Terug naar alle vacatures

Advocaat Ondernemingsrecht – Utrecht, 32-40 uur

Utrecht 32-40 uur Watermill Tax & Legal

Als Advocaat Ondernemingsrecht bij Watermill Tax & Legal (Utrecht) werk je voor vermogende particulieren, bekende (familie)bedrijven en vastgoedontwikkelaars aan uitdagende zaken in het brede ondernemingsrecht. Denk aan kwesties rondom bestuurders- en beroepsaansprakelijkheid, geschillen tussen aandeelhouders, overnamegeschillen en conflicten naar aanleiding van commerciële contracten of geleverde producten. Daarnaast komen ook vragen rondom arbeidsrecht, vastgoed (koop/huur) en incasso regelmatig aan bod.

Naast adviseren en procederen over geschillen, bestaat een belangrijk deel van de praktijk uit het begeleiden van bedrijfsovernames en het adviseren over ondernemingsrecht, contracten en samenwerkingen. Op dit moment zijn we op zoek naar iemand die in ieder geval ervaring heeft in de procespraktijk, maar het is goed mogelijk om dat desgewenst te combineren met de transactiepraktijk. We gaan daarover graag met je in gesprek.

Waarom bij Watermill?

De arbeidsmarkt voor ondernemingsrechtadvocaten is goed: je kunt bij allerlei kantoren aan de slag. Uiteraard krijg je ook bij ons uitstekende arbeidsvoorwaarden, daar komen we vast wel uit. Het is vooral belangrijk dat je gelukkig wordt van je werk(omgeving) en dat je werk te combineren is met de rest van je leven. We vertellen je daarom graag wat meer over de voordelen van werken als advocaat bij Watermill:

  • Veel flexibiliteit, waardoor deze baan goed te combineren is met bijvoorbeeld een gezin of nevenfunctie;
  • Ruimte om eigen accenten te leggen in de praktijk en daarop door te ontwikkelen;
  • Een mooi klantenpakket als basis voor de verdere uitbouw van de juridische praktijk;
  • De combinatie met de fiscale praktijk geeft een leuke dynamiek (fiscalisten denken anders dan advocaten) en geeft inhoudelijk vaak een voorsprong: voor overleg over financiële of fiscale aspecten hoef je maar een deur verder te lopen;
  • Een klein en informeel team met een prettige werksfeer, waarin je jezelf kunt zijn.

Gewenst profiel

Jij bent een advocaat met minimaal drie jaar relevante werkervaring. Je levert graag kwaliteit, maar bent ook in staat om snel te schakelen en knopen door te hakken. Je hebt het vermogen om zelfstandig op te treden als adviseur voor de ondernemer: dat gaat verder dan het maken van een mooi processtuk! Je hebt er plezier in om mee te bouwen aan de uitbouw van de praktijk, waarvoor door het bestaande netwerk van kantoor al een mooie basis ligt, en de versterking van het inhoudelijk profiel.

Er is veel ruimte om de functie in te vullen zodat deze goed bij jouw situatie en voorkeuren aansluit. Neem daarom gerust contact op om hierover door te praten, ook als je profiel niet helemaal bij de vacature aansluit. We staan bijvoorbeeld ook open voor een parttime-advocaat. Kortom: we zijn benieuwd naar jouw ideeën over de invulling van deze rol!

Geïnteresseerd?

Is je interesse gewekt, dan zijn we benieuwd naar je CV en je motivatie: w.gentenaar@tplegal.nl

Je kunt Willem uiteraard ook bellen wanneer je meer informatie wilt over bijvoorbeeld de context en het perspectief van deze positie: 06 – 12 97 68 93

Volledige vertrouwelijkheid van je reactie is vanzelfsprekend gegarandeerd.

Deel deze vacature

Geïnteresseerd?

Willem Gentenaar
Adviseur / Partner
033 467 1001 w.gentenaar@tplegal.nl

Solliciteer op:
Senior Bedrijfsjurist – adviseur voor de Raad van Bestuur

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, jpg, png, txt, Max. bestandsgrootte: 10 MB.

Solliciteer op:
Advocaat Ondernemingsrecht – Utrecht, 32-40 uur

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, jpg, png, txt, Max. bestandsgrootte: 10 MB.