Terug naar alle vacatures

Jurist Bestuursrecht – sociaal domein (32 – 36 uur per week)

Utrecht, hybride 32-36 uur Blik op Werk

Blik op Werk is op zoek naar een Jurist Bestuursrecht die ervaring heeft met complexe juridische vraagstukken en affiniteit heeft met het sociaal domein. Kernwoorden: inhoudelijk sterk, communicatief, pragmatisch, zelfstandig.

Wat ga je doen?

De juristen van Blik op Werk zijn dagelijks bezig met verschillende dossiers en vraagstukken. Zij spelen een belangrijke rol in de toekenning of intrekking van de keurmerken die Blik op Werk uitgeeft. Onafhankelijke auditoren voeren inhoudelijke en financiële inspecties uit op onze keurmerken. Als keurmerkhouders niet aan de normen blijken te voldoen, voer jij hierover gesprekken met hen. Je bereidt beslissingen over intrekkingen voor en legt deze ter besluitvorming bij de bestuurder.

Er ligt daarnaast nog veel ander werk, zoals het behandelen van bezwaarschriften en WOO-verzoeken. Als Jurist Bestuursrecht werk je ook mee aan de jaarlijkse update van de handleidingen van Blik op Werk, waarin alle normen voor onze keurmerken staan beschreven, en aan beleidsstukken en modellen die collega’s in hun dagelijkse werk voor de keurmerken gebruiken. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies over de toepassing van de Algemene wet bestuursrecht binnen de organisatie.

Je werkt nauw samen met je collega-jurist. Ook met de andere afdelingen van Blik op Werk heb je veel contact. Je rapporteert aan de manager Kwaliteit en Bedrijfsvoering.

Blik op Werk: Kwaliteitsinstituut voor duurzame participatie

Een inclusieve samenleving waarin iedereen deelneemt – daar geloven wij in en daar werken wij aan. Dat doen we door dienstverleners te ondersteunen die zich richten op inburgeren, arbeid, werkvermogen en loonwaarde. Blik op Werk wil een toonaangevend kwaliteitsinstituut zijn dat keurt, signaleert en adviseert op het gebied van duurzame participatie.

Wat vragen wij?

 • Je hebt een hbo- of wo-opleiding Nederlands recht.
 • Je hebt 3-7 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol of als jurist binnen een gemeente, provincie, waterschap of (semi-)overheid.
 • Je beschikt over praktische kennis m.b.t. de Algemene wet bestuursrecht en hebt ervaring met het zelfstandig opstellen van primaire besluiten en het behandelen van bezwaarschriften.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in het persoonlijk contact met stakeholders, collega’s en bestuurder, als in het schrijven en redigeren van beslissingen en beslissingen op bezwaren, voorstellen en correspondentie.
 • Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen, bent omgevingsbewust en verbindend.
 • Je hebt een praktische inslag en weet prioriteiten te stellen.
 • Kennis en ervaring op het gebied van privacywetgeving (AVG) is een pré.

Het aanbod

 • Een uitdagende en afwisselende baan in een hecht team met ruimte voor eigen initiatief.
 • Inhoudelijke uitdaging en ruimte om jezelf te ontwikkelen.
 • Een dienstverband van tussen de 32 en 36 uur per week.
 • Een bruto maandsalaris van tussen de € 3.706,70 en € 5.512,52. Definitieve inschaling vindt plaats op basis van opleiding en werkervaring.
 • Een induvidueel keuzebudget van 3,82% van je salaris, in te zetten voor extra verlof (72 uur) of extra salaris (€ 141,56 – € 210,52 per maand).
 • 25 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Naast vakantiegeld krijg je een 13e maand, een goede pensioen- en reiskostenregeling en een collectieve korting op je ziektekostenverzekering.

Geïnteresseerd?

Is je interesse gewekt, dan zijn we benieuwd naar je CV en je motivatie: w.gentenaar@tplegal.nl

Je kunt Willem uiteraard ook bellen wanneer je meer informatie wilt over bijvoorbeeld de context en het perspectief van deze positie: 06 – 12 97 68 93

Volledige vertrouwelijkheid van je reactie is vanzelfsprekend gegarandeerd.

Deel deze vacature

Geïnteresseerd?

Willem Gentenaar
Adviseur / Partner
0612976893 w.gentenaar@tplegal.nl

Solliciteer op:
Jurist Bestuursrecht – sociaal domein (32 – 36 uur per week)

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, jpg, png, txt, Max. bestandsgrootte: 10 MB.

Solliciteer op:
Jurist Bestuursrecht – sociaal domein (32 – 36 uur per week)

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, jpg, png, txt, Max. bestandsgrootte: 10 MB.