Alle vacatures

Legal Counsel

Wil je een vacature door ons laten invullen? Neem vrijblijvend contact op. We horen graag meer over de specifieke wensen en denken met je mee.

Bel ons op: 033 – 467 1001

Zoek een vacature

Vind
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Deze procedure is reeds gesloten. Klik hier voor alle openstaande vacatures.

Wij zijn gevraagd door onze opdrachtgever de NWB Bank hen te ondersteunen bij hun zoektocht naar een ervaren Legal Counsel met bancaire ervaring en voor wie de wereld van derivaten en repo’s geen geheimen kent.

De functie

De legal counsel is verantwoordelijk voor diverse juridische aangelegenheden met focus op derivaten en repurchase agreements (repo’s). De taken en verantwoordelijkheden zullen o.a. bestaan uit:

 • aangaande derivaten: het opstellen en onderhouden van en de onderhandeling over ISDA Master Agreements (Schedules), CSA’s en clearing contracten en het opstellen en beoordelen van netting opinies;
 • in verband met repo’s zullen de werkzaamheden onder meer bestaan uit het opstellen en onderhouden van en de onderhandeling over GMRAs en Annexes en het opstellen en beoordelen van netting opinies;
 • verantwoordelijk voor het bijhouden van relevante wet- en regelgeving;
 • het beoordelen van diverse contracten;
 • het coördineren van (periodieke) uitvragen van tegenpartijen;
 • werkzaamheden met betrekking tot obligatie-uitgifteprogramma’s en obligatie-uitgiftes.

Het profiel

De kandidaat die we zoeken is analytisch sterk, gericht op samenwerken en is daarnaast in staat zelfstandig te opereren. Aanvullend beschikt de geschikte kandidaat over de volgende kwalificaties en persoonlijke eigenschappen:

 • een afgeronde academische juridische opleiding;
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel Nederlands als Engels;
 • ervaring op het gebied van derivaten en repo’s;
 • kennis van de Wft, EMIR en MiFID II;
 • goede onderhandelingsvaardigheden;
 • sterke persoonlijkheid en daadkrachtig;
 • intrinsieke motivatie zich verder te willen ontwikkelen binnen het vakgebied.

Kernwoorden: 2e/3e stap loopbaan binnen advocatie en/of bancaire wereld.

De organisatie

De NWB Bank is een publieke sector bank die met haar gespecialiseerde dienstverlening Nederlandse overheden alsmede instellingen en activiteiten op het gebied van sociale volkshuisvesting, energietransitie, openbaar nut, infrastructuur, gezondheidszorg en onderwijs van de goedkoopst mogelijke financiering wil voorzien. Hiermee levert de bank een significante bijdrage aan een duurzame samenleving. De NWB Bank financiert haar activiteiten op de internationale geld- en kapitaalmarkten op basis van een sterke vermogenspositie en triple A-ratings. De aandeelhouders maken net als de klanten van de NWB Bank deel uit van de Nederlandse publieke sector. Met circa 60 medewerkers is de NWB Bank een efficiënte en transparante organisatie die integriteit, kwaliteit en samenwerking hoog in het vaandel heeft staan.

De afdeling Legal & Compliance

De legal counsel zal deel uitmaken van de afdeling Legal & Compliance. Deze afdeling, thans bestaande uit vijf personen, concentreert zich op kwalitatief hoogwaardige interne advisering op (bancair) juridisch en compliance gebied en het adequaat aansturen van externe juridische adviseurs. Vanwege het ontstaan van een vacature zoekt de afdeling legal & compliance een ervaren legal counsel.

Het aanbod

De NWB Bank biedt een goed salaris en een pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studiemogelijkheden. Verder biedt de NWB Bank  een plezierige werkomgeving waarin eigen initiatief en samenwerking wordt gewaardeerd.

Reageren

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Willem Gentenaar, Partner T&P Legal (w.gentenaar@tplegal.nl, tel. 06 12 97 68 93).

Uw sollicitatie kunt u richten aan: w.gentenaar@tplegal.nl

 

Deel deze vacature

Geïnteresseerd?

Willem Gentenaar
Adviseur / Partner
Bel mij Mail mij Bekijk meer vacatures

Solliciteer op:
Legal Counsel

 • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, jpg, png, txt.