Terug naar alle vacatures

Jurist Bestuursrecht met inlevend vermogen

Deze procedure is reeds gesloten. Klik hier voor alle openstaande vacatures.

Ben je een jurist met actuele kennis van de Algemene wet bestuursrecht en draag je cultuur en met name (podium)kunst een warm hart toe? Dan is dit de baan voor jou!

Wat ga je doen?

Je zorgt ervoor dat de medewerkers de subsidieregelingen van het Fonds op een juridisch juiste manier uitvoeren. Je kijkt mee met de ontvankelijkheidstoets en coacht de medewerkers in het juist toepassen van de beoordelingscriteria. Soms lees je ook mee met adviesteksten. Met je begeleiding van medewerkers, heldere uitleg en kritische blik, zorg je dat de adviezen die wij hebben goed aansluiten bij ons instrumentarium. Als er bezwaren worden ingediend, beoordeel je de stukken, heroverweeg je het standpunt van het Fonds en doe je een voorstel voor een besluit op bezwaar die inhoudelijk recht doet aan de zaak en tegelijkertijd de bezwaarmaker betrokken meeneemt in onze overwegingen.

Als juridisch medewerker help je ook bij het opstellen van nieuwe regelingen en het wijzigen van bestaande regelingen. De juridisch medewerker voert ook overige zelfstandig taken uit waarbij juridische kennis benodigd is, zoals het opstellen van contracten en het afhandelen van auteursrechten.

Wie ben je?

Je bent een inlevende jurist. Je verwondert je over een vraag en gaat op zoek naar een passend en juridisch juist antwoord. Je kent de mogelijkheden en beperkingen van relevante wet- en regelgeving en weet deze zodanig toe te passen dat we onze aanvragers rechtmatig subsidie kunnen verstrekken. Als de regels dat niet toelaten, ben je in staat dit duidelijk en empathisch over te brengen. Je vindt het leuk om te schakelen tussen concrete vragen over een dossier, een bezwaarprocedure en het meedenken over een nieuwe regeling. Je neemt de tijd om na te denken, maar vertrouwt op je kennis en ervaring om daadkrachtig op te treden. Je schuwt daarbij niet om tijdig af te stemmen met je collega’s.

Wat neem je mee

 • Je beschikt over een afgeronde juridische opleiding op minimaal hbo-niveau in het werkgebied;
 • Je hebt actuele kennis op het gebied van de Algemene wet bestuursrecht;
 • Goede schrijfvaardigheid;
 • Kennis van subsidierecht is een pré;
 • Je bent ervaren in het geven van adviezen;
 • Goede analytische vaardigheden.

Wat we bieden

 • Een functie voor 32-36 uur per week;
 • Een maandsalaris in schaal 11 BBRA, vanaf € 3.608, afhankelijk van leeftijd én ervaring;
 • Een hybride werkomgeving: je werkt zowel thuis als op kantoor;
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een dertiende maand, vakantietoeslag en pensioen en goede thuiswerkfaciliteiten;
 • Uitstekende ontwikkelmogelijkheden;  
 • Een professionele en prettige werkcultuur; 
 •  Persoonlijk budget om podiumkunstvoorstellingen te bezoeken.

Je werkomgeving

Het Fonds Podiumkunsten is het cultuurfonds voor muziek, theater, muziektheater, dans en festivals in Nederland. Het Fonds geeft namens de Rijksoverheid ondersteuning aan elke vorm van professionele podiumkunst.

De organisatie zet zich in voor een levendig podiumkunstklimaat, dat zoveel mogelijk verschillende mensen aanspreekt en midden in de samenleving staat. Dat alles met oog voor kunstenaars en uitvoerenden uit diverse genres en generaties.

Het Fonds Podiumkunsten biedt meerjarige ondersteuning, diverse programmerings- en productiesubsidies, individuele bijdragen en programma’s om nieuwe initiatieven te stimuleren. Daarnaast houdt het Fonds zich bezig met de internationale promotie van de Nederlandse podiumkunsten.

Je gaat werken op de afdeling Juridische Zaken van het Fonds. Deze nu reeds bestaat uit een juridisch medewerker en het Hoofd Juridische Zaken.

De Fondsorganisatie bestaat uit ruim 70 vaste medewerkers en een omvangrijke pool van externe adviseurs. We geloven in de kracht van diversiteit van onder meer gender, leeftijd en culturele achtergrond.

Geïnteresseerd?

Willem Gentenaar
Adviseur / Partner
0612976893 w.gentenaar@tplegal.nl

Solliciteer op:
Jurist Bestuursrecht met inlevend vermogen

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, jpg, png, txt, Max. bestandsgrootte: 10 MB.

Solliciteer op:
Jurist Bestuursrecht met inlevend vermogen

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, jpg, png, txt, Max. bestandsgrootte: 10 MB.