde praktijk. De sfeer bij BUREN is informeel en je krijgt veel ruimte om een goede balans tussen werk en privé te creëren. Verder kun je rekenen op:

 • een marktconform salaris;
 • uitstekende beloningsvoorwaarden;
 • 26 vakantiedagen en 8% vakantietoeslag;
 • reiskostenvergoeding vanaf 10 km enkele reis;
 • mogelijkheden tot het volgen van een opleiding en/of cursus(sen);
 • een stimulerende omgeving om te ondernemen;
 • ontspanning in de vorm van leuke uitjes/activiteiten;
 • en een prachtige bar om aan het einde van de werkweek te ontladen.

Over BUREN

BUREN is een onafhankelijk, internationaal opererend kantoor met vestigingen in Amsterdam, Beijing, Den Haag, Luxemburg en Shanghai. Wij behoren met ruim 70 juridische experts en een grote groep van enthousiaste collega’s tot de top van middelgrote kantoren in Nederland. Om die positie verder uit te bouwen investeren wij veel tijd en energie in het opleiden en begeleiden van talent, en in het onderhouden van onze open, ongedwongen en ondernemende bedrijfscultuur. Wij zijn ervan overtuigd dat een uitdagende maar plezierige werksfeer tot betere prestaties leidt.

Ons M&A team bedient vanuit onze kantoren in Den Haag en Amsterdam zowel nationale als internationale cliënten. Onze cliënten bestaan onder meer uit corporates, private equity, family offices, familiebedrijven en startups.


Advocaat Commerciële contracten – focus op franchise

Prachtige kans èn uitdaging voor een gedreven advocaat, sterk in commerciële contracten en affiniteit met franchise. En de intrinsieke motivatie zich te blijven ontwikkelen.

Je werkomgeving

Betreft een positie binnen de succesvolle praktijk met een sterke focus op franchiseorganisaties uit binnen- en buitenland. Daaronder bevinden zich toonaangevende internationale marktleiders maar ook kleinere Nederlandse initiatieven. Al deze partijen begeleiden zij op alle juridische terreinen.

Kernwoorden: zelfstandig, commercieel, pragmatisch, uitstekend perspectief.

Het kantoor

Valegis Advocaten is een jong en ondernemend kantoor, met vestigingen in Den Haag en Amsterdam. Het team bestaat uit 14 enthousiaste advocaten die, net als hun cliënten, ondernemend zijn en uitdagingen niet uit de weg gaan.

Ze werken voor ondernemingen in binnen- én buitenland. Ze combineren de know how en expertise van ‘de grote kantoren’ (waar veel van de mensen afkomstig van zijn) met de korte lijnen en werksfeer van een middelgroot kantoor: “the best of both worlds” wat ons betreft. Ze adviseren ondernemers over hun dagelijkse activiteiten en assisteren bij procedures, waar die nodig of onvermijdelijk zijn op ondernemingsrecht, arbeidsrecht, vastgoedrecht, IE-recht, privacyrecht en franchiserecht.

Wie zoeken wij?

Met het oog op de verdere uitbouw van de florerende praktijk zijn wij op zoek naar een zelfstandige Advocaat met een duidelijke focus op franchise en commerciële contracten. Samen met het bestaande team bouw je verder mee aan de groei van de nationale en internationale praktijk.

Verder zijn op onze ideale kandidaat de volgende kenmerken van toepassing:

 • ervaring opgedaan bij een (middel)groot advocatenkantoor of bij een op ondernemers gericht middelgroot kantoor;
 • duidelijke focus op franchiserecht;
 • affiniteit en/of reeds thuis binnen de procespraktijk;
 • gevoel voor cliënten, kunnen meedenken en meebewegen;
 • in staat voorkomende kwesties zowel zelfstandig als in teamverband te behandelen;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden, beheerst Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift;
 • betrokken, servicegericht, ‘hands on’ mentaliteit;
 • gevoel voor humor, collegialiteit staat hoog in het vaandel.

