Alle vacatures

Ervaren Onderwijsjurist

Wil je een vacature door ons laten invullen? Neem vrijblijvend contact op. We horen graag meer over de specifieke wensen en denken met je mee.

Bel ons op: 033 – 467 1001

Zoek een vacature

Vind
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Deze procedure is reeds gesloten. Klik hier voor alle openstaande vacatures.

Een interessante positie voor een ervaren Onderwijsjurist die een essentiële bijdrage gaat leveren op het snijvlak van onderwijs en beleid; en die vervolgens in staat is de kaders en processen te implementeren, daar waar nodig aan te passen en te verbeteren èn medewerkers mee te nemen.

De kracht van de Erasmus Universiteit

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde onderzoekuniversiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Dankzij de onderzoeksimpact en de kwaliteit van de opleidingen kunnen zij zich meten met de top van de Europese universiteiten.

De Erasmus Universiteit staat bekend als een universiteit van denkers en doeners, heeft een heldere focus. Daarbij hecht de Erasmus Universiteit veel waarde aan samenwerking met partners. Dankzij de open en duurzame samenwerking met regionale, nationale en internationale partners produceert de Erasmus Universiteit kennis van het hoogste academische niveau.

Wat ga je doen?

In het kort: als onderwijsspecialist ga je op beleidsniveau werken aan de versterking en vernieuwing van processen. Je werkzaamheden zullen o.a. bestaan uit:

 • het adviseren en ondersteunen van het College van Bestuur, de faculteiten en andere eenheden bij onderwijsrechtelijke vraagstukken;
 • het adviseren bij het implementeren van relevante wetgeving of jurisprudentie en het opstellen van regelingen op onderwijs- en studentengebied;
 • het toetsen van beleidsvoorstellen aan relevante wet- en regelgeving en voorstellen doen voor aanpassingen;
 • het onderhouden van functionele contacten met betrokken functionarissen van faculteiten;
  de vertegenwoordiging van het College van Bestuur bij diverse rechtsbeschermingscommissies en colleges in bezwaar en beroepsprocedures.

Wie ben jij?

Jij bent een sterke, positieve persoonlijkheid die in staat is mensen mee te krijgen. Een dienstverlenende verbinder die graag opereert op het snijvlak van beleid en juridische kaders.

Profiel:

 • Master Nederlands recht aangevuld met 6-10 jaar werkervaring;
 • aantoonbare kennis van en ervaring met relevante wet- en regelgeving, waaronder de Algemene wet bestuursrecht (Awb) ende Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW) en internationale wet- en regelgeving);
 • sterk analytisch vermogen, integer, positief kritisch;
 • aanpassend en lerend vermogen
 • geen ‘showstopper’ maar goed in staat mee te bewegen incl. een scherp oog voor de kaders;
 • een goed ontwikkeld gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en organisatiesensitiviteit.

Het aanbod

 • Een zelfstandige en uitdagende positie waarbij leiderschap, initiatief en inbreng gewaardeerd en gestimuleerd wordt
 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden: een goed salaris, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek. Verder is de EUR aangesloten bij het pensioenfonds ABP en biedt gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals de sportaccommodatie en bibliotheek.
 • Een verantwoorde work-life balance, 32 uur werken behoort tot de mogelijkheden.

De context van de vacature

Binnen de EUR is de Algemene Bestuursdienst (ABD) als centrale staforganisatie verantwoordelijk voor de organisatie van beleidsondersteuning op instellingsniveau. De ABD ondersteunt het College van Bestuur (CvB) bij het uitoefenen van haar verantwoordelijkheid en zorgt voor het ontwerpen en uitvoeren van integraal beleid. De dienst wordt gevormd door 5 afdelingen waaronder Academische Zaken en Juridische Zaken.

Academische Zaken (12 FTE) werkt op beleidsniveau aan de versterking en vernieuwing van onderwijs, onderzoek en impact-creatie op de Erasmus universiteit. AZ voert haar taken uit op basis van sterke beleidskennis en een relevant netwerk op de terreinen onderzoek, onderwijs en impact. Vanuit die positie geeft de afdeling gevraagd en ongevraagd advies aan het bestuur en de faculteiten.

Juridische Zaken (ca. 15 FTE) adviseert als stafafdeling het CvB in universiteitsbrede juridisch/strategische trajecten en vertegenwoordigt het CvB in gerechtelijke procedures. De afdeling werkt samen met de bedrijfsjuristen bij Professional Services, de Universiteitsbibliotheek (UB) en de faculteiten van de EUR.

De nieuwe Onderwijsjurist zal dedicated worden ingezet bij Academische zaken. Functioneel wordt u aangestuurd door het hoofd JZ en inhoudelijk door het hoofd AZ.

Is je interesse gewekt?

Wij maken met plezier een afspraak voor een call: 06 – 12 97 68 93 (Willem Gentenaar)

Direct reageren kan natuurlijk ook w.gentenaar@tplegal.nl

We zien je reactie met belangstelling tegemoet!

Volledige vertrouwelijkheid tijdens de gesprekken is vanzelfsprekend gegarandeerd.

Deel deze vacature

Geïnteresseerd?

Willem Gentenaar
Adviseur / Partner
Bel mij Mail mij Bekijk meer vacatures

Solliciteer op:
Ervaren Onderwijsjurist

 • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, jpg, png, txt, Max. file size: 10 MB.