Terug naar alle vacatures

Faillissementsmedewerker – zelfstandig, pro-actief (0.8 fte)

Amsterdam. 24-32 uur Wieringa Advocaten

Wij zoeken een zelfstandige Faillissementsmedewerker voor de insolventiepraktijk van Wieringa Advocaten (A’dam), een middelgroot kantoor dat zich kenmerkt zich door de korte lijnen en hartelijke collegiale verhoudingen: advocaten zijn makkelijk en direct benaderbaar.

De functie

Als Faillissementsmedewerker ben je onderdeel van het insolventieteam en werk je samen met de curatoren. Je werkzaamheden zijn uitdagend en gevarieerd en bestaan onder meer uit:

  • Het assisteren van onze curatoren bij nieuwe faillissementen; het aanleggen van een nieuw faillissementsdossier en het coördineren van diverse zaken;
  • Het voeren van de faillissementsadministratie, waaronder het verzorgen van belastingaangiften over de boedelperiode en het administreren van de boedelrekening;
  • Voorbereidende werkzaamheden voor het rechtmatigheidsonderzoek, waaronder onderzoek naar de gevoerde administratie;
  • Het in kaart brengen van crediteuren in de faillissementsadministratie en correspondentie met crediteuren;
  • Coördineren van het proces van verificatie van vorderingen en het opstellen van crediteuren- en/of uitdelingslijsten;
  • Behulpzaam zijn bij de (financiële) eindafwikkeling: begeleiding en controle afwikkeling crediteuren;
  • Het opstellen van (concept) faillissementsverslagen en het (concept) financieel eindverslag;
  • Assisteren bij debiteurenincasso en verkoop van activa;
  • Opstellen van faillissementsverslagen;
  • Bijwonen van besprekingen met bestuurders en andere betrokkenen bij faillissementen.

Gezocht profiel

Wij zoeken iemand met HBO-denk- en -werkniveau (bijvoorbeeld HBO-MER, HBO-Rechten). Omdat jij veel eigen verantwoordelijkheid krijgt, vragen wij bovenal een proactieve en positieve instelling en verantwoordelijkheidsgevoel. In verband met de inhoudelijke werkzaamheden (voeren van debiteuren- en crediteurenadministratie en het (voorbereiden van) rechtmatigheidsonderzoek strekt affiniteit met boekhouden tot sterke aanbeveling. Enige ervaring in de insolventiepraktijk is eveneens een pre. Je bent een teamplayer, die ook in staat is zelfstandig te werken en taken naar eigen inzicht te prioriteren. Je bent stressbestendig en flexibel en je beheerst de Nederlandse taal uitstekend en de Engelse taal goed in woord en geschrift.

Het aanbod

Wij bieden een hecht team en een fijne werkomgeving, waar groei, hoogwaardig werk en collegialiteit centraal staan. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en krijgt volop begeleiding. Wieringa biedt uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden aan inclusief elke dag een heerlijke lunch volledig verzorgd door kantoor, 27 vakantiedagen en een pensioenregeling.
Het bruto maandsalaris zal liggen tussen de € 3.500 – € 4.500 afhankelijk van leeftijd en ervaring.

Je werkomgeving

De werksfeer bij Wieringa Advocaten kenmerkt zich door een grote persoonlijke inzet, die gepaard gaat met een vriendschappelijke teamgeest. Centraal staat daarbij dat we allemaal op kwalitatief hoog niveau met ons vak, voor de cliënt en met de faillissementen bezig zijn. Je treft daarom bij ons geen onderlinge competitie, maar een werksfeer waarin iedereen vanuit zijn specifieke kennis en vaardigheden bijdraagt aan het beste resultaat. Wij streven er daarbij naar de inzet voor het werk niet ten koste te laten gaan van het leven buiten kantoor.

De Praktijkgroep Insolventierecht is één van de vier praktijkgroepen. Binnen de Praktijkgroep Insolventierecht zijn acht advocaten werkzaam, onder wie drie curatoren.

Geïnteresseerd?

Is je interesse gewekt, dan zijn we benieuwd naar je CV en je motivatie: w.gentenaar@tplegal.nl

Je kunt Willem uiteraard ook bellen wanneer je meer informatie wilt over bijvoorbeeld de context en het perspectief van deze positie: 06 – 12 97 68 93

Volledige vertrouwelijkheid van je reactie is vanzelfsprekend gegarandeerd.

Deel deze vacature

Geïnteresseerd?

Willem Gentenaar
Adviseur / Partner
0612976893 w.gentenaar@tplegal.nl

Solliciteer op:
Faillissementsmedewerker – zelfstandig, pro-actief (0.8 fte)

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, jpg, png, txt, Max. bestandsgrootte: 10 MB.

Solliciteer op:
Faillissementsmedewerker – zelfstandig, pro-actief (0.8 fte)

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, jpg, png, txt, Max. bestandsgrootte: 10 MB.