Alle vacatures

Senior Legal Counsel, Energie Data Services Nederland (EDSN)

Wil je een vacature door ons laten invullen? Neem vrijblijvend contact op. We horen graag meer over de specifieke wensen en denken met je mee.

Bel ons op: 033 – 467 1001

Zoek een vacature

Vind
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Deze procedure is reeds gesloten. Klik hier voor alle openstaande vacatures.

Voor Energie Data Services Nederland (EDSN), standplaats Amersfoort, zijn we momenteel op zoek naar een Senior Legal Counsel (3 tot 5 dagen per week).

Over onze klant en de functie:

Energie Data Services Nederland (EDSN) B.V. initieert, realiseert en faciliteert verbeteringen in de vrije energiemarkt. EDSN beheert daarbij een aantal centrale systemen en ondersteunt het berichtenverkeer tussen de verschillende marktpartijen. Sinds het ontstaan van de vrije energiemarkt, waarbij consumenten en bedrijven van energieleverancier kunnen wisselen, is er steeds meer vraag naar systemen die deze wisselingen faciliteren en verbeteren. Met het oog op de te verwachten ontwikkelingen in de energiemarkt, voorziet EDSN de komende jaren te groeien en meer complexe projecten op zich te nemen.

Het betreft een nieuwe positie. Als enig jurist binnen de organisatie heb je te maken met een breed spectrum aan juridische aandachtsgebieden: (IT) contractrecht, privacy wetgeving, energierecht, arbeidsrecht en ondernemingsrecht. De focus van je werkzaamheden ligt bij het (IT) contractrecht en de privacywetgeving.

Tot je werkterrein behoort onder meer:

Het (verder) structureren van de contractuele relaties tussen EDSN, haar opdrachtgevers en de overige partijen in de NL energiemarkt, in dit kader:

 • initiëren en faciliteren van contractbesprekingen tussen genoemde partijen, het begeleiden van het (her) contracteringsproces.
 • het zijn van “spin in het web” met overzicht over de keten waarin EDSN en Centrale Markt Facilitering (CMF) opereren.
 • het bieden van juridische ondersteuning en advisering (gevraagd en ongevraagd) aan de afdelingen van de organisatie, in het bijzonder de directie, Inkoop, HR en het overige management.
 • van de Legal Counsel wordt verwacht dat hij/zij adviseert over eventuele wetswijzigingen die van toepassing zijn op de organisatie.
 • het vervullen van de rol van corporate secretary voor EDSN en in CMF verband het mede toezien op compliance binnen EDSN en CMF.
 • contact onderhouden met externe juridische adviseurs.
 • je bewaakt de adviesprocessen.

Functie-eisen:

 • Afgestudeerd Nederlands Recht en minimaal 9 jaar – brede – relevante juridische werkervaring, liefst als advocaat of bedrijfsjurist;
 • Gedegen kennis van en ervaring met IT recht en privacywetgeving; kennis van energierecht is een pre;
 • Tactvol, standvastig;
 • Uitstekende adviesvaardigheden en servicegericht;
 • Communicatief sterk in de Nederlandse taal (mondeling en schriftelijk).

Aanbod:

Een (eindverantwoordelijke) positie met standplaats Amersfoort binnen een groeiende organisatie, waar nog veel ontwikkeld kan worden, omdat de energiemarkt nog voldoende uitdagingen zal bieden. EDSN biedt je de mogelijkheid om veel zelf te initiëren en om ook veel te leren van anderen. EDSN biedt je bovendien een goed salaris, ruimte voor ontwikkeling en verdieping in je vakgebied en in de energiesector. De functie kan parttime ingevuld worden (minimaal 3 dagen per week), full time is ook bespreekbaar.

Interesse: 

Geïnteresseerd én werkervaring die matcht met bovengenoemde functie-eisen? Stuur dan je c.v. met toelichting (> match met functie-eisen en motivatie) naar recruitment@tplegal.nl. Vertrouwelijke behandeling vanzelfsprekend gegarandeerd.

Op de hoogte blijven van onze nieuwste vacatures en updates? Volg ons op LinkedIn

Deel deze vacature

Solliciteer op:
Senior Legal Counsel, Energie Data Services Nederland (EDSN)

 • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, jpg, png, txt.