Ad meliora

Wil je een vacature door ons laten invullen? Neem vrijblijvend contact op. We horen graag meer over de specifieke wensen en denken met je mee.

Bel ons op: 033 – 467 1001

Zoek een vacature

Vind
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments

Ad Meliora: op weg naar betere dingen.

Of in de context van vandaag de dag: op weg naar betere tijden.

Deze ongekende crisis maakt veel los. En al voeren de negatieve consequenties veelal de boventoon, deze bijzondere tijden laten ook ontwikkelingen zien die lang voor absoluut onmogelijk werden gehouden: online rechtszittingen en (echt waar!) thuiswerken binnen de advocatuur.

We kunnen inmiddels stellen dat door corona meerdere innovaties binnen het juridische speelveld in een stroomversnelling zijn geraakt. Weliswaar gedwongen maar ik durf te voorspellen dat dit ook na de crisis zal doorgaan; de koudwatervrees is aanzienlijk minder. Een positief effect dus.

Aanzienlijk minder positief: de economie. Die ligt voorlopig nog wel even op de spoedeisende hulp, al blijft het binnen de advocatuur hard werken. M&A is niet top of mind en neemt sterk af. Echter, de economische malaise gaat weer voor anders gemotiveerde M&A-transacties zorgen: distressed deals, ofwel gedwongen verkopen. En bij de praktijkgroepen arbeidsrecht, financieringen, zekerheden, AVG en zeker insolventie zijn kantoren overstelpt met vragen over personeel, financieringen en betalingsverplichtingen.

Binnen de legal recruitment hebben we dan ook qua searchopdrachten en werving & selectie weinig reden tot klagen. Al was het voeren van gesprekken de afgelopen periode nogal behelpen. Whatsapp video, Skype, Teams, het werkt technisch perfect maar het is toch anders. En wat mij betreft minder: ik mis de afstemming met mijn andere zintuigen. Gelukkig was het prima weer en kon het gesprek in veel gevallen worden gevoerd tijdens een wandeling in park of bos.

We lijken op de weg naar betere tijden en we kunnen ook weer een kop koffie met elkaar drinken. Misschien denk je ook (weer) na over een mooie vervolgstap van je loopbaan. Welke stap zou je ambiëren, welke wensen en ambities heb je: een ander kantoor of de advocatuur uit? Of juist terug?

Misschien een goed idee om eens te sparren. Wij ondersteunen je graag naar die (nog) betere baan, vanzelfsprekend ook online als dat je voorkeur geniet. Zodat we sneller kunnen inspelen op de nieuwe opportunities die zich ongetwijfeld gaan aandienen. Een afspraak is snel gemaakt.

Willem Gentenaar – Headhunter/Partner T&P Legal
w.gentenaar@tplegal.nl
06 12 97 68 93

Deel dit artikel

Geïnteresseerd?

Willem Gentenaar
Adviseur / Partner
Bel mij Mail mij

Overige Blogs