Terug naar alle vacatures

Senior Jurist – Rijksinspectie Digitale Infrastructuur

Deze procedure is reeds gesloten. Klik hier voor alle openstaande vacatures.

Wil jij bijdragen aan een veilig verbonden Nederland? En hou je ervan om je vast te bijten in complexe juridische en juridisch-bestuurlijke vraagstukken? Dan ben jij misschien de Senior Jurist die wij zoeken!

De functie

Als Senior Jurist behandel je complexe juridische en juridisch-bestuurlijke zaken van de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI). Het gaat om zaken met grote maatschappelijke belangen, niet zelden met een (geo-)politieke dimensie. Vanuit die context zorg je ervoor dat de besluiten en adviezen van juridisch uitstekende kwaliteit zijn. Om de functie succesvol te kunnen vervullen dien je daarnaast uitstekende soft skills te hebben. Het is van belang dat je “weet wat er speelt”, dat je je kunt inleven in de belangen van andere afdelingen, andere overheidsonderdelen en ondertoezichtgestelden. De Senior Jurist is er niet alleen om te toetsen of een aangedragen oplossing juridisch haalbaar is. Je bedenkt oplossingen voor maatschappelijke problemen. Dat doe je veelal in multidisciplinaire samenstellingen waarin out of the box denken en effectief kunnen beïnvloeden absoluut noodzakelijk zijn.

Als Senior Jurist ben je een echte teamspeler en heb je een verbindende rol binnen de RDI. Je bent benaderbaar en je denkt met collega’s mee over oplossingen voor juridische vraagstukken. In samenwerking met meer junior collega’s binnen het team juridische zaken weet je de juiste balans te vinden tussen het geven van ruimte en het leveren van inhoudelijke input.

Jouw pofiel

  • Je hebt een afgeronde WO-opleiding Nederlands Recht, bij voorkeur met afstudeerrichting Staats- en bestuursrecht of Recht en ICT.
  • Je hebt ruime ervaring binnen het (economisch) bestuursrecht in een adviserende rol en ruime proceservaring bij de bestuursrechter.
  • Je beschikt over uitstekende soft skills, kunt goed samenwerken, bent overtuigend en kunt effectief beïnvloeden;
  • Je hebt ervaring met complexe juridische overheidsvraagstukken. Bij voorkeur complexe vraagstukken op het gebied van uitvoering- of toezicht;
  • Je bent analytisch sterk en je hebt ervaring met het behandelen van complexe juridische dossiers waarin tegengestelde belangen spelen;
  • Je bent bestuurssensitief en creatief in het bedenken van juridisch houdbare oplossingen voor maatschappelijke risico’s;
  • Je hebt aantoonbaar affiniteit met de onderwerpen waarmee de RDI zich bezighoudt.

We beseffen ons dat je profiel waarschijnlijk niet op alle bovenstaande punten aansluit. In deze functie bieden we je aan om hier naar toe te groeien. Als RDI hebben we een rijk pakket aan opleidingsmogelijkheden. Daarnaast bestaat het team uit hulpvaardige professionals. Samen kunnen we hierdoor een persoonlijk op maat gemaakt groeipad organiseren.

Over het RID en de afdeling JZ

De Rijksinspectie Digitale Infrastuctuur (RDI) staat voor een veilig verbonden Nederland. Cyberveiligheid, digitaal veilige apparatuur, kunstmatige intelligentie, 5G, energietransitie, digitale weerbaarheid en frequentiemanagement zijn de grote thema’s van vandaag en morgen. Bij de Rijksinspectie Digitale Infrastuctuur worden de wet- en regelgeving op deze – en nog veel meer – gebieden uitgevoerd. En houden ze er toezicht op dat iedereen zich aan de regels, eisen en voorwaarden houdt.

De rechtsgebieden die behoren tot het domein van de RDI, zijn specialistische terreinen waarin niet alleen kennis van het (Europese) recht nodig is, maar ook kennis van technologie, technologische ontwikkelingen, marktontwikkelingen, veilingmodellen en overige economische aspecten vereist is.

De RDI is verantwoordelijk voor veel verschillende terreinen en rechtsgebieden. We houden o.a. toezicht op en geven uitvoering aan de Telecommunicatiewet, Cyber Security Act, Radio Equipment Directive, EMC-Richtlijn, Wet beveiliging netwerk- en informatiesystemen, Wet informatie-uitwisseling bovengrondse en ondergrondse netten, Metrologiewet, Waarborgwet en de Wet Ruimtevaartactiviteiten.

Het team Juridische Zaken is onderdeel van de Directie Bestuur, Juridische Zaken en Communicatie. Het team Juridische Zaken stelt interventiebesluiten als lasten onder dwangsom en bestuurlijke boetes op, is verantwoordelijk voor juridische advisering, behandelt bezwaar- en beroepzaken en is verantwoordelijk voor de roadmap juridische kwaliteitszorg binnen de RDI. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor de afhandeling van Woo-verzoeken. Het team wordt aangestuurd door de teammanager JZ.

Binnen het team Juridische Zaken (circa 29 FTE) bestaan twee inhoudelijke clusters. De juristen en andere medewerkers van de afdeling werken voor beide clusters. Ieder cluster wordt inhoudelijk aangestuurd door een coördinerend jurist.

 

Geïnteresseerd?

Willem Gentenaar
Adviseur / Partner
0612976893 w.gentenaar@tplegal.nl

Solliciteer op:
Senior Jurist – Rijksinspectie Digitale Infrastructuur

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, jpg, png, txt, Max. bestandsgrootte: 10 MB.

Solliciteer op:
Senior Jurist – Rijksinspectie Digitale Infrastructuur

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, jpg, png, txt, Max. bestandsgrootte: 10 MB.