Waarom Valegis Advocaten?

Bij Valegis krijg je een uitstekende verdere opleiding, met de mogelijkheid tot verdere specialisatie. Een plezierige, open en informele werksfeer waar veel ruimte is voor persoonlijke en professionele groei. Ze werken met een jong team en zijn werkzaam vanuit het centrum van Den Haag en Amsterdam (Zuid). De praktijk is gevarieerd met gerenommeerde cliënten uit binnen- en buitenland. Je krijgt veel vrijheid en daarmee ook verantwoordelijkheid en we verwachten daarom ook een hoge mate van assertiviteit en zelfwerkzaamheid. Reacties voor beide vestigingen (Amsterdam en Den Haag) zijn welkom.


Senior Legal Counsel – innovatieve, technische omgeving

The Senior Legal Counsel will be responsible for providing prompt and robust legal support and advice to the business to support the achievement of commercial and corporate objectives, while minimizing legal risks. This includes drafting, reviewing and negotiating contracts, advising the business on tender processes and participating in contractual negotiations with a range of international customers, suppliers, and partners in different sectors.

You will assist the worldwide projects before contract award, during contract execution and as from contract completion, including ensuring compliance with applicable laws and internal policies, existing regulatory frameworks and directing outside legal counsel. You can look forward to a varied role with visibility to management and to the enterprise office and with direct involvement in the business as the “go to” lawyer and advisor for all legal matters.

To thrive in this role, you need to personify a rich combination of experience, knowledge, skills, and personal attributes.

Essential duties and responsibilities

Managing and addressing all of the legal needs of the Bollegraaf Group. This includes:

 • Working with business team members to negotiate and draft contracts of significant importance to the company, such as sales, distributor, partner store end license agreements;
 • Ensure that legal considerations, including mitigation of legal risks identified, are taken into account in operations, planning activities, contracting, new business/project development, including relations with relevant third parties;
 • Act as lead lawyer for substantial and complex Acquisition & Divestment and New Business Development projects;
 • Monitor relevant legal developments and communicate these to the business and functional Directorates;
 • Provide strategic advice to the business, including in relation to commercial and political matters, and act as a sounding board for key decisions and policy matters;
 • Work with commercial colleagues to develop the legal and commercial structure of the existing business activities and any new business opportunities that arise;
 • Negotiating and drafting all sorts of commercial contracts (tender contracts, engineering contracts, joint venture contracts, and share purchase agreements, etc.) and being responsible for the management of the legal side of those contracts;
 • Collaborate with senior stakeholders across multiple business and organizational lines
 • Maximize benefits and minimize risks that could represent any kind of loss to shareholders, while delivering the business objectives;
 • Propose strategies and provide legal support that enable safe, efficient and agile decisions in order to secure competitive advantages;
 • Commitment to the importance of integrity and compliance

The profile

In short: a balanced personality with a law degree and 7-10 years’ experience at a reputable company and/or law firm. The ability to understand business objectives, identify important issues, and manage negotiations to achieve the business goals: no ‘showstopper’.

Further:

 • Ability to analyze new laws and regulations for potential impacts on business goals and objectives;
 • The experience and attitude to work under tight deadlines and use independent judgment to conclude agreements within the company’s risk profile;
 • Proven experience managing multiple projects and conflicting demands;
 • Independent thinker and a strong sense of ownerhip;
 • Strong intrinsic motivation to develop oneself and to learn Bollegraaf’s businesses;
 • You have experience in aforementioned areas, preferably as a lawyer or in-house counsel in an international environment.
 • Fluent in English, fluency in an additional language (e.g. German, French) is preferred.

The offer

A challenging international role with direct involvement with the firm as the “go to” lawyer and advisor for legal matters.

An excellent package of employment conditions, including a gross annual salary of approximately 100- 120K, a pension scheme, an interesting bonus scheme and plenty of room for further professional development.

