Een flexibele schil van bedrijfsjuristen: hoe pak je dat aan?

Wil je een vacature door ons laten invullen? Neem vrijblijvend contact op. We horen graag meer over de specifieke wensen en denken met je mee.

Bel ons op: 033 – 467 1001

Zoek een vacature

Vind
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

De behoefte aan tijdelijke en projectmatige inzet van juridische specialisten neemt hand over hand toe. Toenemende werkdruk en concrete cliëntvragen nopen bedrijven en kantoren tot het hanteren van een flexibele schil, die vaak bestaat uit een min of meer vaste kern van zzp’ers en interimmers.

Maar dat levert nogal wat hoofdbrekens op

De grote advocatenkantoren gaan nog het minst gebukt onder de behoefte aan extra mankracht. In veel gevallen vullen zij deze op met voormalig medewerkers, die om verschillende redenen op basis van een flexibel arbeidsverband verbonden blijven aan het kantoor. Hiermee zorgen ze voor een bijna natuurlijke invulling van de flexibele capaciteit.

Voor de middelgrote kantoren en het bedrijfsleven ligt deze invulling minder voor de hand. Ingegeven door een kritische blik op de bestaande juridische capaciteit (lees: kosten versus baten en productiviteit), volgen in de regel lastige gesprekken en procedures.

Parallel hieraan ligt het organiseren en inrichten van een flexibele schil aan juridisch specialisten. Voor de meeste kantoren een uitdaging van formaat. Het vereist namelijk een goed inzicht in de interne behoeftes, maar ook een gedegen kennis van de externe juridische interim-markt.

Daarom: T&P Legal

Een groot voordeel in deze situatie is ondersteuning van een partij die dagelijks contact heeft met geschikte zelfstandige interimmers. Niet alleen bij het vinden en selecteren van de gewenste interim specialisten, maar ook bij het definiëren en implementeren van de flexibele juridische capaciteit.

Opdrachtgevers betrekken T&P Legal dan ook steeds vaker bij hun strategiebepaling en verandertrajecten. Hierdoor weten zij exact wat te verwachten op het gebied van interim specialisten en wordt het organiseren en invullen van een flexibele schil een stuk eenvoudiger.

Hoe pakken we dat aan?

Bij T&P Legal zijn we groot fan van heldere en afgebakende doelstellingen. Een stappenplan als kapstok werkt hierbij uitstekend. Transparant als we zijn, schetsen we alvast in het kort de mogelijke invulling van stappen:

1). Definiëren doelstelling flexschil

De aanleiding voor een flexschil vormen vaak wensen als kostenreductie, een projectmatige inzet van specialisten of een tijdelijke, periodieke behoefte aan specifieke kennis. De doelstelling varieert, maar luidt in de basis als volgt: het definiëren, inrichten en beheren van een zorgvuldig geselecteerde schil van ervaren advocaten en juristen voor flexibele inzet op afdelingen en projecten.

2). Het organiseren van de flexschil

Een aantal uitgangspunten zijn op voorhand van belang bij het selecteren van geschikte kandidaten. Denk hierbij onder meer aan kennis, ervaring, expertisegebied, volume, klik met de cultuur en geschatte duur van de projecten.

3). De werking van de flexschil

Een flexibele schil biedt (staf)afdelingen en eventuele werkmaatschappijen de mogelijkheid om voor korte of langere tijd specialistische juridische kennis en ervaring in huis te halen. Bijvoorbeeld voor specifieke werkzaamheden en juridische ondersteuning bij (grote) projecten of in geval van grote werkdruk of uitval van vaste medewerkers.

Wat levert een flexschil de organisatie concreet op?

Mensen bepalen het succes van een onderneming. Dat geldt net zo goed voor interimmers of tijdelijke krachten in een flexschil. Weet jij de juiste flexibele professional die concreet waarde toevoegt aan jouw organisatie te vinden en te binden? Dan heb je de sleutel tot succes in handen.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van de flexschil:

  • De flexschil staat afdelingen en eventuele werkmaatschappijen op een breed terrein bij. Zo hoeft jouw organisatie niet zelf alle specialistische expertise voltijds in huis te hebben
  • Heeft de aard of duur van werkzaamheden een tijdelijk karakter? Dan kan jouw organisatie interne cliënten kwalitatieve en efficiënte oplossingen bieden middels een jurist uit de flexibele schil
  • Deze flexibele werkwijze verzekert interne cliënten tegen een aantrekkelijk tarief van een kwalitatief uitstekende jurist

Kortom: het eindresultaat van de flexschil mag er zijn. Als opdrachtgever kun je rekenen op de juiste capaciteit, attitude en expertise, gekoppeld aan verantwoorde kosten en flexibiliteit.

Ook behoefte aan een flexibele schil?

Het bemiddelen van interm legal professionals is de core business van T&P Legal. Wij helpen je bij het inrichten van een kleine of grote flexibele schil van de beste juridische specialisten voor jouw organisatie. Vanzelfsprekend met de gevraagde vaardigheden en kennis, maar ook met flexibele beschikbaarheid voor meerdere projecten gedurende een langere periode.

Meer weten? We wisselen graag en geheel vrijblijvend met jullie van gedachten. Neem contact op via w.gentenaar@tplegal.nl.

Deel dit artikel

Geïnteresseerd?

Willem Gentenaar
Adviseur / Partner
Bel mij Mail mij

Overige Blogs