Alle vacatures

Beleidsmedewerker Onderwijs en Regelgeving

Wil je een vacature door ons laten invullen? Neem vrijblijvend contact op. We horen graag meer over de specifieke wensen en denken met je mee.

Bel ons op: 033 – 467 1001

Zoek een vacature

Vind
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Deze procedure is reeds gesloten. Klik hier voor alle openstaande vacatures.

De Open Universiteit heeft een interessante opening voor een Beleidsmedewerker Onderwijs en Regelgeving.

Profiel

Wij zijn op zoek naar een ervaren Beleidsmedewerker, verantwoordelijk voor het initiëren, vormgeven en uitvoeren van complexe beleidsvormingstrajecten op het gebied van onderwijs, (overheids-)financiering en wet- en regelgeving. Je behandelt beleidsvraagstukken met een breed karakter, onder meer op het gebied van Publiek-Private Samenwerking (PPS), bekostiging, gevolgen van wijzigingen in wet- en regelgeving voor bedrijfsprocessen en bedrijfsvoering).

Wat houden de werkzaamheden in?

Binnen de Bestuursdienst, eén van de centrale afdelingen van de OU, omvatten je primaire taken en verantwoordelijkheden:

 • het adviseren van het College van bestuur, het Universitair Managementteam en de faculteiten;
 • het zorgdragen voor afstemming binnen de Bestuursdienst, met de faculteiten en met de Gemeenschappelijke serviceorganisatie;
 • je participeert in instellingsbrede projecten;
 • je toetst of beleid voldoet  aan de juridische regelgeving en je doet voorstellen voor aanpassing;
  tevens signaleer en analyseer je relevante ontwikkelingen met betrekking tot de wet- en regelgeving;
 • binnen beleidsontwikkeling en advisering hou je rekening met interne en externe ontwikkelingen en weeg je verschillende belangen en aspecten tegen elkaar af. Complexe en gevoelige zaken stem je met je leidinggevende af.

Welke kennis, ervaring en persoonskenmerken heb je nodig?

 • Je bent in het bezit van een universitaire opleiding Nederlands Recht;
 • Je hebt aantoonbare kennis van de wet- en regelgeving in het hoger onderwijs, daarbij in het bijzonder inzake Publiek-Private Samenwerking;
 • Je beschikt over ruime ervaring met het ontwikkelen, implementeren en evalueren van strategisch beleid, het leiden van projecten en ben je vertrouwd met complexe besluitvormingsprocessen;
 • Idealiter ben je werkzaam (geweest) in een vergelijkbare functie;
 • Je bezit goede analytische kwaliteiten en kunt denken in scenario’s;
 • Je bent in staat om binnen diverse bestuurlijke gremia en (projectmatige) samenwerkingsverbanden draagvlak te creëren’;
 • Prima mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden aangevuld met uitstekende sociale vaardigheden;
 • Je bent een evenwichtig persoon met initiatief en resultaatgericht, die graag samenwerkt met collega’s in multidisciplinaire teams.

Het aanbod

Een markconform salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring tot maximaal € 5.405,00 bruto per maand bijeen volledig dienstverband;
Een werkweek van 32 uur is bespreekbaar;
Prima secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van o.a. opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd en betaald ouderschapverlof.

Over de Open Universiteit

De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er online activerend onderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit. Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten.

Aan de OU studeren ruim 14.000 studenten en werken ruim 600 medewerkers. De OU heeft vijftien vestigingen in Nederland, en zes in België. De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma’s met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt.
De OU investeert niet alleen in onderzoek in de vakgebieden van de opleidingen, maar ook in onderzoek op het gebied van leren, doceren en technologie.

Bestuursdienst

Binnen de OU worden veel ondersteunende taken door twee centrale afdelingen uitgevoerd. De Bestuursdienst, één van deze centrale afdelingen, draagt zorg voor (de voorbereiding van) de beleids- en strategieontwikkeling op de terreinen onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering en de ondersteuning van de bestuurlijke overlegorganen. Daarnaast verzorgt de Bestuursdienst het kwaliteits- en informatiemanagement en de concerncontrol. Binnen de bestuursdienst komt de positie van beleidsmedewerker vacant.

Interessante functie?

Stuur je CV met een bondige motivatie naar: w.gentenaar@tplegal.nl

Voor meer informatie kun je hem uiteraard ook even bellen: 06 – 12 97 68 93

Deel deze vacature

Geïnteresseerd?

Willem Gentenaar
Adviseur / Partner
Bel mij Mail mij Bekijk meer vacatures

Solliciteer op:
Beleidsmedewerker Onderwijs en Regelgeving

 • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, jpg, png, txt.