About Bollegraaf Group

The Bollegraaf Group is a world-leading expert in waste sorting and recycling. With more than 60 years of waste sorting experience, we have installed over 3500 recycling systems across Europe, America, Canada and Mexico and have built the largest MRFs (up to 70+ tons per hour) in the world. Bollegraaf’s world-class solutions for sorting and recycling household, commercial, construction & demolition and plastic waste, along with our innovative energy-from-waste technology, offers customers a larger recycling capacity, reduced labour and operational costs, a high-quality end product, and ultimately increased profits. The total service offered by Bollegraaf includes design, installation, training and unrivalled lifetime service and support.

The company is renowned for its innovative and reliable solutions and for the high quality of its products. Bollegraaf has proven itself as market leader in the industry. It invests in research into Robotica, and the development of advanced innovative technologies, which are essential to recycling and the circular economy. The primary objective for Bollegraaf is to provide first-class turnkey recycling solutions with the highest ROI (Return On Investment) for the customer.

The Bollegraaf Recycling Solutions Group was founded in the Netherlands in 1961 and comprises of the following companies: Bollegraaf Recycling Solutions B.V. and Lubo Sorting Systems B.V. The company also has several subsidiaries in Europe and has a stable international sales & aftersales organization. Bollegraaf operates in the USA and Canada with a different brand name, Van Dyk Recycling Solutions (VDRS), this joint venture is the exclusive distributor of Bollegraaf, Lubo and Tomra.

Interested?

T&P Legal supports the Bollegraaf Group in the recruitment and selection of the Senior Legal Counsel. If you are interested, we would like to receive your CV and motivation letter: w.gentenaar@tplegal.nl

You can of course also call Willem if you want more information: 06 – 12 97 68 93

Complete confidentiality of your response is of course guaranteed.

 


Corporate Legal Counsel – goed thuis binnen M&A

Wil jij werken bij één van de marktleiders op het gebied van testen, inspecteren en certificeren? Die snel groeit en bijdraagt aan een duurzame en veiligere wereld? Dan is Kiwa de organisatie voor jou!

Over de rol

Als Corporate Legal Counsel maak je deel uit van een klein juridisch team in een internationale en groeiende organisatie. Je taken zullen zeer divers zijn: het monitoren, begeleiden en ondersteunen van M&A trajecten, je stelt contracten op, je beoordeelt en onderhandelt, ontwikkelt en verbetert juridische richtlijnen en voert interne juridische audits uit. De aandachtsgebieden waarbinnen je gaat werken zijn:

 • Fusies en overnames;
 • Contracten;
 • Corporate Governance;
 • Aan compliance gerelateerde onderwerpen zoals anti-omkoping en anticorruptie, naleving van concurrentie, handelssancties, DD van derden;
 • Juridisch risicobeheer en interne controle.

Heb jij wat er nodig is?

Je bent een professional en hebt de kernwaarden van Kiwa (vertrouwen, kwaliteit, vooruitgang) in je DNA. Je hebt een positieve instelling en gaat uitdagingen niet uit de weg. Je houdt ervan om afwisselende taken op te pakken, je bent zelfsturend en ondernemend. Je hebt een flexibele en resultaatgerichte aanpak.

Verder breng je de volgende achtergrond en vaardigheden mee:

 • WO aangevuld met 3 tot 8 jaar ervaring in een internationale omgeving (advocatenkantoor of internationaal bedrijf);
 • Ervaring met fusies en overnames is een must;
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden, met het vermogen om te communiceren met collega’s op verschillende niveaus en met verschillende culturele achtergronden;
 • Vloeiend in het Engels (spreken en schrijven), goede kennis van het Nederlands en bij voorkeur één extra taal;
 • Beschikbaarheid van minimaal 32 uur per week;
 • Je bent bereid en in staat om (af en toe) internationaal te reizen.

Wat kun je als tegenprestatie verwachten?

Als Corporate Legal Counsel bij Kiwa heb je een uitdagende functie in een technisch georiënteerde, ambitieuze, groeiende internationale organisatie. Bij Kiwa hechten we veel waarde aan uw professionele ontwikkeling en persoonlijk welzijn. Je krijgt volop mogelijkheden om werk en privé in balans te brengen door je kantooruren flexibel en desgewenst deels op afstand in te plannen.

