Alle vacatures

(Group) Senior Legal Counsel M&A, ERIKS N.V.

Wil je een vacature door ons laten invullen? Neem vrijblijvend contact op. We horen graag meer over de specifieke wensen en denken met je mee.

Bel ons op: 033 – 467 1001

Zoek een vacature

Vind
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Deze procedure is reeds gesloten. Klik hier voor alle openstaande vacatures.

Voor ERIKS N.V. zijn we momenteel ter verdere uitbreiding van de organisatie op zoek naar een (Group) Senior Legal Counsel met M&A focus.

De organisatie

ERIKS is een toonaangevende internationale industrieel dienstverlener die een hoogwaardig en breed assortiment van werktuigbouwkundige componenten en daarop aansluitende technische en logistieke diensten aanbiedt. ERIKS bekleedt de positie van marktleider, heeft wereldwijd ruim 450 vestigingen in 27 landen, een omzet van ruim 2,0 miljard euro en zo’n 8.000 medewerkers en maakt deel uit van SHV. De geografische zwaartepunten van de activiteiten van ERIKS liggen in West-Europa en de Verenigde Staten; in deze beide gebieden zijn dan ook alle juristen werkzaam. In Nederland heeft ERIKS een groot aantal werkmaatschappijen en vestigingen. Het wereldwijde hoofdkantoor van ERIKS bevindt zich ook in Nederland, Alkmaar. Daarnaast heeft ERIKS vestigingen in het Midden Oosten en Zuidoost-Azië.

De functie

De afgelopen jaren is ERIKS stevig gegroeid. Met het oog op de verdere groei van de organisatie en vanwege toename van de juridische werkzaamheden zijn we voor het (wereldwijde) hoofdkantoor van ERIKS in Alkmaar momenteel op zoek naar een pro-actieve, ervaren International Legal Counsel met business sense (vast dienstverband; interim-invulling niet mogelijk). In deze (Group)rol rapporteer je aan de General Counsel en adviseer je de onderneming op allerhande juridische terreinen waarbij de focus ligt op het gebied van de M&A ((internationale) overnames) om de (verdere) groeiambities van de organisatie te verwezenlijken.

Daarnaast vormt een belangrijke pijler van  je werkzaamheden het overige ondernemingsrecht (breed), het commerciële contractenrecht en compliance gerelateerde vraagstukken. Tot deze tak van werkzaamheden behoort onder meer het opstellen, beoordelen en uitonderhandelen van nationale en internationale commerciële contracten, het vormgeven van de (internationale) juridische structuur, corporate governance vraagstukken, het adviseren ten aanzien van de juridische vormgeving van nieuwe commerciële initiatieven, compliance gerelateerde vraagstukken, zoals corruptie en omkoping, export (sanctie wet- en regelgeving) en mededingingsrecht, enterprise risk management, kwesties aangaande groepsverzekeringen en corporate housekeeping. Daarnaast signaleer je relevante juridische ontwikkelingen, adviseer je hieromtrent en implementeer je deze waar nodig in de organisatie alsmede draag je zorg voor het creëren van meer Legal Awareness. Ingeval van procedures worden deze uitbesteed; je coördineert deze juridische procedures en stuurt externe specialisten aan. Arbeidsrechtelijke kwesties worden in beginsel afgewikkeld bij de werkmaatschappijen en maken derhalve geen deel uit van je takenpakket. Het betreft een brede, afwisselende positie waarbij je nauw samenwerkt met interne collega’s en externe specialisten, waaronder advocatenkantoren in binnen- en buitenland.

Functie-eisen:

Afgestudeerd Nederlands Recht, circa 7 tot 10 jaar relevante werkervaring in de advocatuur en bedrijfsleven; advocatuur-achtergrond (M&A/ondernemingsrecht) is een must. Je beschikt over ruime M&A werkervaring in internationaal verband maar bent ook breder onderlegd, zowel ondernemings- als verbintenissenrechtelijk; Boek 2, 3 en 6 BW en de onder de functie-omschrijving genoemde gebieden. Uitstekende Engelse en Nederlandse taalvaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Soft skills: grote mate van zelfstandigheid, gevoel voor commercie, diplomatiek, overtuigend en in staat complexe juridische zaken op een heldere, relatief eenvoudige wijze uit te leggen aan niet-juristen. Ondernemend en pro-actief, ‘ownership’, nieuwsgierig, geïnteresseerd in de business, goed in staat risico-inschattingen te maken. Aangezien je in deze rol veelvuldig te maken zult hebben met buitenlandse partijen is enige ‘culturele sensitiviteit’ van belang.

Aanbod:

Zelfstandige, afwisselende rol in dynamische, internationale werkomgeving; multinational – marktleider – met sterke (wereldwijde) reputatie. Prettige, informele werksfeer. ERIKS is ook in 2015 gecertificeerd Top Employer Nederland; uitstekende arbeidsomstandigheden en dito groei- en ontwikkelingsmogelijkheden (mede in kader SHV). Aantal dagen per week: 5

Interesse?

Geïnteresseerd én werkervaring die goed match met bovengenoemde functie-eisen? Stuur dan je c.v. met toelichting (> match met functie-eisen en motivatie) naar recruitment@tplegal.nl. Vertrouwelijke behandeling vanzelfsprekend gegarandeerd.

Deel deze vacature

Solliciteer op:
(Group) Senior Legal Counsel M&A, ERIKS N.V.

  • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, jpg, png, txt.