Terug naar alle vacatures

Jurist ICT Contracten

Deze procedure is reeds gesloten. Klik hier voor alle openstaande vacatures.

Wij ondersteunen onze opdrachtgever SURF, de samenwerkingsorganisatie voor ICT voor het Nederlandse hoger onderwijs en onderzoek, bij de invulling van de positie voor een Jurist ICT Contractenrecht. Een veelzijdige rol waarbij aanbestedingstrajecten een centrale rol spelen.

De functie

SURF is op zoek naar twee juristen met de focus op ICT-contractrecht om het team te versterken. Voor één van hen vragen we aanvullend een specialisatie in het aanbestedingsrecht. Beide juristen houden zich bezig allerlei contracten en overeenkomsten. Bijvoorbeeld (ICT-)overeenkomsten met leveranciers, dienstverleningsovereenkomsten en pilotovereenkomsten met onze afnemers, samenwerkings- en projectovereenkomsten met partners, overeenkomsten in het kader van (Europese) subsidietrajecten en geheimhoudingsverklaringen. Ook andere bedrijfsjuridische vraagstukken worden aan het team van juristen voorgelegd, waarbij zeker kennis van het ondernemingsrecht een pré is.

Aanbestedingen
Voor veel inkooptrajecten moet SURF als aanbestedende dienst een aanbestedingstraject doorlopen. Met het oog hierop is een specialisme op het gebied van aanbestedingsrecht wenselijk. Deze jurist zal, naast de overige werkzaamheden, ook adviseren over en ondersteunen bij het vaststellen van de geëigende aanbestedingsprocedures, het opstellen van overeenkomsten en overige aanbestedingsstukken en het naleven van de aanbestedingswetgeving bij het doorlopen van de aanbestedingsprocedure.

Je hebt als jurist bij SURF een veelzijdige rol:

 • Je adviseert en ondersteunt collega’s op juridisch vlak om samen de onderliggende doelen van SURF te halen.
 • Je werkt daarbij actief samen met allerlei collega’s van zowel het team KI&J als andere afdelingen. Pragmatisme is gewenst.
 • Je vertelt niet alleen wat niet mag, maar denkt ook mee over wat wel mogelijk is binnen de vastgestelde kaders en richtlijnen.
 • Vanzelfsprekend blijf je daarvoor op de hoogte van de ontwikkelingen in relevante wet- en regelgeving en jurisprudentie. Aangezien SURF pas sinds kort als één organisatie functioneert (in plaats van drie afzonderlijke werkmaatschappijen) en de integratie nog in volle gang is, werk je samen met de andere collega’s van het team KI&J ook aan de templates, handreikingen en procesbeschrijvingen waaraan behoefte is.

Jouw profiel

Gezien het zwaartepunt van de activiteiten van SURF moet je als jurist van SURF in ieder geval een stevige basis hebben op het gebied van contractenrecht binnen de ICT-sector. Met dit in het achterhoofd vragen wij voor deze functie:

 • een afgeronde academische rechten master, bij voorkeur aangevuld met Grotius Informaticarecht en/of Nationaal en Internationaal Contracteren;
 • circa 4-7 jaar werkervaring als contractjurist binnen de ICT-sector;
 • je hebt in ieder geval basiskennis en ervaring met privacy-recht, kennis en ervaring met ondernemingsrecht is een pré;
 • als je in aanmerking wilt komen voor de functie van jurist met het aanvullende specialisme aanbestedingsrecht, dan heb je aantoonbaar ruime werkervaring in aanbestedingstrajecten;
 • als jurist ben je zelfstandig, flexibel, pro-actief en resultaatgericht;
 • daarnaast ben je besluitvaardig, empathisch vanuit de inhoud ben je in staat mee te denken en te bewegen;
 • je beschikt over organisatiesensitiviteit en een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Het aanbod

Als je voor SURF kiest, kies je voor:

 • een afwisselende en uitdagende baan (32-40 uur p/w) waarbij je bijdraagt aan een technologisch hoogwaardige en innovatieve ICT dienstverlening;  
 • een informele en collegiale sfeer, met een hoog ambitieniveau en betrokken collega’s;
 • een salaris van €3.535 tot €5.802 bruto per maand aangevuld met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 36 vakantiedagen (op basis van een 40-urige werkweek), een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% en een NS-business card 1e klas;
 • uitgebreide opleidingsmogelijkheden;
 • het kantoor in Utrecht bevindt zich nog geen 10 minuten loopafstand van station Utrecht CS, een 2e kantoor in A’dam; 
 • een aanstelling op basis van een jaarcontract, waarbij SURF de intentie heeft deze om te zetten in een vast dienstverband.

Over SURF en het team Kwaliteit, Inkoop & Juridisch (KI&J)

SURF is de samenwerkingsorganisatie voor ICT voor het Nederlandse hoger onderwijs en onderzoek. SURF werkt samen met meer dan 100 onderwijs- en onderzoeksinstellingen aan ICT-voorzieningen en ICT-innovatie, om de kansen van digitalisering optimaal te benutten en beter en flexibeler onderwijs en onderzoek mogelijk te maken voor meer dan één miljoen gebruikers.

Het team KI&J bestaat uit privacy en security officers, inkoopadviseurs en juristen. Het team stelt op basis van de geldende wet- en regelgeving de kaders en richtlijnen vast waarbinnen de SURF-organisatie intern en extern opereert. Ook toetst het team of deze kaders en richtlijnen worden nageleefd. Daarnaast adviseert en ondersteunt het team de organisatie.

Gezien de context van SURF als ICT-dienstverlener wordt van alle juristen een sterke basis in het ICT-contractrecht verwacht. Daarnaast heeft iedere jurist heeft een eigen focus qua werkzaamheden, gebaseerd op zijn of haar kennis en ervaring. Voor een deel van de juristen is het (ICT-)contractrecht de primaire focus, andere juristen hebben een specialisatie in privacy of het aanbestedingsrecht.

Interesse?

T&P Legal ondersteunt SURF bij de invulling van de positie van de Jurist ICT Contracten. Voor aanvullende informatie en inhoudelijke vragen kun je telefonisch of per e-mail contact opnemen met Willem Gentenaar, Partner T&P Legal:

Mobiel:               06 – 12 97 68 93
E-mail:                w.gentenaar@tplegal.nl

Volledig vertrouwelijkheid van je reactie is vanzelfsprekend gegarandeerd.

 

Geïnteresseerd?

Willem Gentenaar
Adviseur / Partner
033 467 1001 w.gentenaar@tplegal.nl

Solliciteer op:
Manager Legal Services – financiële dienstverlening & fondsbeheer

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, jpg, png, txt, Max. bestandsgrootte: 10 MB.

Solliciteer op:
Jurist ICT Contracten

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, jpg, png, txt, Max. bestandsgrootte: 10 MB.