Als het gaat om onze voorwaarden, bieden we je een salaris op maat van je vakbekwaamheid en ervaring, 37 vakantiedagen op jaarbasis, 8% vakantietoeslag, een pensioenregeling en een variabele bonus.


Legal Counsel – sparring partner Managing Director

In deze nieuwe en veelzijdige rol werk je als Legal Counsel mee aan het versnellen van de energietransitie en ben je sparring partner van de Managing Director binnen een internationale, dynamische en inspirerende werkomgeving.

Je werkomgeving

PVO International is op zoek naar een Legal Counsel die gevraagd én ongevraagd het MT en de directie adviseert en energie krijgt van het schakelen tussen uiteenlopende juridische onderwerpen. PVO is een snelgroeiende scale-up organisatie en dit betekent dat ook de juridische kant zich snel ontwikkelt. In deze rol ben je het directe aanspreekpunt voor jouw stakeholders en ben je betrokken bij (internationale) juridische, compliance en governance vraagstukken over de gehele breedte van de onderneming. Daarin wordt van jou verwacht dat je snel kunt schakelen en handelen en nieuwe ontwikkeling op de voet volgt. In deze rol rapporteer je aan en ben je sparring partner van de Managing Director.

De functie

 • Je adviseert en ondersteunt het management en de directie met juridische vraagstukken waaronder het invoeren en handhaven van Corporate Governance;
 • Je bent het directe aanspreekpunt voor je interne en externe stakeholders rondom juridische vraagstukken (o.a. directie, advocaten, accountmanagers);
 • Je beoordeelt, toetst en stelt juridische en commerciële contracten op;
 • In kaart brengen van de juridische-, toezicht- en ethische compliance risico’s van de organisatie;
 • Adviseren over aanpassingen aan de interne bedrijfsvoering;
 • Vergroten van de juridische en compliance-awareness door middel van communicatie en/of training;
 • Je bent ervoor verantwoordelijk dat de onderneming voldoet aan alle (Europese) Wetgeving en Reguleringen (bv. Recycling wetgeving, Documents of Conformity);
 • Je volgt de juridische ontwikkelingen en jurisprudentie op de voet en onderzoekt de toepassing van (nieuwe) wetgeving op het beleid en de bedrijfsprocessen van PVO.

Jouw pofiel:

 • WO-opleiding aangevuld met > 5 jaar ervaring in een functie als bedrijfsjurist of advocaat;
 • Je hebt goede kennis van het internationaal privaatrecht, contractenrecht en ondernemingsrecht;
 • Je bent analytisch, assertief en proactief;
 • Je kunt zaken goed structureren en organiseren en taken en verantwoordelijkheden in de organisatie op de juiste wijze inbedden;
 • Je bent in staat situaties te beoordelen en gerichte, juridisch correcte oplossingen aan te dragen;
 • Toegankelijk, makkelijk benaderbaar, ondernemend;
 • Je bent graag op kantoor.

Het aanbod:

 • Een professionele omgeving met energieke collega’s;
 • De kans om je verder te ontwikkelen in een internationaal groeiend bedrijf;
 • Een prima salaris in combinatie met een functie voor 24-32 uur per week;
 • Laptop en telefoon van de zaak;
 • Een pensioenregeling en 25 vakantiedagen op jaarbasis;
 • Alle ruimte voor inhoudelijk en persoonlijke ontwikkeling.

Over PVO International:

PVO International is een ambitieuze Europese handels- en distributie partner dat hoogwaardige zonnepanelen, omvormers, batterijen en montagematerialen levert aan grote Engineering, Procurement en Construction (EPC) bedrijven en solar ontwikkelaars. Met ons ambitieuze team werken we vol passie aan uitdagende doelstellingen.

