Terug naar alle vacatures

(Senior) Jurist Hoger Onderwijsrecht – Radboud Universiteit

Deze procedure is reeds gesloten. Klik hier voor alle openstaande vacatures.

Heb jij affiniteit met het hoger onderwijs en het wetenschappelijke onderzoek? Ben jij een (ervaren) jurist met kennis van en ervaring met het onderwijsrecht? En ben jij iemand die graag samenwerkt, bestuurssensitief is en oplossingsgericht denkt? Kom dan werken bij de afdeling Bestuurlijke & Juridische Zaken van de Radboud Universiteit.

Als ervaren Jurist Onderwijsrecht adviseer je het College van Bestuur, de faculteiten en diensten primair op terrein van het hoger onderwijsrecht. Je bent medeverantwoordelijk voor de voorbereiding, wijziging en verbetering van de universitaire regelgeving op onderwijsgebied en governance (in brede zin) en bent in staat om de daarmee samenhangende kaders universiteit breed te implementeren.

Als jurist bij Bestuurlijke en Juridische Zaken (BJZ) ben je breed inzetbaar. Zo lever je een bijdrage aan de algemene bestuurlijke ondersteuning van het College van Bestuur, ben je een vraagbaak voor de organisatie en spring je, waar nodig, bij in de ondersteuning van een tweetal klachtencommissies als (plaatsvervangend) secretaris. Verder kan het voorkomen dat je namens het College van Bestuur optreedt in juridische procedures en onderhoudt je contacten met advocaten en/of notarissen. Daarnaast lever je namens BJZ een bijdrage aan de beleidsontwikkeling, toets je beleidsvoorstellen aan relevante wet- en regelgeving en doe je voorstellen voor aanpassingen. De juristen van het team Juridische Zaken fungeren indien nodig als elkaars “achtervang”.

Mocht je al enige juridische ervaring hebben en affiniteit met hoger onderwijs en het wetenschappelijke onderzoek, schroom dan niet om te solliciteren, want het is bij ons ook mogelijk om in de rol van Jurist Onderwijsrecht te groeien.

Profiel

 • Je hebt een wo-Master Nederlands Recht bij voorkeur aangevuld met minimaal 7 jaar relevante werkervaring bij een onderwijsinstelling. Ervaring als jurist in een bestuurlijke omgeving is een pre.
 • Je hebt een brede en actuele expertise op relevante juridische terreinen, met name op het terrein van het hoger onderwijsrecht.
 • Daarnaast heb je ervaring binnen of kennis van het bijzonder onderwijs en ervaring met de Wet op het hoger onderwijs en het wetenschappelijk onderzoek (WHW) is een duidelijke pre; affiniteit daarmee een vereiste.
 • Je stelt hoge eisen aan je eigen professionaliteit, werkt zelfstandig, resultaatgericht en dienstverlenend.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse én de Engelse taal en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden; schrijft bondig, leesbaar en duidelijk.
 • Je bent  proactief, flexibel en stressbestendig, je beschikt over een sterk analytisch vermogen, een probleemoplossende instelling en je hebt een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.

Je werkomgeving

Het team Juridische Zaken maakt deel uit van de afdeling Bestuurlijke en Juridische Zaken (BJZ), een eenheid binnen het Bestuursbureau van de Radboud Universiteit. Het Bestuursbureau staat onder leiding van de secretaris van het college van bestuur en adviseert het college aldus vanuit een onafhankelijke positie. Binnen deze eenheid zijn naast het juridische team, het bestuurssecretariaat, de griffie van het CvB, de ondersteuning van de medezeggenschap, Documentaire Informatie Voorziening (DIV) en het bureau van de pedel ondergebracht. Bij de afdeling BJZ werken zo’n 40 medewerkers. Binnen het team Juridische Zaken werken op dit moment elf juristen. Behalve over onderwijsrechtelijke zaken adviseren wij over bestuursrechtelijke en civielrechtelijke kwesties, over governance en privacy-aspecten en beheren we de verzekeringsportefeuille. Een belangrijk deel van de universitaire regelgeving komt via Juridische Zaken tot stand. Ook voeren we het secretariaat van diverse bezwaar-, beroep- en klachtencommissies.

Over de Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En dat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Het aanbod

 • Het betreft een dienstverband van 0,8 – 1,0 fte.
 • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring ontvang je een salaris van minimaal € 4.332 en maximaal € 6.737 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 11 of 12).
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
 • Een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken.

Geïnteresseerd?

Willem Gentenaar
Adviseur / Partner
0612976893 w.gentenaar@tplegal.nl

Solliciteer op:
(Senior) Jurist Hoger Onderwijsrecht – Radboud Universiteit

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, jpg, png, txt, Max. bestandsgrootte: 10 MB.

Solliciteer op:
(Senior) Jurist Hoger Onderwijsrecht – Radboud Universiteit

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, jpg, png, txt, Max. bestandsgrootte: 10 MB.