Alle vacatures

Interim Projectleider Omgekeerde Mandaatregeling

Zuid Holland 32-40 uur Gemeente

Wil je een vacature door ons laten invullen? Neem vrijblijvend contact op. We horen graag meer over de specifieke wensen en denken met je mee.

Bel ons op: 033 – 467 1001

Zoek een vacature

Vind
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

Wij hebben een interessante opdracht voor een ervaren Projectleider bij een groene gemeente (ca. 20.000 inwoners) in Zuid Holland voor het opstellen en implementeren van een omgekeerde mandaatregeling in de gemeentelijke organisatie.

Profiel:

  • Uitstekende kennis op het gebied van mandaat, delegatie en attributie;
  • Ervaring met het opstellen van bestuursbesluiten en adviesstukken;
  • Kennis van de organisatiestructuur van een gemeente is een must;
  • Ervaren in het voeren van overleggen en het geven van advies;
  • Kan goed zelfstandig uit de voeten, maar is ook goed in zaken afstemmen met het juridisch team.

Omschrijving project

In de gemeente worden besluiten genomen op verschillende niveaus. Binnen de gemeente ligt de bevoegdheid om besluiten te nemen bij de burgemeester, gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders (hierna: het college). In de praktijk is het omwille van de efficiëntie wenselijk dat bepaalde besluiten ook op lager niveau kunnen worden genomen. Dit wordt geregeld door het verlenen van mandaat.

Op dit moment werken we binnen de gemeente met het Mandaatstatuut 2015 en het bijbehorende mandaatoverzicht en de regeling Productverantwoordelijken (waarin bepaalde (financiële) voorwaarden en restricties zijn opgenomen ten aanzien van het gebruiken van een verleend mandaat). In het mandaatoverzicht staan alle bevoegdheden die zijn, van wie het mandaat afkomstig is en aan wie het mandaat is gegeven.

In verband met een organisatieontwikkeling is de afdelingsstructuur gewijzigd, waardoor het noodzakelijk is om dit te herzien. Hierbij is de wens geformuleerd om een zogenaamd omgekeerd mandaat in te voeren. Deze werkwijze heeft als uitgangspunt dat alle bevoegdheden zo laag mogelijk in de organisatie zijn gemandateerd, tenzij de bevoegdheid expliciet wordt voorbehouden aan een ander bestuurlijk of leidinggevend niveau. Dit heeft tot gevolg dat alleen besluiten die op een hoger niveau moeten blijven, in het omgekeerde mandaatbesluit worden benoemd.

Start medio februari. Duur van de opdracht bedraagt 3 maanden, waarbij de kans bestaat op een verlenging in de nazorgfase. Fulltime (32-40 uur).

Interesse? Ik ontvang graag je CV en een tariefindicatie: w.gentenaar@tplegal.nl

Deel deze vacature

Geïnteresseerd?

Solliciteer op:
Interim Projectleider Omgekeerde Mandaatregeling

  • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, jpg, png, txt.