Momenteel is PVO International al in 15 landen actief, én dit is nog maar het begin. Door het delen van de kennis en het inzetten van de professionaliteit, ondernemerschap en persoonlijke touch dragen zij als organisatie bij aan een verlaging van de CO2 uitstoot om een betere wereld te realiseren voor de volgende generaties. Ga jij deze uitdaging met hen aan?

Geïnteresseerd?

T&P Legal ondersteunt PVO bij de invulling van de positie van de Legal Counsel. Voor aanvullende informatie en inhoudelijke vragen kun je telefonisch of per e-mail contact opnemen met Willem Gentenaar, Partner T&P Legal:

Mobiel:               06 – 12 97 68 93
E-mail:                w.gentenaar@tplegal.nl

Volledig vertrouwelijkheid van je reactie is vanzelfsprekend gegarandeerd.


Legal Counsel – Bitcoin en andere crypto-assets

Zelfstandige functie voor een pragmatische Legal Counsel, rechterhand van de Head Legal, binnen de dynamische en innovatieve wereld van de bitcoin en andere crypto-assets.

Als Legal Counsel bij AMDAX ben je medeverantwoordelijk voor juridische vraagstukken met betrekking tot de organisatie. Je houdt je o.a. bezig met vergunningaanvragen, registraties en meldingen bij toezichthouders.

Daarnaast ondersteun je de Legal Officer met juridische vraagstukken, bijvoorbeeld met betrekking tot corporate housekeeping, compliance, privacy, arbeidsrecht en dataprotectie. Je geeft intern advies en ondersteuning aan de operationele afdelingen zodat de business zich verder kan ontwikkelen en kan groeien. Je houdt je bezig met het opstellen, beoordelen en onderhandelen van contracten met leveranciers en zorgt dat de klantcontracten duidelijk en up-to-date zijn. Verder zal je betrokken zijn bij financierings- en investeringsrondes.

Je werkt in team Legal, als rechterhand van de Head Legal en samen met de Legal Officer en 6 Compliance Medewerkers. Je werkt daarnaast samen met alle afdelingen binnen AMDAX, externe adviseurs en toezichthouders.

Jouw profiel

 • WO afgestudeerd aangevuld met 3-6 jaar werkervaring binnen advocatuur of finance/trust;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engels taal;
 • Energieke, zelfstandige teamspeler;
 • Analytisch en inhoudelijk sterk, toegankelijk;
 • Pragmatisch en oplossingsgericht;
 • Goed thuis binnen Finance, Corporate, Litigation en contracten.

Het aanbod

 • Bruto maandsalaris tussen de € 5.000,00 en € 7.000,00 plus interessante variabele bonus;
 • Fulltime inzet 32-40 uur, mogelijkheid deels vanuit huis te werken;
 • Moderne pensioenregeling (in bitcoin) en een werknemersparticipatieregeling;
 • Laptop

Je werkomgeving

AMDAX is Nederlands’ eerste cryptodienstverlener met een registratie bij DNB. Het is de bedoeling dat AMDAX verder onder het regulatoire toezicht gaat vallen. Jij gaat de Head Legal ondersteunen bij het aanvragen van registraties en vergunningen door middel van een grondige voorbereiding. Ook adviseer je over de wet- en regelgeving bij de integratie van nieuwe gereguleerde producten en diensten (waaronder MiFID, AIFMD en SFDR). Jij zorgt ervoor dat de organisatie voldoet aan de doorlopende verplichtingen van de registraties en vergunningen. Je vertaalt de financiële toezichtswetgeving dus naar operationele processen.

Meer weten?

T&P Legal ondersteunt AMDAX bij de invulling van de positie van Legal Counsel. Voor aanvullende informatie en inhoudelijke vragen kun je telefonisch of per e-mail contact opnemen met Willem Gentenaar, Partner T&P Legal:

Mobiel:       06 – 12 97 68 93
E-mail:        w.gentenaar@tplegal.nl

Volledig vertrouwelijkheid van je reactie is vanzelfsprekend gegarandeerd.