Terug naar alle vacatures

Legal Counsel – duurzame energie

Deze procedure is reeds gesloten. Klik hier voor alle openstaande vacatures.

Een uitdagende positie met een goed toekomstperspectief bij één van Europa’s grootste energiebedrijven en wereldwijd actief.

Je bent betrokken bij de duurzame ontwikkelingen binnen de energiemarkt, concreet m.b.t. het gebruik van duurzame energiebronnen (wind, zon) en investeringen in nieuwe technologieën, zoals batterijopslag en waterstof.

De context van de vacature

Het Continental Legal Team van RWE Supply & Trading (RWEST) geeft juridisch advies over alle juridische kwesties met betrekking tot de handel in grondstoffen, oplossingen voor grote industriële klanten, groene energie-afnameovereenkomsten, waterstofverkoop-overeenkomsten, wettelijke vereisten en nog veel meer.

Voor het Benelux team van RWEST zijn wij op zoek naar een gedreven Legal Counsel met circa 3- 6 jaar ervaring.

Jouw rol

Als Legal Counsel speel je een essentiële rol voor RWEST in de Benelux, een van de kernmarkten van RWE. In deze rol houd je je bezig met het opstellen en redigeren van voornamelijk commerciële energiecontracten en het juridisch advies op het gebied van energie gerelateerde zaken.. Je rapporteert aan het hoofd van het team Legal Benelux.

Je krijgt onder andere de volgende taken:

 • Opstellen en redigeren van commerciële energieovereenkomsten en gekoppelde kredietondersteunende documentatie;
 • Juridische ondersteuning bieden aan waterstofprojecten in de Benelux, alsmede aan de commerciële afdelingen Commodity Solutions en Asset Contract Managemet van RWEST voor de Benelux, die zich bezighouden met de verkoop aan industriële klanten, inkoopcontracten vanuit verschillende opwekbronnen;
 • Contact onderhouden met de commerciële afdeling(en) om contractuele en juridische input te leveren voor duurzame projecten;
 • Adviseren over regelgeving in de Benelux;
 • Proactief adviseren over nieuwe wet- en regelgeving en de gevolgen daarvan voor bedrijfsactiviteiten en juridische documentatie.

Jouw profiel

Een interessante rol voor een zelfstandige Legal Counsel die zich graag wil ontwikkelen binnen de energiebranche. Een branche volop in ontwikkeling wat vanzelfsprekend de nodige uitdagingen met zich meebrengt. Daarom zoeken we het volgende in onze kandidaten:

 • Meester in het Nederlands recht, aangevuld met circa 3-6 relevante werkervaring;
 • Ervaring in een internationale juridische functie bij een advocatenkantoor of op de juridische afdeling van een internationaal bedrijf, bij voorkeur in een snelle, dynamische omgeving.
 • Ervaring in de energiesector is uiteraard welkom, maar geen must;
 • Je werkt graag hands-on, nauwkeurig en bent inhoudelijk analytisch sterk;
 • Je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor verhoudingen binnen een organisatie;
 • Vloeiend in het Nederlands en het Engels (zowel mondeling als schriftelijk), Duits is een pré;
 • Gevoel voor commercie, denkt in oplossingen ipv problemen;
 • Een open, positieve persoonlijkheid die beschikt over lerend en aanpassend vermogen.

Het aanbod

RWE steunt jou natuurlijk in je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Jouw werkzaamheden kun je voor een groot deel zelf plannen. Daarnaast bieden wij je goede mogelijkheden en voorzieningen om deels thuis te werken.

Een paar voorbeelden van de voorzieningen:

 • Een contract voor onbepaalde tijd;
 • Concurrerend salaris plus jaarlijkse bonus en uitstekende voorzieningen (bijvoorbeeld bedrijfspensioenregeling, persoonlijk opleidingsbudget, enz.);
 • Ruimte voor ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden;
 • De mogelijkheid om extra verlof te kopen of te verkopen;
 • Een uitgebreid inwerktraject en de juiste begeleiding;
 • Flexibele werktijden die je in staat stellen je veeleisende werk in balans te brengen met je privédoelen; 32 uur is bespreekbaar.

Het hoofdkantoor van RWE Supply & Trading is Essen, maar je kunt werken op diverse locatie zoals Geertruidenberg en Utrecht en vanuit huis; bij  een fulltime dienstverband ben je gemiddeld zo’n 2 dagen per week aanwezig op kantoor. Voor het overige kan het werk ook van thuis worden gedaan. Daarnaast wordt in het kader van afstemming in de eerste periode verwacht dat je regelmatig naar Essen of één van de andere locaties in Nederland zult gaan.

Over RWE

RWE is één van Europa’s grootste energiebedrijven en we zijn wereldwijd actief. In Nederland produceren we elektriciteit op ruim 10 locaties en op een aantal daarvan ook warmte. Iedereen heeft stroom nodig en het is onze verantwoordelijkheid om te zorgen voor continuïteit.

RWE gaat voor CO2-neutraal in 2040! Doe je mee?

Naast continuïteit zien we het als onze taak om de CO2-uitstoot stap voor stap te verminderen. Daarom gebruiken we steeds vaker duurzame energiebronnen zoals wind en zon en investeren we volop in nieuwe technologieën, zoals batterijopslag en waterstof. Onze 600 collega’s in Nederland werken net als de 20.000 collega’s in de rest van de wereld hard aan onze missie: CO2-neutraal in 2040. Doe je mee?

Geïnteresseerd?

Willem Gentenaar
Adviseur / Partner
0612976893 w.gentenaar@tplegal.nl

Solliciteer op:
Legal Counsel – duurzame energie

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, jpg, png, txt, Max. bestandsgrootte: 10 MB.

Solliciteer op:
Legal Counsel – duurzame energie

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, jpg, png, txt, Max. bestandsgrootte: 10 MB.