Alle vacatures

Legal Counsel, Omron Europe

Wil je een vacature door ons laten invullen? Neem vrijblijvend contact op. We horen graag meer over de specifieke wensen en denken met je mee.

Bel ons op: 030 – 800 9207

Zoek een vacature

Vind
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Deze procedure is reeds gesloten. Klik hier voor alle openstaande vacatures.

Op dit moment zijn wij voor een van onze opdrachtgevers, Omron Europe, op zoek naar een Legal Counsel. Omron is in 1933 opgericht in Japan en geldt binnen de wereld van de industriële automatisering als een innovatieve marktleider. Omron is een maatschappelijk verantwoorde organisatie: vanaf 1959 wordt het basis principe ”working for the benefit of society’’ gehanteerd. Binnen de organisatie zijn meer dan 36.000 medewerkers in 35 landen werkzaam, die de markt bedienen met geavanceerde technologieën en innovatieve oplossingen. Omron’s regionale headquarters bevinden zich in Nederland, VS, Singapore en China. Het global headquarter bevindt zich in Japan.

Betreffende functie is op het Europese hoofdkantoor van Omron in Hoofddorp waar de afdeling Juridische Zaken (EMEA) de business-units Industrial Automation, Electronic Components, Automotive Electronic Components en Healthcare adviseert en faciliteert.

Taken:

Als Legal Counsel bij Omron rapporteer je rechtstreeks aan het Hoofd Juridische Zaken en zal je je bezig houden met een breed scala aan juridische vraagstukken. Tot je werkzaamheden behoort onder meer het opstellen, beoordelen en uitonderhandelen van verschillende soorten commerciële contracten op het gebied van (o.m.) licensing, distributie, warehousing, R&D, IT, fabricage, supply chain, services en (optioneel, al naargelang ervaring van betreffende kandidaat op dit vlak) M&A. Daarnaast behoort het riskmanagement tot jouw werkterrein. De riskmanagement activiteiten impliceren zowel compliance gerelateerde vraagstukken alsmede riskmanagement in een bredere zin; denk bijvoorbeeld aan het in kaart brengen van ondernemingsrisico’s en het opstellen van ‘Business Continuity Plans’ teneinde deze risico’s zo goed mogelijk te beheersen.

Functie-eisen:

  • Afgestudeerd (Nederlands) Recht, minimaal 3 jaar, maximaal 8 jaar relevante (internationale) werkervaring binnen bedrijfsleven en/ of advocatuur.
  • Goede, gedegen kennis van het algemeen verbintenissenrecht.
  • Bij voorkeur werkervaring op het gebied van riskmanagement en compliance of – indien je hier niet over beschikt – aantoonbare affiniteit met deze werkterreinen.
  • Kennis van en ervaring met boek 2 BW is daarnaast een pré (geen must), opdat je in dat geval betrokken kan worden bij diverse voorkomende ondernemingsrechtelijke gerelateerde werkzaamheden.
  • Uitstekende beheersing van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Kennis van het Italiaans, Frans of Duits is een pré.
  • Soft skills: grote mate van zelfstandigheid, business sense, evenwichtige persoonlijkheid met overtuigingskracht, accuraat, flexibel, culturele sensiviteit, pragmatisch.

Aanbod:

Organisatie met wereldwijd sterke reputatie. Veelzijdige en gevarieerde rol met veel vrijheid binnen een professionele en internationale werkomgeving. Hecht, goed op elkaar ingespeeld juridisch team met goede en ‘down-to-earth’ werksfeer. Incidenteel reizen. Goede marktconforme arbeidsvoorwaarden. Veel ruimte voor het ontplooien van eigen initiatieven en persoonlijke ontwikkeling. Aantal dagen per week: 5 (90% contract eventueel bespreekbaar).

Interesse?

Geïnteresseerd én werkervaring die goed matcht met bovengenoemde functie-eisen? Stuur dan je c.v. (‘Word’) met toelichting (> match met functie-eisen en motivatie) naar: info@tplegal.nl
Vertrouwelijke behandeling vanzelfsprekend gegarandeerd.

Deel deze vacature

Solliciteer op:
Legal Counsel, Omron Europe

  • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, jpg, png, txt.